Quantcast

http://picasion.com/

Στη Νέα Υόρκη ο Τάσος Πρωτοψάλτου - Μεταμορφώνει το Wagner Park, σ' ένα ολόκληρο σκηνικό όπερας

Παγκόσμια διάκριση για τον Βεροιώτη σκηνογράφο/ ενδυματολόγο

Το πολύ σπάνιο έργο όπερας του Riccardo Zandonai «Giulietta e Romeo» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Festival of New York σε μια συμπαραγωγή της ομάδας όπερας Teatro Grataccielo της Νέας Υόρκης και του Battery Park City της Νέας Υόρκης στης 4 και 5 Ιουνίου στο Wagner Park του Μανχάταν. 

Ο Βεροιώτης σκηνογράφος και ενδυματολόγος Τάσος Πρωτοψάλτου έχει δημιουργήσει τα σκηνικά και τα κοστούμια για τη συγκεκριμένη παράσταση κι έχει μετατρέψει το Wagner Park σε ένα ολόκληρο σκηνικό όπερας. 

Ο ίδιος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε: 

«Σημαντικές πηγές έμπνευσης υπήρξαν ο ίδιος ο χώρος της παράστασης, μιας και μιλάμε για μια τοποειδική παράσταση εκτός θεατρικού χώρου και η υπέροχη μουσική του Zandonai. 

Επίσης οι ματιερες των τοίχων της Βερόνας, η γοητεία της αναγεννησιακής ομορφιάς, η αίγλη των πορτρέτων των προραφαηλιτών ζωγράφων, οι ερωτικές επιστολές του ίδιου του Σαίξπηρ, καθώς και το «Μαύρο Ενδυματολογικό Πρωτόκολλο» της μέσης αναγέννησιακης περιόδου με τους πολυποίκιλους συμβολισμούς του είναι στοιχεία που με ενέπνευσαν και που θα συναντήσουμε στο σκηνογραφικό και ενδυματολογικό σύμπαν αυτής της παράστασης».

Η παράσταση παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση του Christian Capocaccia, σκηνοθεσία του Στέφανου Κορωναίου, φωτισμούς του Lance Lewis, προβολές βίντεο της Camilla Tassi και πλαισιώνεται από ένα διεθνές καστ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιουλιέτας συναντούμε την Ελληνίδα σοπράνο Ελένη Καλένος.

14 σχόλια:

  1. Υπέροχος καλλιτέχνης, τεράστιος δημιουργός. Τιμή για τη Βέροια να έχει τέτοιους ανθρώπους που υπηρετούν την τέχνη. Είμαι περήφανη για εσένα Τάσο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θελουμε ανταποκριση βεροιωτη απο την μαγικη βραδια τι φορεσε ο δημιουργος, οι καλεσμενοι, ποιοι ηταν εκει. μην μας αφησεις στο περιμενε γιατι θα φας block

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει τον έκαψα και σήμερα τον εγκέφαλό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια ειναι η γνώμη του καλλιτέχνη για την παγκόσμια κρίση και τον ρωσοουκρανικό πόλεμο; Θα βγούμε σύντομα από την κρίση; Πως μπορούμε τη βία να την μετατρέψουμε σε πηγή έμπνευσης και να την οδηγήσουμε σε ειρήνη και πρόοδο; Υπάρχουν συντεγμένες δημοκρατίας και αξιοκρατίας μέσα στο ανήθικο λογισμό των ανάξιων πουριτανών που μας κυβερνούν τόσα χρόνια; Γιατί η Κίνα μένει αμέτοχη και πότε επιτέλους θα βγάλει ανάστημα στις Η.Π.Α.; Υπάρχουν σήμερα πολιτικές ηγέτες όπως ο Ούλοφ Πάλμε και ο Μιτεράν; Ως πότε οι ΡΟΜΑ θα δημιουργούν επεισόδια στο κέντρο της Βέροιας; Πάω να φάω ένα σουβλάκι με τζατζίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΤΑΣΟ ΜΟΥ. ΑΞΙΟΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ... ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ότι κάποιος εξελίσσεται στον καλλιτεχνικό τομέα ,και στην δουλειά που κάνει δεν σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα.Καμθα σχέση το ένα με το άλλο.Πρεπει να επαινούμε και να συγχαίρουμε ταλαντούχους ανθρώπους και όχι να δηλητηριαζομαστε από την πρόοδο τους.Ειδικα όταν είναι και συντοπίτης μας.Ελεος !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τάσος φίλοι μου , είχε πατέρα από τα καλλίτερα αλάνια της Βέροιας ! Γιάννη (+) να χαίρεσαι τον γιό σου από εκεί που βρήσκεσαι ... Άξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τάσο, η Βέροια είναι πολύ μικρή για να σε χωρέσει. Τόσα χρόνια και δεν μπόρεσες να την ξεβλαχέψεις. Μείνε στο Νιού Γιόρκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τάσο συγχαρητήρια, η δουλειά σου μιλάει απο μόνη της! Ασε τους τενεκέδες να λένε οτι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο Τάσε, συγχαρητήρια. Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε κι εμείς την παράσταση και τα σκηνικά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ