Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε παραδοσιακά σουτζουκάκια σμυρνέικα

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό με άρωμα Ανατολής. Βαρύ και πεντανόστιμο φαγητό, που έγινε γνωστο από τους πρόσφυγες της Μικράς Άσίας. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει Σμυρνέικα σουτζουκάκια, τρυφερά κι αφράτα, μέσα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας αρωματισμένα με κύμινο και άλλα υπέροχα μπαχαρικά, που συνοδεύονται ιδανικά με ρύζι, πουρέ ή μόνα τους! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 200γρ. ψωμί ψίχα
• 160 ml γλυκό κόκκινο κρασί
• 3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
• 1 ½ κ.σ. κύμινο
• Αλάτι, πιπέρι μαύρο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα τομάτας

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκ. σκόρδο
• 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
• ½ κούπα κόκκινο κρασί
• 500γρ. τομάτα κονκασέ
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 ξύλο κανέλλας
• Αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα καπνιστή
• Δυόσμος, προαιρετικά

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα στο κρασί. Στραγγίζουμε κ φυλάσσουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κύμινο, το σκόρδο και το ψωμί.

Ζυμώνουμε πολύ καλά και βάζουμε και το υπόλοιπο κρασί από το ψωμί για να γίνουν τα σουτζουκάκια αφράτα

Πλάθουμε σε μακρόστενασουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε απλά για να θωρακιστούν.

Για την σάλτσα τομάτας:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί καλά, προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, λίγο νερό ή ζωμό και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια μας, και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε τα για 25΄- 30.

Προαιρετικά αν θέλουμε τα βάζουμε στον φούρνο στους 200για 15΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ