Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και πυροτεχνήματα η Ανάσταση στην Αγία Παρασκευή

Και με την καλύτερη θέα της Βέροιας!
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση στις εκκλησίες της Βέροιας, με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν στους ιερούς ναούς για να ακούσουν το Αναστάσιμο μήνυμα, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και αυστηρών μέτρων. Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και η Ανάσταση του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Βέροια, όπου πλήθος κόσμου, κρατώντας τις λαμπάδες και τα αυγά τους και φορώντας τα καλά τους, άρχισαν να καταφθάνουν μετά τις 11 το βράδυ του Μ. Σαββάτου και να παίρνουν τις θέσεις τους για να παρακολουθήσουν την Ανάσταση.


Η Τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην εξέδρα στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής, με τον κόσμο να στέκεται 
στην οδό Μπότσαρη, στην Ιουστινιανού, στις κερκίδες στο θεατράκι, στα μπαλκόνια πέριξ του Ιερού Ναού. Δύο λεπτά πριν τις 12, ακούστηκε το Αναστάσιμο μήνυμα, με την Αγία Παρασκευή να... «ανοίγει τον χορό» των βεγγαλικών της Βέροιας. 


Με το σημείο που τελείται η Ανάσταση, να θεωρείται αδιαμφισβήτητα ένα από αυτά με την καλύτερη θέα της Βέροιας, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα βεγγαλικά τόσο από την Ελιά, όσο και από πολλά σημεία της Βέροιας, του Μακροχωρίου και για όσο έπιανε το μάτι.

Οι περισσότεροι πιστοί, αφού ευχήθηκαν Χριστός Ανέστη, τσούγκρισαν τα αυγά τους και αποχώρησαν για το σπίτι και την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Ωστόσο, πολλοί ήταν και οι πιστοί που παρέμειναν μέχρι το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Χριστός Ανέστη! 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ