Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ροπαλιά στον Γηραιό η «Βασίλισσα» με 3 γκολ από το ημίχρονο!

Match summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό

Ομολογώ πως τέτοιο ευρές σκορ δεν το περίμενα. Το ότι θα κέρδιζε η Βέροια τον Ηρακλή, σαφέστατα ήταν το πιο λογικό σενάριο, αλλά οι 3 ροπαλιές των ιπποτών της «Βασίλισσας» αν και δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του αγώνα, ήταν υπεραρκετές για να πάρει τους 3 πολύτιμους βαθμούς.


Η Βέροια ήταν σαφέστατα καλύτερη και πιο αποτελεσματική από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος, ενώ αυτή η κυριαρχία τελικών φάσεων με προϋποθεσεις συνεχίστηκε και από το 75' μέχρι το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ απειλητικοί από στατικές φάσεις στο πρώτο 30λεπτο του 2ου ημιχρόνου, συνέχισαν να απειλούν σχεδόν σε όλο το 2ο μέρος, μείωσαν και το σκορ στο 47', αλλά από κει και πέρα ενώ συνέχισαν να απειλούν τη Βέροια μέσω στατικών φάσεων - που είναι και το... μελανό της σημείο καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος- , δεν κατάφεραν να σκοράρουν ακόμη ένα γκολ και να βάλουν τα δύσκολα στους γηπεδούχους.

Το ματς στην επανάληψη είχε ένταση, είχε αμφισβητούμενες φάσεις, είχε λανθασμένα σφυρίγματα «εκβιασμού» απόφασης από τους φιλοξενούμενους προς τον διαιτητή, οι οποίοι είχαν σαφές πλάνο να κερδίζουν φάουλ για να εκτελούν τις στατικές φάσεις που προαναφέραμε. Μια παρατήρηση αρνητικής υπόστασης, ήταν η προκλητικότατη στάση και συμπεριφορά του πάγκου των φιλοξενούμενων, πράγμα το οποίο φυσικά κι ενόχλησε το φίλαθλο κοινό της Βέροιας και για να είμαστε αντικειμενικοί όπως πάντα, το κοινό είχε δίκιο. Ένα κοινό φημίζεται άλλωστε για την κόσμια συμπεριφορά στο γήπεδο, αλλά εξαγριώθηκε από την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του team του Γηραιού.

Ας πάμε λοιπόν να δούμε τις φάσεις του αγώνα.

Α Ημίχρονο

• Στο 6', άψογη συνεργασία μεταξύ Φοφανά και Πασά στην αριστερή πτέρυγα επίθεσης, ο bomber της Βέροιας έδωσε τη μπάλα στον Γιακουμάκη, ο οποίος με σουτ δυναμίτη α λα Κούμαν από τα 25 μέτρα περίπου, έγραψε το 1-0!

• Στο 8', άδειασμα 2 αμυνομένων του Ηρακλή από τον Φοφανά στην πτέρυγα, ο οποίος έκανε καλή σέντρα, βρήκε τον Πασά, αλλά την κεφαλιά του τελευταίου μπλόκαρε ο Παλαβράκης.

• Στο 10', προωθημένη μεταβίβαση του Φοφανά για τον Γιακουμάκη, ο οποίος προχώρησε μέσα στην περιοχή πλαγιομετωπικά, αλλά ανατράπηκε από τον Χρουσιέλ. Ο διαιτητής έδειξε παράβαση και πέναλτυ.

• 11ο λεπτό, άψογη και τεχνική εκτέλεση από τον Πασά και 2-0! Ο Γηραιός στα σχοινιά!

• Στο 13', επικίνδυνο διαγώνιο σουτ του Άλεξιτς, αλλά έπεσε και απέκρουσε ο Βελλίδης.

• Στο 22', συρτή σέντρα του Πανάγου, μπλόκαρε ο Βελλίδης.

• Στο 23' σεντρα-σουτ και πάλι από τον Πανάγου, εύκολα ο Βελλίδης.

• Στο 29', σέντρα του Μούχαλη, κεφαλιά του Πασά, άουτ.

• Στο 34', συρτό μακρινό σουτ του Πατραϊκή, αλλά μπλόκαρε σταθερά ο Βελλίδης.

• Στο 43', μακρινό σουτ του Άλεξιτς, εκτός της εστίας του keeper της Βέροιας.

• Με το που μπήκαν οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ήρθε και το 3-0! Έδωσε ο Γιακουμάκης για τον Μούργο, αυτός σωστά μεταβίβασε για τον Πασά, ο οποίος με υψηλής ποιότητας τελείωμα πρώτου χρόνου, έβαλε το προσωπικό του 2ο γκολ και το 3ο της ομάδας του.

Β Ημίχρονο

• Στο 46', επικίνδυνη σέντρα του Γιουμπιτάνα, έδιωξε ο Βελλίδης.

• Στο 47', σε μια φάση διαρκείας όπου είχε το ασθενές διώξιμο της μπάλας από τον Γαβριηλίδη, η στρογγυλή θεά συνέχισε να αλλάζει πόδια σε πινγκ πονγκ mood και βρέθηκε στον Γιουμπιτάνα, ο οποίος με δυνατό ευθύβολο σουτ μέσα από την περιοχή, μείωσε σε 3-1.

• Στο 53', δυνατό και συρτό σουτ του Γαβριηλίδη από μακριά , απέκρουσε ο Παλαβράκης.

• Στο ίδιο λεπτό, λανθασμένη μεταβίβαση του Δημόπουλου, πήρε τη μπάλα ο Γιουμπιτάνα, έδωσε τρομερή κάθετη ασίστ για τον Ματίας Τομάς, ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά απέκρουσε εκπληκτικά στην ανοιχτή γωνία ο Βελλίδης.

• Στο 56' ωραία προσπάθεια και σέντρα του Φοφανά , αλλά πριν τον Γιακουμάκη σηκώθηκε ο Παλαβράκης κι έπιασε τη μπάλα.

• Στο 62', μεγάλη φάση για τον Ηρακλή, 1-2 μέσα στην περιοχή του Τομάς με τον Μπαστακό, αλλά και πάλι έσωσε ο Βελλίδης.

• Στο 72', κόρνερ και κεφαλιά του Άγγελου Παπαστεριανού, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

• Στο 74', εκτέλεση φάουλ του Τομάς, κεφαλιά και πάλι από τον Άγγελο Παπαστεριανό, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

• Στο 78', κόρνερ για τη Βέροια με τον Πόζογλου, πήρε την κεφαλιά ο προωθημένος Σκόνδρας, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Παλαβράκη.

• Στο 86', έγινε το κόρνερ για τον Ηρακλή, η μπάλα πήγε στον Βιτινιο, ο οποίος απελευθερώθηκε κι έκανε το δυνατό, συρτό σουτ, αλλά μπλόκαρε με μεγάλη εμπειρία ο Βελλίδης.

• Στο 93', εκτέλεση φάουλ από τον Τομάς, κατέβασε ο Βιτίνιο, αυτός έδωσε για τον Πατράλη, του οποίου το σουτ πέρασε εκτός της εστίας του Βελλίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

• ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μούχαλης, Πεταυράκης (72' Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Δημόπουλος, Οικονόμου (86' Μπλέτσας), Μούργος (67' Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (87' Μαραγκός), Πασάς, Φοφανά (67' Πόζογλου).

• ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Παλαβράκης, Μανωλάκης(46' Πήλιος), Πανάγου, Αγγ.Παπαστεριανός, Χρουσιέλ, Πατράλης, Νταμιάν, Άλεξιτς(79' Βιτίνιο), Καρτσαμπας(46' Γιουμπιτάνα), Ματίας Τομάς, Τότσκα (46' Μπαστακός).

1 σχόλιο:

  1. Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο πετούσε. Ο Ηρακλής ήταν ανύπαρκτος. Στο δεύτερο ημίχρονο είτε επειδή επαναπαυθήκαμε είτε επειδή έχουμε πρόβλημα αντιμετωπίζοντας ομάδες με μικρό μέσο όρο ηλικίας κλειστήκαμε πίσω και κινδυνέψαμε. Δεν το κρύβω πως φοβόμουν την ισοφάριση. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα την ομάδα και αυτό που θα πω μπορεί να είναι άστοχο. Κατά τη γνώμη μου όταν προηγούμαστε στο δεύτερο ημίχρονο, καλά θα είναι να αλλάζουμε το σύστημα και να θωρακίζουμε το κέντρο. Στα περισσότερα παιχνίδια στο διάστημα 60 μέχρι τη λήξη οι αντίπαλοι έχουν το κέντρο και κάνουν παιχνίδι ενώ εμείς κλεινομαστε πίσω. Σε πολλά παιχνίδια από τύχη δεν φάγαμε γκολ και δεν ισοφαριστήκαμε. Οι αλλαγές πρέπει να γίνονται πιο γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο και όχι στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο διάστημα αυτό κάποιοι παίκτες χρειάζονται ανάσες. Εφόσον προηγούμαστε άς τους ξεκουράζομε και ταυτόχρονα ενισχύουμε την ομάδα. Ο Γιάννης ο Πασάς έδειξε και σήμερα πόσο δεινός σκόρερ είναι και ο Γιακουμάκης δεν είναι απλά ένας μαραθωνοδρόμος αλλά πολυτιμότατος παίκτης ακόμη και όταν δεν βάζει γκολ. Με τα τρεξίματα του ανοίγει χώρους και τις ασίστ βοηθάει τον Γιάννη να σκοράρει. Είναι ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο με συναδελφική αλληλεγγύη. Προσηλωμένοι στο στόχο αφήνουμε τον Κούγια και τους άλλους να "τραγουδάνε". Ο σπίκερ του αγώνα καλά θα κάνει να μην περιγραφει αγώνα της Βέροιας με ομάδες της Θεσσαλονίκης γιατί όσο κι αν θελει να κρυφτεί δεν τα καταφέρνει.Ζ.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ