Quantcast

http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης: Εκτίναξη των επενδύσεων φέρνει το νέο Αναπτυξιακό ν/σ της Κυβέρνησης

Ένα άρθρο του Βουλευτή Ημαθίας ΝΔ και Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη που δημοσιεύθηκε σήμερα 24-1-2022 στο «The President» για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση της ΝΔ και συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή. Ένα καινοτόμο πλαίσιο που όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσαβδαρίδης θα αποτελέσει «μάννα εξ ουρανού» ειδικά για την Ελληνική περιφέρεια, η οποία «διψάει» για επενδύσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του, την αγροδιατροφή, τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων καθώς και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του Βουλευτή Ημαθίας:

«Την ώρα που η δημοσιονομική αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου ενισχύεται όλο και περισσότερο και η Ελλάδα αναμένεται να σκαρφαλώσει στην επενδυτική βαθμίδα ακόμη και μέσα στο τρέχον έτος, χάρη στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ να συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και να διατηρήσει σταθερό το πολιτικό σκηνικό, οι αισιόδοξες προβλέψεις για το αναπτυξιακό άλμα της οικονομίας της χώρας όλο και πολλαπλασιάζονται.

Πολύτιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση οι παρεμβάσεις που περιέχονται στον αναπτυξιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, που όχι μόνο καλλιεργεί έτι περαιτέρω το έδαφος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων αλλά και δρομολογεί την άμεση επανεκκίνηση επενδύσεων που σήμερα βρίσκονται σε στάση αναμονής, αφήνοντας οριστικά πίσω τα γραφειοκρατικά εμπόδια του παρελθόντος.

Με άξονες την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης, την ευελιξία στη διαδικασία και τη χορήγηση κινήτρων σε στοχευμένες δραστηριότητες που θα ενισχύουν την εξωστρέφεια, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, τη στήριξη καινοτόμων επενδύσεων αλλά και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών (όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη), το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έρχεται να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο Νόμο 4399/2016, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο αφενός για τη δημιουργία πολλών και κατά τεκμήριο καλών θέσεων εργασίας, αφετέρου για την ενίσχυση των περιοχών που εντάσσονται στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Το μεγάλο στοίχημα βέβαια που πρέπει να κερδηθεί δεν αφορά μόνο στην δυναμική προσέλκυση νέων επιχειρηματικών κολοσσών που θα δώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στο επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα αλλά στην ενθάρρυνση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να αξιοποιήσουν ταχύτατα το θετικό momentum για την ελληνική οικονομία και να συνδράμουν καταλυτικά στον στρατηγικό μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη όσο και γόνιμη η εστίαση της Κυβέρνησης όχι απλά στην εισαγωγή στον νέο αναπτυξιακό νόμο αποτελεσματικών και αποδοτικών διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων που θα διεκπεραιώνονται μέχρι και εντός 30 ημερών για τις περιπτώσεις της άμεσης αξιολόγησης αλλά κυρίως η καινοτομία της θέσπισης 13 καθεστώτων – πλαισίων χορήγησης κρατικών ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια.

Ενισχύσεις που αντί της μίας οριζόντιας διάστασης που είχαν μέχρι σήμερα, θα έχουν πλέον κλαδικό – θεματικό χαρακτήρα, καθώς το κάθε καθεστώς – πλαίσιο θα στοχεύει και θα ενισχύει επενδυτικά σχέδια διαφόρων κλάδων. Αυτό ασφαλώς θα αποτελέσει «μάννα εξ ουρανού» για την Ελληνική περιφέρεια, η οποία «διψάει» για επενδύσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του, την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων καθώς και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων.

Το αδιαμφισβήτητο πάντως είναι ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί κάθε μέρα τη δέσμευσή της να διευρύνει τη δυναμική και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας στη νέα εποχή. Ξεπερνώντας τα εμπόδια που καθημερινά θέτει στο δρόμο της η φοβική και πολλές φορές τοξική στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Κυβέρνηση για πρώτη φορά και χωρίς τυμπανοκρουσίες συντονίζει τα χρηματοδοτικά εργαλεία (το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τον επενδυτικό νόμο) που έχει η Ελλάδα στη διάθεσή της, προκειμένου να υπηρετήσουν αρμονικά την πορεία προς τους κρίσιμους εθνικούς στόχους της επιχειρηματικής άνθισης και της ενίσχυσης της απασχόλησης».

10 σχόλια:

  1. Οι κυβερνώντες έχουν χάσει τελείως την επαφή με την κοινωνία.Ανεργια,ακρίβεια και φτώχεια σαρώνουν την χώρα και αυτοί μιλούν για εκτίναξη της ανάπτυξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τόσο υψηλή φορολογία και κόστος παραγωγής, εκτίναξη των Ελλήνων που φεύγουν Γερμανία Αγγλία έχουμε.
    Αν δεν είχαμε θάλασσα και τουρισμό η ζιμπαμπουε θα ήταν 50 χρόνια μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σου είπε ότι η Ζιμπάμπουε δεν είναι 50 χρόνια μπροστά???

      Διαγραφή
  3. Να προσέχουμε δηλαδή Λάζαρε , μην είμαστε απο πάνω της και μας ερθει στο σαγόνι και έχουμε άλλα. Οδοντίατρους, κλπ. Δεν ειναι απαραίτητα τέτοιες τοποθετήσεις που περιέχουν το "θα". Τόσο δύκολο ειναι να περιμένεις λίγο και να τα πείς χωρίς "θα"; Εκτος αν βλέπεις να αλλάζει σιγά και χαλαρά, σε 15 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί η κυβέρνηση έχει καταστρέψει τα πάντα και οι πολιτικάντηδες της μας κοροϊδεύουν περνώντας μας για χαζούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τώρα, βλέπω ειδήσεις, λίγο πρίν την εκτίναξη κ. Βουλευτα. Βλέπω το διαχρονικά κομματικό κράτος,στην πλάτη του πολίτη να απολαμβάνει την ευμάρειά της. Δεν απαιτω κάθε στενάκι ή δρομάκι να ειναι καθαρό απο χιόνια. Μιλάμε για μια κατάσταση , ίδια κάθε χρόνο με οποιαδήποτε Κυβέρνηση, που αφορά κεντρικούς δρόμους. Αττική οδό, που τα παίρνει γιατί προσφέρει υπηρεσίες, λέει. Αρκεί να μην βρέχει ή χιονίζει. Για την Κηφισίας, για, για, για. Όλα, κατα κύριο λόγο, ειναι θέμα Διοίκησης. Συντονισμού απο αρμοδίους. Οι οποίοι απο τσιράκια Δημόσιοι υπάλληλοι, έφτασαν Διοικητές, επειδή ήταν του κόμματος. Δικοί τους. Πράσινοι, κόκκινοι, κίτρινοι το ίδιο έργο. Τώρα, κάποιοι κομματικοί αρεστοί, συντονίζουν. Οπως στις φωτιές, χτες, στις πλημμύρες, προχτές. Πριν το χιόνι, όλοι ηταν πανέτοιμοι. Και στις ασκήσεις. Μόλις χιονίσει, τρέχα γύρευε. Ρωτώ. Απο Λαμία μέχρι Αθήνα, πόσα στρατιωτικά χωματουργικά ειναι ακινητοποιημένα; Γιατί; Ξέρω οτι σε πολλές περιπτώσεις, όλο αυτό ειναι αποτέλεσμα ενός ανόητου. Που χωρις αλυσίδες . εκτιμά ότι θα τα καταφέρει. Και ενας να μην τα καταφέρει, απο πίσω του γίνεται αυτο που βλέπω τώρα. Και αν μείνει ο δρόμος με τοση χιονόπτωση για εικοσι λεπτά ακαθάριστος, άντε να ξαναξεκινήσουν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Να το κλείσω. Όταν επιλέγονται τα δικά σας παιδιά, οι άλλοι τα δικά τους και εμείς απλά κοιτάμε απλά απο το καβούκι μας, εσείς και οι άλλοι, θα συνεχίσετε τα ίδια ακριβώς. Χωρίς κόστος στις πλάτες σας. Μόνο στις δικές μας. Το κομματικό κράτος, κατέστρεψε την χώρα μας. Όλοι εσεις το δημιουργήσατε και το συντηρείτε. Μια τραγωδία ζούμε ως θεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζε ο Βεροιωτης σε πληρωνει για να γράφεις τι αρλούμπες σου ή τον πληρώνεις για να γράφεις τισ αρλούμπες σου;

      Διαγραφή
  6. Η ανάπτυξη πάει σβιννννν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΔ και απατη, εννοιες ταυτοσημες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναπτυξη ακουμε τωρα οπως ΑΜΑΖΟΝ, ΚΑΖΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, κτλ. Ολες παραγωγικες επενδυσεις, ολες επενδυσεις που θα φερουν προιοντα καζινου, παροχη υπηρεσιας κτλ. Λαζαρε αν πιστευεις οτι μιλας σε αδαεις οπως συνηθιζετε και μαθατε απο το αφεντικο σας, το ειδαμε στην αυξηση του κατωτατου μισθου που ειναι το διπλασιο της αναπτυξης, το ειδαμε στις νεες θεσεις εργασιας καλα αμοιβομενες ομως στο σοι Μητσοτακη και πουθενα αλλου, το βλεπουμε στην ακριβεια, το βλεπουμε στα χαρατσια στα φωτοβολταικα ερημην των συμβασεων που μονο εσεις μπορειτε. Λοιπον καλυτερα να μην μιλατε γιατι μας εκνευριζετε αφανταστα. Καλη ξεκουραση Λαζαρε. Κανε το κομματικο καθηκον και παρατα μας.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ