Quantcast

http://picasion.com/

Έκτακτο: Κλείνει ένα από τα δύο καταστήματα της Eurobank στη Βέροια

Στο κλείσιμο δεκάδων ακόμη καταστημάτων (κοντεύει τα 100 συνολικά!) προχωρά η διοίκηση της Eurobank, προκαλώντας μπαράζ αντιδράσεων από κόσμο που το τελευταίο διάστημα έχει βγει στην αναζήτηση υποκαταστημάτων και ΑΤΜ προκειμένου να εξυπηρετηθεί αλλά… η γενικότερη κατάσταση με τις τράπεζες και τις «συρρικνώσεις», εξακολουθεί να ταλαιπωρεί. Αντιδράσεις όμως έρχονται και από μερίδα εργαζομένων που βλέπουν το μέλλον της τράπεζας αλλά και των ίδιων, δυσοίωνο. Το σωματείο μάλιστα κάνει λόγο για απόφαση που ελήφθη «πρόχειρα και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή αιφνιδιαστικά» εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του στην απόφαση της Eurobank.

«Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει αναταραχή στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή αρκετών συναδέλφων που υπηρετούν σε κάποια από αυτά τα καταστήματα», αναφέρει το σωματείο.


Στον Δήμο Βέροιας αυτήν την στιγμή λειτουργούν δύο καταστήματα. Το ένα βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως και το άλλο στην Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα δύο θα κλείσει (παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής ποιο από τα δύο θα επιλεγεί τελικά).

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Μετά από ενημέρωση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού πληροφορηθήκαμε ότι η Τράπεζα απεφάσισε το 3ο κατά σειρά κλείσιμο άλλων 25 καταστημάτων της (σύνολο 76 με όσα προηγήθηκαν) πάρα το γεγονός ότι:

Παραμένει από τις συστημικές Τράπεζες αυτή με το μικρότερο Δίκτυο καταστημάτων. Πρόσφατα ολοκλήρωσε αντίστοιχο project και έκλεισε το Β’ εξάμηνο του 2020, άλλα 25 καταστήματα (είχε προηγηθεί το κλείσιμο 26 κατ/των).
Θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή σε πολλές τοπικές κοινωνίες που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των καταστημάτων, αλλά θα τεθούν και εκτός Eurobank πολλοί πελάτες και συναλλασσόμενοι.

Έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση του retail, όπως διατυπώνεται στην ανακοίνωσή μας Νο 210/25-05-2021: «Τα υποκαταστήματα παραμένουν, λιγότερο ως κόμβοι συναλλαγών, περισσότερο ως κόμβοι παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και ως σημεία επαφής με την τοπική κοινωνία όπου όχι μόνο δεν αποθαρρύνουμε αλλά αντίθετα επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων πελατών».

Θα υπάρξει και αναταραχή στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή αρκετών συναδέλφων που υπηρετούν σε κάποια από αυτά τα καταστήματα, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η υπηρεσιακή τους αρτιότητα και αφοσίωση.

Εύλογες είναι οι αρνητικές εντυπώσεις και αναμενόμενες οι αντιδράσεις του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα και στον Κλάδο, αλλά και στην Κοινή Γνώμη από μια απόφαση που πάρθηκε πρόχειρα, χωρίς διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή α ι φ ν ι δ ι α σ τ ι κ ά !!! Έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι η συνεκτίμηση των θέσεων του Σωματείου έχει οδηγήσει στην ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση τέτοιων εγχειρημάτων».

14 σχόλια:

  1. Ελληνάρες και Βλαχάρες που δεν λέτε να βγάλετε τα τσαρούχια από τα ποδάρια σας και από το κρανίο σας, να μάθετε να κάνετε συναλλαγές μέσα από το διαδίκτυο. Θα μείνει μία τράπεζα από κάθε όμιλο σε κάθε μεγάλη πόλη και μηχανήματα συναλλαγής σε κωμοπόλεις. ¨οπως μαθαίνετε να βγαίνετε σέλφι και να κάνετε πλακίτσες στο φβ να μάθετε να κάνετε και τραπεζικές συναλλαγές. Ο κόσμος προχωράει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως εχεις δίκιο πέρα για πέρα.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι ολοι νεοι, ουτε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.
      Υπάρχουν και ηλικιωμένοι που ΔΕΝ εχουν Facebook, ουτε βγαζουν selfies, και δεν εχουν κοντα τους τα παιδια τους ,ωστε να τους εξυπηρετουν σε συναλλαγές διαδίκτυου (οπως οι τραπεζικές συναλλαγές).
      Καλό ειναι λοιπόν να αποφευγεις χαρακτηρισμους (Ελληναρες και Βλαχαρες), γιατι δειχνει οτι δεν σκεφτεσαι πριν γραψεις.
      Αν κανεις μια βολτα στις τράπεζες θα δεις οτι κυριως ηλικιωμένοι εχουν φυσικη παρουσια ,οι νεότεροι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο.
      Μαλλον εσυ εισαι Ελληναρας που δεν σκεφτεσαι παρα μονο τον εαυτο σου.

      Διαγραφή
    3. το θέμα είναι ότι αυτοί που αναφέρεις, ως επαγγελματίες ουρακοτάγκοι, δεν πρόκειται να βελτιωθούν, απλά θα μαζεύονται περισσότεροι σε μια τράπεζα......

      Διαγραφή
  2. Παλιά στα ''καλά'' τα χρόνια το χωριό της Βέροιας είχε γεμίσει από τράπεζες.
    Τώρα έχει γεμίσει ο παππουδες .
    Ενα φτωχοποιημένο και μίζερο χωριό , κλειστό στα πάντα με δημάρχους εδω και δεκαετίες ο ενας χειρότερος απο τον άλλον.
    Ο νομός μας γενικά ειναι σε τραγική κατάσταση , συναγωνιζόμαστε πλεόν νομους οπως της Φλώρινας και του Κιλκίς σε φτώχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βέροια είναι μια από τις πιο πλούσιες πόλεις πανελλαδικά, πάνε προς Ν. Πέλλης να δεις την γλύκα και ειδικά Αριδαία! Ανεργία φουλ και έχουν φύγει όλες οι υπηρεσίες! Δόξα το Θεό να λέμε οι Βεροιώτες!

      Διαγραφή
  3. Aπό έγκυρες πληροφορίες ,πρόκειται να μείνει το Μ.Αλεξάνδρου,εκεί που στεγαζόταν κάποτε η ιστορική Τράπεζα Εργασίας , η οποία άφησε το θετικό στίγμα της στην τοπική αγορά και ακόμη μιλούν για αυτήν,τόσο για το προσωπικό της ,όσο και για την ευελεξία της.Βαριά η παρακαταθήκη που άφησε στην μετέπειτα EUROBANK...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κατάστημα στην Μητροπόλεως όμως είναι ιδιόκτητο της τράπεζας. Πιο λογικό είναι να κλείσει της Μ. Αλεξάνδρου

      Διαγραφή
  4. Αυτον που το νοικιάζει σκέφτομαι.
    Όλα για τα λεφτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φημολογείται ότι θα κλείσει και ένα κατάστημα με φρουτάκια στην πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ Θ ΑΝΟΙΞΟΥΝ 2,4,7,9,11,14,17 ΜΑΛΛΟΝ 23 ΚΑΦΕ...

      Διαγραφή
  6. Έτσι, ετσι να μείνει το ιστορικό κατάστημα της Τράπεζας Κρήτης!!
    Θέλουμε και τον "Τάμπι" πίσω ν'αγοράζει τα πάντα στην Βέροια!! Α,
    επίσης μην ξεχνάμε ότι η EUROBANK περιλαμβάνει και το Ταχ.Ταμιευτήριο. Αρα είναι σαν να λέμε ΤΤ+ΕUROBANK ENA (1) κατάστημα!! Όπως επίσης ALPHA BANK (ΔΗΛ. ΠΙΣΤΕΩΣ+ΙΟΝΙΚΗ+ΕΜΠΟΡΙΚΉ) ΕΝΑ (1) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσονούπω οι συστημικές τράπεζες θα συγχωνευτούν και απο 4 θα γίνουν 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ