Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρόσβαση+Αστυνομία: Συνεργασία για εξαρτήσεις, ανήλικη παραβατικότητα και ενδοοικογενειακή βία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, από 18 έως 20/1/2022, με θέμα: «Παρεμβάσεις Δικτύωσης και Ευαισθητοποίησης των Κέντρων Πρόληψης με τις Τοπικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας». Στο σεμινάριο πήραν μέρος 10 στελέχη της Αστυνομικής 
Διεύθυνσης Ημαθίας από τα τμήματα Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., το οποίο υπεγράφη το 2016. 

Ο σχεδιασμός του εγχειριδίου αποσκοπεί στη δημιουργία συνεργατικής σχέσης ανάμεσα στα Κέντρα Πρόληψης και τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες, με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση σε θέματα εξαρτήσεων και την πρόληψη και προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας του πληθυσμού, ενώ η συγγραφική ομάδα απαρτίζεται από στελέχη των Κέντρων Πρόληψης και του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν τις εξαρτήσεις, την ανήλικη παραβατικότητα και την ενδοοικογενειακή βία.

Η δουλειά στην κοινότητα και η κοινωνική ευημερία των πολιτών αποτελούν κοινό πεδίο δράσης για τα στελέχη της Αστυνομίας και τα Κέντρα Πρόληψης, οπότε η ανάγκη συνεργασίας φαίνεται να είναι επιτακτική στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, Ταξίαρχο κο Αδαμίδη Γεώργιο, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συνεργασίας μας, τα στελέχη της Αστυνομίας που συμμετείχαν στο σεμινάριο και το τμήμα εκπαίδευσης της Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας, που υποστήριξε την οργάνωση και την υλοποίηση του σεμιναρίου.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την εξαιρετική συνάδελφο κα Κερασιώτη Ελένη, ψυχολόγο MSc, Αν. Προϊσταμένη της Μονάδας Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Ο.ΚΑ.ΝΑ στην Αθήνα, για την ουσιαστική παρέμβασή της στο σεμινάριο» καταλήγει η ανακοίνωση της «Πρόσβασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ