Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρόεδρος Βουλής της Κύπρου για τη Βεροιώτισσα Μιμή Κυπριανού: Σπουδαία γυναίκα με πηγαία καλοσύνη

Σπουδαία γυναίκα, με πηγαία καλοσύνη και με αστείρευτή αγάπη προς τη δεύτερή της πατρίδα, Κύπρο, χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου τη Μιμή Κυπριανού, η οποία απεβίωσε σε ηλικία ογδόντα εννέα ετών και σήμερα το μεσημέρι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία (δείτε εδώ). Σε αναφορά της στην έναρξη της συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, η κ. Δημητρίου είπε ότι η Μιμή Κυπριακού ήταν η πρώτη Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού και πρόσθεσε ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της διακρινόταν για την πηγαία καλοσύνη της, καθώς και για την αστείρευτή της αγάπη τόσο προς τη δεύτερή της πατρίδα, την πολύπαθη νήσο μας, όσο και προς τους συνανθρώπους μας, γι’ αυτό δικαίως έχαιρε καθολικής εκτίμησης και σεβασμού».

Ανέφερε επίσης ότι η εκλιπούσα γεννήθηκε στη Βέροια της Ελλάδας και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Λονδίνο, όπου και γνώρισε τον Σπύρο Κυπριανού και πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ξεκίνησαν μαζί τη μακρά και πλούσια φιλανθρωπική τους δράση.

«Στάθηκε άξια συμπαραστάτης στο πλευρό του συζύγου της στηρίζοντάς τον πάντα αθόρυβα και διακριτικά σε κάθε του βήμα ως Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής, του ΔΗΚΟ, υπουργού και βουλευτή», πρόσθεσε. Η αποβιώσασα, συνέχισε, «ανταποκρίθηκε στο έπακρο στον πολύ απαιτητικό της ρόλο ως συζύγου διακεκριμένου πολιτικού, αλλά και ως μητέρας και γιαγιάς».

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε εκ μέρους της Ολομέλειας ειλικρινή συλλυπητήριά προς την οικογένειά της και τους οικείους της και κάλεσε όλους να τηρήσουν μονόλεπτη σιγή στη μνήμη της.

1 σχόλιο:

  1. Η προεδρος της κυπριακής βουλης,εκτός από ευφυΐα,έχει και ομορφιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ