Μια ακόμη εθελοντική δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, αυτή τη φορά στην περιοχή της γνωστής «Βίλας Βικέλα», με τους εθελοντές να πιάνουν δουλειά και να απομακρύνουν σκουπίδια και κάθε λογής απορρίμματα που είχαν συσσωρευτεί στο σημείο.
Η αρχική σκέψη ήταν να περάσουν από την περιοχή για έναν σχετικά σύντομο καθαρισμό. Στην πορεία, όμως, η κατάσταση αποδείχθηκε αρκετά διαφορετική. Ανάμεσα στη βλάστηση και σε πιο απόμερα σημεία ανακαλύφθηκαν αυτοσχέδια «ερωτικά στέκια», τα οποία είχαν αφήσει πίσω τους… άφθονα ίχνη και κυρίως μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών.
Οι εικόνες μπορεί να αποτέλεσαν μια μικρή έκπληξη, όχι όμως και εμπόδιο για την ομάδα. Οι εθελοντές, συνηθισμένοι πλέον στα κάθε είδους απρόοπτα που συναντούν στις εξορμήσεις τους, σήκωσαν μανίκια και καθάρισαν την περιοχή.
Σακούλες γέμισαν, τα σκουπίδια συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν και ο χώρος παραδόθηκε σαφώς πιο καθαρός από ό,τι τον βρήκαν.
Και όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι, όλα είχαν τελειώσει μέχρι τις 12:30, όταν πλέον απολάμβαναν τον καφέ τους, ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και, όπως λένε, «γεμάτοι και έτοιμοι για τα επόμενα».
Μια ακόμη μικρή αλλά ουσιαστική παρέμβαση ανθρώπων που διαθέτουν προσωπικό χρόνο και διάθεση για να καθαρίζουν σημεία της Βέροιας, υπενθυμίζοντας παράλληλα το αυτονόητο: Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν είναι ούτε σκουπιδότοποι ούτε χώροι όπου ο καθένας μπορεί να αφήνει πίσω του ό,τι δεν χρειάζεται.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κρυπτικό, μοναχικό και επιφυλακτικό αιλουροειδές, το οποίο αποφεύγει συστηματικά
-
Προβλήματα που έχει ο κόσμος...! Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον… κόσμο της βελόνας
-
Συνελήφθησαν προχθές (2 Οκτωβρίου 2026) το βράδυ στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρονών η Ευρυδίκη Σωτηρίου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 10.30
-
Εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην πόλη - Σημαντική «ένεση» στην τοπική οικονομία
-
Σεισμική δόνηση 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2026 στην ευρύτερη περιοχή της
-
Τέσσερα νέα μέλη υποδέχθηκε στην μεγάλη του οικογένεια ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε
-
Είπαν αντίο στη νομική επιστήμη Τρία πρόσωπα με διαχρονική παρουσία στη δικηγορία της Βέροιας
-
Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου της Παναγιώτας Κουρτίδου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα
-
Ιστορική στιγμή η τελετή έπειτα από 13 χρόνια - Όλοι τους παίρνουν φύλλο πορείας για Αττική
















Συγχαρητήρια στους εθελοντές αλλά εύχομαι να μην ακούμπησαν τα κεραμίδια αμιάντου που ήταν πεταμένα έξω από τους κάδους στο τρίγωνο της διασταύρωσης προς Ραχια. Οι οδοκαθαριστές του Δήμου δεν τα βλέπουν τόσες μέρες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο στους ανθρωπους που θυσιασαν τον ελευθερο χρονο τους για να μαζεψουν τα σκουπιδια,ενω ειναι δουλειά του δήμου που πληρωνουμε,τωρα για αυτους που πετανε αυτα τα σκοπουπιδια τι να πω ειναι άξιοι της μοίρας τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι full καπότα και μουρομάντηλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στους εθελοντες αλλά ο δημος γιατι δεν καθαριζει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ στην Ανοίξεως Βέροια, που ήταν η εκκλησία, των αντιβεντιστων, έχει γίνει σκουπιδότοπος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερικοί νομίζουν ( ανόητοι και κακομαθημένοι ) οτι το παράθυρο του αυτοκινήτου ειναι το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα. Είναι θέμα βασικής παιδείας και πολιτισμού να σέβεσαι τον κοινόχρηστο χώρο και τους γύρω σου, αντί να μετατρέπεις τον δρόμο σε χωματερή.
ΔιαγραφήΑυτός είναι ο σωστός εθελοντισμός χωρίς μπλουζάκια,χωρίς κέρδος χωρίς τίποτα. Αθόρυβα και επι της ουσίας. Συγχαρητήρια σε όλους σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εννοείτε όταν λέτε αυτοσχέδια ερωτικά στέκια ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην παιδική ...χαρά στην Αιγαίου να έρθετε να δείτε τι γίνεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες είναι έξω από την βίλα Βικέλα και ο καθαρισμός έγινε έξω, στη δημοτική έκταση. Απλα όλη η περιοχή λέγεται ευρέως έτσι. Δεν γίνεται να έχουν πρόσβαση στην ιδιωτική περιουσία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλη η Βέροια ένα κρεβάτι….
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ερωτική διάθεση τελικά..
ΔιαγραφήΣτην Κίμωνος, πάνω από μνήματα χαμός πάλι !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στην ομάδα εθελοντών ! Άξιοι !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως γινόμαστε μέλη στην ομαδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα γράψετε συλλυπητήρια, για τον άδικο χαμό της 39 εθελόντριας Έφης;
ΑπάντησηΔιαγραφή👍👍👍👍👍👍
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιλάμε για την ανακάλυψη του αιώνα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά τα ζώα που πετάνε τα σκουπίδια τους είναι κάτι αμόρφωτα ανθρωπάρια χωρίς παιδεία και αρχές με δήθεν γονείς που δυστυχία δεν τους στείρωσαν όταν έπρεπε...