Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Α.Ε Αλεξάνδρειας: Επέστρεψε για να μείνει!

Του Βασίλη Αλαμπορινού
Η Αλεξάνδρεια ή αλλιώς η αγαπημένη πόλη του Γιδά, είναι το κέντρο της επαρχίας Αλεξανδρείας του νομού Ημαθίας. Πλέον, απαριθμεί περίπου 22.000 κάτοικους που με την ένωση του καλλικρατικού δήμου φτάνει περίπου τις 40.000 , περιλαμβάνοντας κωμοπόλεις όπως Πλατύ και Μελίκη, καθώς κι έναν ικανότατο αριθμό χωριών του ρουμπλουκιού, που την καθιστούν ως τη νέα διευρυμένη πρωτεύουσα.

Αυτά τα δεδομένα δεν τα αναγράφουμε για λόγους απογραφής (ούτε αρνητές αυτής είμαστε), αλλά τα αναφέρουμε για να καθορίσουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να χτίσει το μέλλον της, η ιστορική ομάδα της πόλης, η original κατάσταση που λέμε, η Αθλητική Ένωση Αλεξάνδρειας. 

Η ομάδα επανήλθε, επέστρεψε δυνατή κι έτοιμη να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, όπως έπραξε κι ένα χωριό της Αλεξάνδρειας, τα Τρίκαλα Ημαθίας, που παρουσιάζουν ένα αξιοπρεπέστατο ποδοσφαιρικό σύνολο τα τελευταία χρόνια με τον Μέγα Αλέξανδρο, λαμβάνοντας μέρος στο πρωτάθλημα της Γ ' Εθνικής! (φέτος δυσκολεύεται σ' έναν απίστευτα αστεράτο όμιλο και τους ευχόμαστε να έχουν καλύτερη συνέχεια). Μπορεί να κυνηγήσει την παραμονή!

Ας φανταστούμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει για τη μεγάλη φανέλα του δήμου, την Αλεξάνδρεια εφόσον ξεπεραστούν οι δυσκολίες...Το ποδοσφαιρομάζωμα ικανών παικτών από την περιοχή, μοιάζει σαν στόχος για να μπορέσει αυτή η ομάδα να ξαναζήσει στιγμές δόξας με εκατοντάδες ή και χιλιάδες κόσμου να την υποστηρίζουν και πάλι! Ελπίζουμε όλοι να ξεπεραστούν αυτά τα θέματα, το συντομότερο δυνατόν.

Ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή...

Η Α.Ε Αλεξάνδρειας, ιδρύθηκε το 1997 κι έπαιξε από το 2001 για 12 συνεχόμενες μάλιστα σεζόν στο παλιό πρωτάθλημα της Δ' εθνικής που όλοι λατρεύαμε καθώς οι ομηρικές μάχες από βαριές φανέλες έχουν μείνει στην ιστορία. Το 2013, υποβιβάστηκε στην Α' κατηγορία του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ημαθίας και κατά την περίοδο 2016-17 ήρθε 2η, αλλά δυστυχώς δεν ανέβηκε στη Γ' εθνική. Το 2017-18, έπαιξε στη Γ' ως Φίλιππος Αλεξάνδρειας και έπειτα κατά το 2018,επήλθε η ουσιαστική αδρανοποίηση, καθώς δεν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Α'1 που είχε το δικαίωμα.

Από την περίοδο 2019-20, η ομάδα επαναδραστηριοποιήθηκε ως ΑΕ Αλεξάνδρειας, η οποία με το νέο της αυτό ξεκίνημα, απαρτίζεται από ανθρώπους που την αγαπούν, την σκέφτονται, δουλεύουν ολημερίς γι' αυτήν και μεγάλη τους επιθυμία είναι να την ξαναδούν στις Εθνικές κατηγορίες. Στο παλμαρέ των τροπαίων της, η ομάδα διαθέτει 7 κύπελλα της ΕΠΣ Ημαθίας ( 2000, 2001, 2004, 2006, 2007, 2009, 2017) και 2 πρωταθλήματα (2000, 2001).

Η ομάδα στη φετινή της προσπάθεια, λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, όπου μετά από σερί νικηφόρων αγώνων, φιγουράρει 1η στη βαθμολογία, ελπίζοντας σε κάτι καλό και χτίζοντας το διοικητικό αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι πάνω σε σύγχρονες βάσεις, με σκοπό την υπενθύμιση της πράσινης φανέλας στο κοινό!

Μεθοδικότητα, εργατικότητα κι αγάπη για το ποδόσφαιρο και την πόλη διακρίνει τους ιθύνοντες που ανέλαβαν να την καθοδηγήσουν με συνέπεια, σύνεση αλλά και φιλοδοξίες. Τέτοιες που η ελπίδα για να ξαναζήσει η ομάδα στιγμές του παρελθόντος, έχει ήδη αρχίσει να διαγράφεται στον ορίζοντα.

Και εμείς είμαστε μαζί τους, όπως και μαζί σε οποιαδήποτε παρόμοια προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από ήθος, αγάπη, επαγγελματισμό και όραμα.

3 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στην ιστορική ΑΕ Αλεξάνδρειας και στον τεχνικό Αντώνη Παπατζικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν αναφέρεσαι στην μεγάλη ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ που είναι η μοναδική ομάδα στον νομό που σε πρωτάθλημα εθνικής κατηγορίας έχει κερδίσει την Βέροια μέσα στην έδρα της 0-1 κ η μοναδική που για ένα βαθμό δεν ανέβηκε στην β Εθνική, γιατί?ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος, για 2 πέναλτι που έχασε,το ένα με την Βέροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ