Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξανθός από Βέροια: Δημόσια περίθαλψη και ισχυρό κοινωνικό κράτος

Όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο
Τη Βέροια επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Αρχικά, πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας (δείτε εδώ) και στις υπηρεσίες των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ), ενώ στις 18:00 παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τον πρώην υπουργό Υγείας συνόδευαν πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Συγκεκριμένα: 

Ο Άγγελος Τόλκας - βουλευτής Ημαθίας, ο Κώστας Καλδάρας - συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος - τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας και πολλά άλλα στελέχη του κόμματος, όπως οι πρώην βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο Κώστας Καλδάρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ανδρέα Ξανθό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη θητεία του ως υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Τόλκας , ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στην Ημαθία, που μάλιστα ανεβαίνουν καθημερινά. "Το πρόγραμμα εμβολιασμών της κυβέρνησης έχει αποτύχει", τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου έναντι της Κυβέρνησης για τη στήριξη της Ημαθίας".


Έπειτα, τον λόγο πήρε ο καλεσμένος Ανδρέας Ξανθός και αναφέρθηκε στην πορεία του κορωνοϊού που "δεν κοπάζει εύκολα το τελευταίο διάστημα, με μεγάλο αριθμό νοσούντων και πολλούς θανάτους". Μίλησε επίσης για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας "αποδιοργανωμένο και υπό τεράστια πίεση".


Ο κ. Ξανθός κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι το ΕΣΥ δεν έχει ενταχθεί σε ένα σχέδιο μόνιμης ενίσχυσης και αναβάθμισης. "Οι συμβασιούχοι που προσέλαβε και τα κρεβάτια για τους νοσούντες ήταν αυτονόητα να συμβούν και όχι κάποιο επίτευγμα που κατόρθωσε να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ", είπε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Επίσης σχολίσασε ότι "έπρεπε να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και πιο κατάλληλη προετοιμασία στο σύστημα για τις επιδημιολογικές αρχές". Και συνέχισε: "η Κυβέρνηση δεν ήθελε να επενδύσει πραγματικά επιπλέον πόρους στην Υγεία με αφορμή την πανδημία, είχε μία αίσθηση προσωρινότητας και μετά από κάθε οξεία φάση που περνούσε η πανδημία έστελνε το μήνυμα ότι τελείωσε και ότι τα έκανε όλα τέλεια, στέλνοντας το λάθος μήνυμα στη κοινωνία".

Από την τοποθέτησή του ο κ. Ξανθός δεν παρέλειψε και τους ανεμβολίαστους εργαζομένους, οι οποίοι είναι μια τεράστια απώλεια στο ανθρώπινο δυναμικό. Όπως είπε: "η Κυβέρνηση κινήθηκε σε αυταρχική γραμμή αφήνοντας το κόσμο να ναι στο όριο της αναξιοπρέπειας και ότι αυτό είναι αποτέλεσμα κοινωνικής αγριότητας".

"Το προσωπικό είναι κουρασμένο και αυτό το οποίο χρειάζεται σε αυτή τη φάση είναι η μέγιστη δυνατή ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο προσωπικό η καλύτερη οργάνωση και δικτύωση των μονίμων υπηρεσιών έτσι ώστε να μην κατευθύνεται να μην είναι νοσοκομειακο-κεντρική η διαχείριση και κυρίως χρειάζεται μια παρέμβαση προοπτικής, για να αισθανθεί ότι θα υπάρξει ορατή βελτίωση στο μέλλον ότι υπάρχει η βούληση της πολιτείας να ανταμείψει τη προσφορά του στο Σύστημα υγειάς εντάσσοντας τα στα βαρέα και ανθυγιεινά", είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: "Αυτή λοιπόν είναι η δέσμευση μας απέναντι στην κοινωνία, βεβαίως μεσολάβησε μια πανδημία που άλλαξε τα δεδομένα και την ιεράρχηση των κοινωνιών. Στην συνείδηση των ανθρώπων άλλαξε την αξιολόγηση αυτών των δημόσιων δομών που έχουν τα προβλήματα τους έχουν διαχρονικές στρεβλώσεις και παθογένειες και ελλείψεις αλλά αποδείχθηκε ότι την κρίσιμη στιγμή ήταν η ύστατη καταφυγή για όσους ανθρώπους δοκιμάζεται από αυτή την μεγάλη κρίση.

 Πρέπει να πάμε καταρχήν σε μια διαχείριση αυτής της περιόδου που να περιορίσει απώλειες και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του Συστήματος Υγείας και σε μια ριζική αναδιοργάνωση. Με περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό, με περισσοτέρους πόρους και κυρίως με ποιοτικότερές υπηρεσίες. Αυτό για να γίνει θέλει ένα διαφορετικό πολιτικό Σύστημα που πραγματικά θα δίνει τη προτεραιότητα και έμφαση και στη δημόσια περίθαλψη και στο ισχυρό κοινωνικό κράτος και δεν θα έχει την αντίληψη ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα καταποντισμό ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από τον οποίο ανταγωνισμό βεβαίως συνήθως οφείλεται ο ιδιωτικός και μάλιστα ο επιχειρηματικά οργανωμένα ιδιωτικός τομέας - και δεν εννοώ τους ελευθέρους επαγγελματίες συναδέλφους". 

Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Ελιά, με την συμμετοχή φίλων και μελών του κόμματος. 

14 σχόλια:

  1. Ένα τραγούδι του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν έλεγε :....''μπροστά πάει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι''....πόσο σοφά λόγια ακόμη και σήμερα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του αείμνηστου (συντρόφου) Χάρρυ Κλυνν που αναφέρει"αρχηγό"τον μπαμπά του σημερινού αρχηγού,ελπίζω να το κατάλαβες ή να στο γαυγισω.

      Διαγραφή
    2. Ετσι κι αλλιώς γαβγίζεις. Πάντως ειναι πρόοδος να παραδέχεσαι οτι ξέρεις να γαβγίζεις ως σκύλος. Τον αρχηγό μπροστά σου να παρατήσεις, ειναι το επόμενο καλό βήμα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό ρε ανώνυμε 21 Οκτωβρίου 2021 - 10:43 μ.μ.ήτανε τάπα. Τρίποντο. Γκόλ απο τη σέντρα. Ασσος στο βόλεϊ και το τένις. Αν ηταν σφαλιάρα , τρεις στροφες εκανε το κεφάλι.

      Διαγραφή
  2. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΆΠΟΙΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ''ΑΣΤΕΡΕΣ'' ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο νέοι αυτοί οι αστέρες που ήταν τσολιαδακια πριν μισό αιώνα. Μάλλον σου έπεσε στα χέρια φωτό και είπες να κάνεις τον " κάμποσο". Ερασιτέχνης γκεμπελισκος.

      Διαγραφή
  3. Σύντροφοι εθίπεση, εσίθεπη . Φτού μαμώτ το. Επίθεση ηθελα να πω. Τους φάγαμαν. Περικύκλωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ακροδεξιοφιλελευθερος που εθιπεθηκε,εσιθεπηκε,μαμωτο στο συριζα,τους περδικλωσε.

      Διαγραφή
    2. Ενας αριστεροφασίστοτεμπελχανάς, παρεξηγήθηκε και φέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι. Η κόκκινη φασιστομπόχα ενοχλεί τους πάντες εκτός απο τους ίδιους

      Διαγραφή
  4. Καλά τα λέτε σύντροφοι, ας τελειώνατε όμως και το Νοσοκομείο μας στα 4,5 χρόνια που ήσασταν στην εξουσία και με δικό σας εργολάβο ;
    Να τα θυμάστε και αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως εσύ θυμάσαι τόσα και τόσα νοσοκομεία να τελειώνουν σε λίγα χρόνια χωρίς λεφτά στα ταμεία από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Σε παρακαλώ θύμισε μου ΜΙΑ εγώ αδυνατω,βλέπεις δεν είμαι ακόλουθος κανενός (το παραμύθι συριζεος άστο). Σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω το μέτρο να πάω Καλαμαριά,άρχισα τα γκεμπελιστικα και εγώ σόρρυ!

      Διαγραφή
  5. Ss196021 Οκτωβρίου 2021 - 11:07 π.μ. Τι λες βρε βαμένε αριστερά φασίστα. Ο Σύριζας τριάντα δις, μαξιλάρια και σεντόνια δεν άφησε καβάτζα; Αυτα δεν λέτε; Δεν ειχαν λεφτά να το τελειώσουν; Βρε φασιστοειδές που υπερασπίζεσαι αυτούς που μάζεψαν, λένε, τριάντα δις για προίκα. Απο που τα μάζεψαν και σε τι εποχές; Απο τους πλούσιους τα μάζεψαν; Πόσους άφησαν χωρίς ψωμί και νερό; Γιατί δεν τα μοίρασαν βρε άθλια συριζομαζέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον (Ss196021 Οκτωβρίου 2021 - 11:07 π.μ.)
    Άσε τις φθηνές δικαιολογίες, όταν φύγατε αφού πρώτα διαλύσατε και φορολογικά τη μεσαία τάξη (ο Πολάκης τα είπε), αφήσατε στα ταμεία 67 δις ας αφήνατε 66 δις και ας τελειώνατε το Νοσοκομείο μας που ούτως ή άλλως αρχίσατε με τον δικό σας εργολάβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελικά αυτός ο σχολιαστής ''Ss196021'' είναι όλα τα λεφτά.....ζει στην κοσμάρα του, δηλαδή στην Σταλινική περίοδο....χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ