Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσκεψη Ξανθού σε δομές δημόσιας υγείας της Ημαθίας

Τις Μονάδες Υγείας σε Βέροια και Νάουσα επισκέφθηκε κλιμάκιο Βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μαζί με τον Βουλευτή Άγγελο Τόλκα και άλλων γνωστών στελεχών, είχαν επικοδομητική συνάντηση με τον διοικητή Ηλία Πλιόγκα, ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο. Ο κ. Πλιόγκας παρουσίασε 
το σύνολο των ενισχύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικά μέσα που στην διάρκεια της πανδημίας έλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας. 

Πιο συγκεκριμένα, 386 στο σύνολό ιατροί, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό προστέθηκαν στη δύναμή του Νοσοκομείου από τον Ιανουάριο του 2020 μέσω μόνιμων και επικουρικών προσλήψεων, καθώς και με ανανεώσεις και παρατάσεις συμβάσεων. 

Επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου υπογράμμισε την δυναμική ενίσχυση σε μέσα από το Υπουργείο Υγείας από την αρχή της κρίσης. Χαρακτηριστικά στην Μονάδα της Βέροιας όπου από 4 λειτουργικούς αναπνευστήρες το Σεπτέμβριο του 2019 φτάσαμε σε 19 υπερσύγχρονους αναπνευστήρες τον Ιούλιο του 2021.

Στη συνέχεια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν την ολοκληρωμένη Νέα Πτέρυγα, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς και τα αποτελέσματα της Νέας ΜΕΘ δυναμικότητας 10 κλινών που είναι σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Ιούλιο.

Τέλος έγινε εκτενής αναφορά για το σύνολο των προγραμμάτων ενίσχυσης σε ιατροτεχνολογικά μέσα και υποδομές που «τρέχουν» και για τις δύο Μονάδες και ανέρχονται σχεδόν στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εστίασαν στα προβλήματα που βιώνει η Υγεία στην χώρα μας και στις προκλήσεις του κορωνοϊού. Επίσης ανέλυσαν τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος για τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για λάθη και παραλείψεις.

14 σχόλια:

  1. Πως τους πετσόκοψες έτσι τους Συριζαίους ρε Πλιόγκα;Γελάει κι ο καθε πικραμένος με την γκάφα τους να σε επισκεφτούν.Δεν είπαν ούτε λέξη για κενά και ελλείψεις στο Νοσοκομείο ούτε της Βέροιας ούτε καν της Νάουσας.Ολα τα λεφτά το τρολάρισμα με την ξενάγηση στη νεα πτερυγα που επρεπε να εγκαινιάσουν αυτοί αλλα οι αχρηστοι δεν τα καταφεραν 5 χρόνια που ηταν στην εξουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους 400 που φύγανε (σύνταξη,αναστολή, παραίτηση) πήρανε 386, εγκαινίασαν τα κτισμένα σε δύσκολους καιρούς (Κάπιταλ κοντρόλ,τρόικα, Σόιμπλε),δεν είπαν ούτε λέξη γιατί αν έλεγαν θα το μαθαίναμε αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ. Το μόνο που είναι σίγουρο ότι στο νοσοκομείο από το πολύ προσωπικό δυσκολεύεσαι να κινηθείς. Ερώτηση πόσους αναισθησιολογους έχουν τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας"πετσοκοπτα"κύριε Πλιογκα,αλλά θα μου πεις τι τους χρειάζεσαι αφού εγχειρίσεις δεν γίνονται.

      Διαγραφή
    2. Μην πει καποιος κατι για συριζαίους. Σου φεύγει το σαγόνι. Φτερουγίζουν τα αφτιά σου.

      Διαγραφή
    3. Αλλά το μυαλό και η μνήμη μου εξακολουθούν να δουλεύουν,και ρωτώ που κάνω λάθος(εκτός του λαθους μου που δεν είμαι φιλελε ούτε συριζα). Αν κυβερνούσε ο συριζα τότε και λέγαν οι συριζεοι τις παπαριές που λέτε εσείς,τα ίδια και χειρότερα θα έλεγα.

      Διαγραφή
  2. ΑΝΡΕΑ ΣΕ ΠΗΓΑΝ ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να καταλάβω...Ο Ξανθός κι ολος ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πηγαν να κάνουν πολιτική σε νοσοκομείο που επρεπε να εγκαινιάσει ο ίδιος στα πεντε χρόνια που ηταν εξουσία και δεν τα κατάφεραν.Και ο δεξιός διοικητής τους ξενάγησε στο νεο κτίριο που το τελείωσε μέσα στην πανδημία? Τετοιο τρολάρισμα δεν εχει ξαναγίνει ρε παιδιά!!! Τους διέσυρε κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γερος να είσαι ρε φίλε και να μην πας στο νοσοκομείο,και ας γράφεις ότι σε ευχαριστεί. Και η Μενδωνη με το τσιμέντο που έριξε εγκαινίασε την Ακρόπολη τέτοιο άδειασμα τον Περικλή,τον διεσυραν κανονικά.

      Διαγραφή
  4. Η διαφορα ειναι οτι ο κυριος Πλιογκας παραγει εργο με πραξεις. Ενω τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ , νοουν την ολη κατασταση με κοματικο συμφερον. Που εννοειται μετααφραζεται ως το κομα να ειναι στην εξουσια και ας μην εχει ουτε ενα κρεβατι το νοσοκομειο δια τους ασθενεις. Τι μας νοιαζει ; Ο Τολκας ειναι κατ'εξοχην απορριπτεος δια απαντα. Εννοειται αυτο. Αλλα πιθανως να ταιριαζε να οδευε προς Κριαρα για μια ολιγολεπτη μπουγατσα με γαλα κακαο. Ειναι οντως αστειο. Στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεπτονται δομες υγειας δια να κανουν τι ; Και που τους αφησανε να εισελθουν εντος του Hospital, πολυ τους ηταν. Εγω σαν δημοτης υποστηριζω τον κυριο Πλιογκα. Αναβαθμιζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις ευθραστες δομες Υγειας. Οι υπολοιποι δεν με πειθουν επ'ουδενη λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Σταλιδη νοσηλευτηκες για να δεις τα πραγματικα προβληματα και που να δεις τι γινεται απογευμα και βραδυ, κανεις ταμα για να σου φερουν παυσιπονο. Φυσικα δεν φταινε οι δυο νοσηλευτριες σε ολοκληρο γεματο τμημα. Απο μακρυα και με κομματικη παρωπιδα ολα καλα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καρανε βλέπεις ένα ποδοσφαιρικό αγώνα που η ομάδα σου χάνει με 7-2 ,και το βράδυ στο καφενείο τους λες ότι η ομαδάρα σου ξέσκισε και έβαλε 2 γκολ χωρια τις ευκαιρίες,τώρα πες μου ο Πλιογκας όταν πήγε διοικητής έλειπαν οι λάμπες και τα διαχωριστικά και εν μέσω πανδημίας (Σόιμπλε ,τρόικα,άδεια ταμεία,Κάπιταλ κοντρόλ κτλ) κορονωιου κατάφερε και έκανε εγκαίνια,με 35δις μαξιλάρι,μπράβο του.

      Διαγραφή
  5. Ήταν ένας ανεπανάληπτος διασυρμός για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Πήγαν για μαλλί και έφυγαν κουρεμένοι. Στην συνέντευξη που έδωσε ο πρωην υπουργός τους δεν είπε το παραμικρο για προβλήματα λειτουργιας στα νοσοκομεια Ημαθιας. Ούτε λέξη για ελλειψεις σε προσωπικο και γιατρούς.Γιατι αν διαπιστωναν το παραμικρό ακόμη θα μιλούσαν.Πρεπει να σοκαριστηκε απο την ανοργανωσια του κομματος του που δεν τον διαφυλαξαν απο το ξεφτιλικι να τον ξεναγησουν σε εργο που επρεπε ο ιδιος να εγκαινιασει το 2016! Γελανε με τις γκαφες τους ακόμη και τα στατό στο νοσοκομειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οντως δεν έχουν πρόβλημα λειτουργίας τα νοσοκομεία της Ημαθίας αγαπητή Βάσω στο παράλληλο σύμπαν που ζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν έτσι αγαπητέ και υπάρχουν προβλήματα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε αφωνία; Γιατί είτε υπάρχουν προβλήματα και τα αναφέρεις είτε δεν υπάρχουν και το κάνεις γαργάρα. Έγινε το δεύτερο. Γιατί αν όντως υπάρχουν προβλήματα και το αποσιώπησαν τότε λυπάμαι οι άνθρωποι είτε είναι εντελώς άσχετοι είτε κάνουν πλάτες στη διοίκηση του νοσοκομείου. Διάλεξε.

      Διαγραφή
    2. Α:ν ηταν σαν και σας που μολις βλεπετε αντιπαλο δεος και δεν εχετε το ηθος του Ξανθου θα ειχαμε καταντηση "Μητσοτακης". Κα Βασω η βολεμενη εισαι η μεροληπτικη βαρεως. και τα δυο να τα πιστευεις δεν κανουν κακο σε σενα παρα σε αυτους που δεν μπορουν να ζησουν ως πολιτες με ισονομια. Αχ αυτο το ΕΓΩ και οι αλλοι δεν βαριεσαι.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ