Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Σκιαγραφώντας την εικόνα» - Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Χρήστου Αποστολίδη

Συλλογή κειμένων επικαιρότητας
Το «Σκιαγραφώντας την εικόνα» είναι η πρώτη εκδοτική προσπάθεια του... «δικού μας» Χρήστου Αποστολίδη. Ο Διδάκτωρ Νομικής και μάχιμος δικηγόρος Θεσσσαλονίκης μας παρουσιάζει μια συλλογή κειμένων, ορισμένα εκ των οποίων είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στον «Βεροιώτη». Μέσα από τα άρθρα του, που παρότι απηχούν τα δεδοµένα της χρονικής στιγµής δηµοσίευσής τους, εντούτοις διατηρούν µια ευρύτερης µορφής διαχρονικότητα, ο συγγραφέας επιχειρεί να περιγράψει, να εµπνεύσει, να προτείνει λύσεις και γενικά να ωθήσει προς µια δηµιουργική επανεκκίνηση σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελµατικό επίπεδο τον αναγνώστη.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρεται πολύ εύστοχα:

«Σε µια απρόβλεπτη και ευµετάβλητη καθηµερινότητα, που εκ των πραγµάτων επηρεάζει και καθορίζει τον τρόπο ζωής των πολιτών, η ψύχραιµη αντιµετώπιση και αποτύπωση των επιµέρους παραµέτρων καθίσταται αδήριτη αναγκαιότητα. Η διάχυτη ανασφάλεια που κυριαρχεί, σε συνδυασµό µε την απουσία σταθερότητας, επιτάσσει µια εναλλακτική οπτική, στοχεύοντας στην ανάδειξη µιας πιο αισιόδοξης αλλά εξίσου ρεαλιστικής προοπτικής. Στην επιλογή µιας άλλης σελίδας, µε διαφορετική γωνία προσέγγισης της δυστοπικής κοινωνικής πραγµατικότητας, που όµως πάντοτε επιτρέπει χαραµάδες ελπίδας σε όλους όσους εξακολουθούν να ονειρεύονται και να σκιαγραφούν µε υποµονή και επιµονή το αύριο.»

Ο «Βεροιώτης» εύχεται ολοψύχως καλοτάξιδο, ευπώλητο και να ακολουθήσουν πολλά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ