Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Πρώτο κουδούνι» με μάσκες και self test στην Ημαθία

Πώς κύλησε η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς;
Στις τάξεις τους επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021 μαθητές και εκπαιδευτικοί, με το «πρώτο κουδούνι» να τους βρίσκει για άλλη μια χρονιά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω κορωνοϊού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Ημαθία προσήλθαν στις σχολικές μονάδες, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου, είτε με δήλωση αρνητικού self test για τους μαθητές και εργαστηριακού rapid test για τους εκπαιδευτικούς, τα οποία θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Τα self tests διανέμονται δωρεάν από τα φαρμακεία για τους ανεμβολίαστους μαθητές, ενώ τα εργαστηριακά rapid tests διενεργούνται με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου στην περίπτωση των εκπαιδευτικών. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας να κυλήσει η σχολική χρονιά αποκλειστικά με δια ζώσης διδασκαλία.

4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας




Χωρίς προβλήματα και ελάχιστα κενά το «πρώτο κουδούνι» στην Ημαθία

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για χιλιάδες μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με την πρώτη μέρα να κυλάει ομαλά στα σχολεία του νομού. «Εκπαιδευμένοι» πλέον γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί με μάσκες, self test και μέτρα προστασίας, έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, προσήλθαν στις σχολικές μονάδες για την τέλεση του Αγιασμού, χωρίς να σημειωθούν διάφορα... ευτράπελα.

1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας



Με αντιπροσωπεία μαθητών όλων των τάξεων, με εξαίρεση τα σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών, πραγματοποιήθηκε το πρωί ο Αγιασμός στις σχολικές μονάδες της Ημαθίας. 



Όπως ανέφερε στο veriotis.gr ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός, όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα από γονείς ή μαθητές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων, με τους μαθητές να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με μάσκες και τα χαρτιά των self tests ανά χείρας, έχοντας όπως είπε και την εμπειρία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ο κ. Πυρινός ανέφερε πως ήταν ελάχιστα και αυτά λόγω εκτάκτων αδειών, κενά που θα καλυφθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ σχετικά με τα βιβλία ανέφερε πως έφτασαν και διανεμήθηκαν στην ώρα τους στις σχολικές μονάδες. Τέλος, ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας στις σχολικές μονάδες της Ημαθίας είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 85% - 90%.

Ομαλά κύλησαν όλα κατά την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς και στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. 


Όπως ανέφερε στο veriotis.gr ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Αγιασμός τελέστηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ίσχυαν και πέρυσι, δηλαδή στην αυλή μόνο με αντιπροσωπεία μαθητών από όλες τις τάξεις, ενώ ακολούθησε ο αγιασμός από τάξη σε τάξη από τον ιερέα. Οι μαθητές προσήλθαν στις σχολικές μονάδες, χωρίς προβλήματα και αντιδράσεις, με τις μάσκες τους και τις βεβαιώσεις αρνητικού self test ανά χείρας.

2ο Γενικό Λύκειο - Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας



Σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι πάνω από το 80% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το ποσοστό αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες καθώς αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν να κάνουν την δεύτερη δόση ή να περάσει το προβλεπόμενο διάστημα των 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ανέφερε πως η πληρότητα ανέρχεται σε ποσοστό 98% με 99%, με τα μικρά κενά που υπάρχουν να καλύπτονται μέχρι τις 20 με 25 Σεπτεμβρίου. 

«Μετά από 12 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν ξανά μόνιμοι διορισμοί 11.507 εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στην Γενική Παιδεία, που κάλυψαν οριστικά για πρώτη φορά τα κενά που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες, καλύπτοντας έτσι και ένα πάγιο και διαρκές αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας Βέροιας



Αμέσως μετά τον Αγιασμό, όπως είθισται, τα καφέ της Βέροιας πλημμύρισαν με γονείς και μαθητές όλων των ηλικιών, ενώ σειρά πήρε η... ουρά στα βιβλιοπωλεία της πόλης για να προμηθευτούν οι γονείς τα είδη της «λίστας» που μοίρασαν οι δάσκαλοι του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Μουσικό Σχολείο Βέροιας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ