Quantcast

http://picasion.com/

Σύψας: Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν τα ανεμβολίαστα παιδιά

«Χωρίς κορωνοϊό το καλοκαίρι του 2022»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τείχος ανοσίας, το άνοιγμα των σχολείων και την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως «το καλοκαίρι του 2022, ο ιός δεν θα έχει χώρο να αναπτυχθεί». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει η πανδημία, ο κ. Σύψας επεσήμανε πως το επόμενο καλοκαίρι «θα έχουμε είτε νοσήσει, είτε εμβολιαστεί και έτσι θα έχουμε αποκτήσει κάποιος είδος ανοσίας και ο ιός δεν θα έχει χώρο να αναπτυχθεί».

Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν δύο επιφυλάξεις: Από τη μία, «μήπως εμφανιστεί κάποια καταστροφική μετάλλαξη το οποίο δεν το πιστεύει» και από την άλλη, «μήπως έχουμε κάποια εισαγωγή από το εξωτερικό όπως την Αφρική που είναι το καυτό σημείο της πανδημίας καθώς εκεί δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε»


Πάντως, είπε χαρακτηριστικά πως οι πανδημίες δεν κρατούν πάνω από 3 χρόνια, σημειώνοντας ότι «θα υπάρχει έξαρση μέχρι τα Χριστούγεννα, μετά θα αρχίσει βαθμιαία αποκλιμάκωση και από το Πάσχα και μετά θα μπούμε σε μια κανονικότητα».

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας στη χώρα μας το οποίο προς στιγμή είναι γύρω στο 60% είπε πως ο ίδιος εκτιμά πως αυτό δεν θα ξεπεράσει το 65% και πως το δίλημμα είναι πως ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε.

«Οι γονείς πρέπει να συγκρίνουν τους κινδύνους και να αποφασίσουν για τον εμβολιασμό των παιδιών»

Επιπλέον, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων και στο ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων στα παιδιά, εξήγησε πως «ξέρουμε ότι πλέον βγαίνουν πολλές αναφορές στην βιβλιογραφία για παιδιά που έχουν το long covid δηλαδή μακροχρόνιες επιπλοκές από τον κορωνοϊό όπως τεράστια κόπωση, κατάθλιψη, διαταραχές σε διάφορα όργανα όπως πνεύμονες, καρδιά».

Για αυτό, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, οι γονείς στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους και να πάρουν μια απόφαση. Από τη μία, είναι ο κίνδυνο από το εμβόλιο που είναι απειροελάχιστος και από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό ενώ είπε πως είναι δεδομένο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και ότι σε ένα μήνα θα γίνει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία.

Και σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και προσβάλει και τα παιδιά. «Τα παιδιά θα μολυνθούν κάποια στιγμή αν δεν εμβολιαστούν. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού. Όλα τα παιδιά θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά.

«Παιδιά και νέοι μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στους ανεμβολίαστους 50 ετών και άνω»

Επίσης, όπως τόνισε, το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στους ανεμβολίαστους 50 ετών και άνω και ο μεγάλος φόβος είναι πως οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν να νοσηλευτούν με αποτέλεσμα να υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ, αναφέροντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στο νοσοκομείο είναι γύρω στα 50 έτη και είναι ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 85% είναι ανεμβολίαστοι και το 15% εμβολιασμένοι που είναι ηλικιωμένοι ή ανοσοκατεσταλμένοι με υποκείμενα νοσήματα που ρίχνουν την ανοσία τους. «Διασωληνωμένοι θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν εμβολιαστεί», σημείωσε.

14 σχόλια:

  1. ο κύριος αυτός εγγυάται με την υπογραφή του και την προσωπική του περιουσία ότι δεν θα νοσήσουν τα εμβολιασμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού λοιπόν, κύριε Σύψα προβλέπετε τόσα δεινά, γιατί δεν παρεμβαίνετε από τώρα στην επαναξιολόγηση πρωτοκόλλων στα σχολεία; Γιατί αφήνετε σε ισχύ το σύστημα 50%+1 της Κεραμέως; Και ακόμη για ποιο λόγο δεν ξεκινάτε εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό των μαθητών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει οι αρνητές του εμβολίου όταν νοσήσουν να μην τους επιτρέπεται ή εισαγωγή στο δημόσιο Νοσοκομείο αλλά να αναλάβουν ή ίδιοι την νοσηλεία τους σέ ιδιωτικό Νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ ψήφισες νουδου αλλά σε πληρώνουμε για να έχεις παιδεία, υγεία και περίθαλψη αλλά δεν το κάνουμε θέμα !!

      Διαγραφή
    2. Γιατί αυτοί δεν πληρώνουν τη νοσηλεία τους μέσω φόρων? Μόνο εσείς την πληρώνετε?! Σκεφτείτε λίγο πριν μιλήσετε δε βλάπτει.

      Διαγραφή
    3. ανωρυμε 5.01
      1.ΠΡΕΠΕΙ οσοι εχουν εχουν μειωμενη πνευματικη διαυγεια,να μην τους επιτρεπετε να ψηφιζουν,σε δημοτικες,περιφεριακες,εθνικες εκλογες .
      2.Να εχουν σταθερη ip και να μη μπορουν να κανουν δημοσια σχολια σε φορουμ,ουτε ακομη και σε αυτα που αφορουν το ψαρεμα.
      3.Η πνευματικη σου πενια ,δε σου επιτρεπει να αντιληφθεις ,οτι τα δημοσια νοσοκομεια δεν τα πληρωνει το κρατος αλλα εγω ο πολιτης.Με την ετησια φορολογια,τον φπα στα προιοντα που καταναλωνω μεσω της εμεσσης φορολογιας κ.ο.κ. Σου αποκαλυπτω δε,χωρις να περιμενω να σοκαριστεις οτι ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΥΡΟΜΕΝΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ πληρωνει 50.000 με 100.000 ευρω.Αν κανεις το πολαπλασιασμο επι των χιλιαδων που κινουντε (με κομπιουτερακι πενιτα) θα απορησεις με τα δις που εχει εσοδα το κρατος και τρωγοντε απο δεξιους και αριστερους εργολαβους(οχι κηδειων).
      ΟΠΟΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΤΩΧΑΙ ΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ,ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΤΟΚΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ,ΝΑΙ ,ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΕΠ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ Harefield

      Διαγραφή
    4. Δεν υποστηρίζω τον 5:01 αλλά όσο παράλογος είναι αυτός άλλο τόσο είσαι και εσύ. Ένα παράδειγμα μόνο τα λεφτά που λες ότι πληρώνεις είσαι υπερβολικός αλλά το δέχομαι,αλλά δεν μου λες τη καταστροφή στο οδόστρωμα του φορτωμένου συρόμενου τόσο σε κυκλοφορία όσο και σε κατάσταση φρεναρίσματος την χρήση φωτισμού,πάρκιγκ κτλ. Ενώ είσαι στο δρόμο κινδυνεύεις από τροχαίο,λόγω δυσκολίας της δουλειάς από καρδιοπάθεια,εγκεφαλικο,αν καπνίζεις από παθήσεις του πνεύμονα κτλ,άρα ο κορωνοιος είναι ένα συν,δεν πλήρωσες μόνο εσύ και ούτε μόνο εσύ μπορείς να είσαι προσβλητικός, μην σου τύχει κάτι από τα ανωτέρω και όταν σε πάνε στο νοσοκομείο πουν οι γιατροί ότι δεν έχω κρεβάτι στην εντατική το τελευταίο το δώσαμε σε νταλιγκερη με κορωνοιο.

      Διαγραφή
  4. Ποιος είναι ο "κύριος"? Αυτός που έλεγε ότι τον Αύγουστο θα έχουμε 15.000 κρούσματα? Ρε ουστ από δω αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα. Ααα και μην ξεχάσετε να βάλετε μάσκες στα ηχεία πριν ανοίξετε την μουσική... Χαχαχαχα οι φοβισμένοι ξυπνήστε. Πόσο ακόμα θα σας δουλεύουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτιμάμε να νοσήσουμε, παρά να εμβολιαστούμε και χτυπηθείτε όσο θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά, ονομάζομαι Δαρβίνος και σου έχω κάποια πολύ ενδιαφέροντα νέα.

      Διαγραφή
  6. Ο κύριος αυτός τρομοκρατεί τον κόσμο με τις αλλά φλιτζανού προβλέψεις του, θα τον μαζέψει κανένας εισαγγελέας; Αλλά μπα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης οι καπνιστές, οι αλκοολικοί και οι γκαζιαρηδες να πληρώνουν τις εντατικές και τα ιδιωτικά θεραπεύτρια. Αρκετά πληρώσαμε τόσα χρόνια. Αι σιχτιρ πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sipsa se kowo se proxorimemi sipsi. Kopria. Esis pu emboliastikate kala kanate. Ala mas ta kanate dolie folie. Numera. Erxete i ora sas. Ipomoni ligaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κυβέρνηση αντί για ντατα δωρεαν και βαουτσερ θα ήταν προτιμότερο να επιδοτησει τις καρδιολογικες,αιματολογικές,αλλεργιολογικες εξετάσεις των εφήβων και μετά να τους προτρέψει να κάνουν το εμβόλιο με ελαχιστοτατο κίνδυνο. Το κέρδος πολλαπλό, θα επιστραφούν στο κράτος τα μισά χρήματα μέσω ΦΠΑ και φορολόγησης, επίσης θα ελαχιστοποιηθούν περιστατικά προβλημάτων των παιδιών ανεξαρτήτως του κορωνοιου όπως καρδιολογικά, νεοπλασίες, σοβαρές αλλεργίες κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ