Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαμός στον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων: Πολύωρες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων

Πολύωρες καθυστερήσεις στη διέλευση των τουριστών από τον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων, με ουρές χιλιομέτρων άλλοτε μεγάλες και άλλοτε πιο «χαλαρές», είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται καθημερινά, σε μια καλοκαιρινή σεζόν, η οποία ξεκίνησε με προσδοκίες, αλλά και έντονο προβληματισμό από τους επαγγελματίες του τουρισμού που βλέπουν να παραμένουν άλυτα τα σημαντικά προβλήματα που είχαν αναδείξει από νωρίς. Σήμερα το πρωί, το Pieriasocial.gr αποτύπωσε την εικόνα στον συνοριακό σταθμό λίγο πριν ανοίξουν οι πύλες, για να περάσουν οι τουρίστες, που ήταν λίγο πολύ η ίδια.



Ουρές αυτοκινήτων και τουριστικών λεωφορείων περιμένοντας υπομονετικά λόγω ωραρίου, καθώς οι Εύζωνοι κλείνουν στις 11 το βράδυ για να ανοίξουν ξανά στις 7. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι το όριο διελεύσεων από το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής είναι τα 400 άτομα και τα ωράριο λειτουργίας είναι 8 το πρωί με 4 μετά το μεσημέρι, οπότε και οι εποχικοί εργάτες γης που έρχονται στην Ελλάδα πηγαίνουν να περάσουν από τους Ευζώνους.





Το 2021, από τα μέσα Μαΐου, έχουν περάσει από τους Ευζώνους 40.000 άτομα από Τρίτες χώρες και 9.000 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στον Προμαχώνα οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 8500 από Ε.Ε και 34.000 από Τρίτες χώρες.





5 σχόλια:

  1. Ο τουρισμός στις Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη πηγαινει με τσαρτερ αεροπλάνα.
    Στη βορειοΕλλαδα οδικώς μέσω συνοριακων σταθμών. Είχαμε καμία 18αρια,τα κλείσανε όλα και άφησαν ανοικτό μόνο προμαχωνα ευζωνους.
    Στους ευζωνους βράδυ κλείνουν και ανοίγουν 7 η ώρα το πρωί. Σαν τα μπουγατσαδικα. Στον πφομαχωνα δεν ενίσχυσαν με προσωπικό τελωνειακών και ΕΟΔΥ ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση.
    Ο Μητσοτάκης κοιμάται και πληρώνετε και ο Θεοχαρης ρωτάει που πέφτει η Χαλκιδική στον χάρτη.
    Οι βόρειο ελλαδιτες βουλευτές, βάζουν μάσκα και βγαίνουν φωτογραφίες.

    Μένουμε ασφαλείς.
    Μένουμε αφελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οργάνωση επιτελικού κράτους, ακριβώς όπως στα αεροδρόμια της Fraport. Είπαμε είμαστε φιλελεύθεροι,και ο τουρισμός η ατμομηχανή της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιτσοτακη κλείσε τα σύνορα αμέσως τώρα! Δεν γίνεται εμείς να είμαστε σε αυτά τα χάλια και οι τουρίστες να μπαίνουν με το έτσι θέλω! Έξω οι τουρίστες από την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ