Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία και η ανάγκη δημόσιου συστήματος υγείας

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. του κόμματος
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 17/6 στη Βέροια, το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις θέσεις του κόμματος στον τομέα της Υγείας και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία. Το πάνελ πλαισίωναν ο συντονιστής της Ν.Ε. Κώστας Καλδάρας, ο υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της Ν.Ε. Πέτρος Τσαπαρόπουλος, το μέλος της Ν.Ε. και Διοικητικός Υποδιευθυντής στο Νοσοκομείο Βέροιας Βασίλης Κωνσταντινόπουλος και η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών του Νοσοκομείου Μπέινα Κωστοπούλου. Τον συντονισμό της συνέντευξης ανέλαβε ο Τάσος Κωστόπουλος.


Τους δημοσιογράφους καλωσόρισε ο Κώστας Καλδάρας, χαρακτηρίζοντας την ημέρα άσχημη για την ελληνική δημοκρατία και το Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Βουλή, ενώ ανέφερε πως θα ακολουθήσουν και άλλες θεματικές συνεντεύξεις τύπου, προκειμένου να έρθουν κοντά στους πολίτες της Ημαθίας.




Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, όπου ανέφερε πως σκοπός είναι να ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του Εθνικό Σύστημα Υγείας, καλώντας πολιτικά κόμματα, συνδικάτα υγείας και φορείς. 

Έθεσε το ερώτημα αν θα μπορούσε να αποφευχθεί η πανδημία της covid-19, ενώ αναφέρθηκε στους 3 παράγοντες που βοήθησαν στην εμφάνιση της ιστορίας αυτής, όπως ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, το ανέτοιμο παγκόσμιο σύστημα υγείας και οι κοινωνικές ανισότητες.


Σχετικά με το τι μας δίδαξε η πανδημία, ο κ. Τσαπαρόπουλος ανέφερε πως μέσα από την πανδημία αναδείχθηκε το δημόσιο σύστημα υγείας και αναγνωρίστηκε ως υπέρτατο αγαθό, επαναπροσδιορίστηκε η σχέση ανθρώπου/πλανήτη και αναδείχθηκε η σύγκρουση αντιλήψεων σχετικά με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο κ. Τσαπαρόπουλος αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, στους 3 άξονες τους οποίους θα βασίζεται το νέο ΕΣΥ, με άμεσες προτεραιότητες τις ΤΟΜΥ και τα Κέντρα Υγείας, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο 4ο κύμα της πανδημίας το Φθινόπωρο, είπε πως πρέπει να υπάρξει εγρήγορση από τις υγειονομικές αρχές και επιτάχυνση των εμβολιασμών.




Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, αναφέρθηκε στην πανδημία και πώς αυτή ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η υγεία για όλους, συμπληρώνοντας πως πρέπει να επενδύσουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς είναι το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει τις πανδημίες.

Ασκώντας κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης του 1ου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση, είπε πως ναι μεν το αντιμετώπισε καλά αλλά επαναπαύθηκε στις δάφνες της και ενώ είχε τον χρόνο, δεν ανέπτυξε ΜΕΘ, ενώ έβλεπε το δεύτερο κύμα να έρχεται. «Αν είχαμε παραπάνω ΜΕΘ, θα σωζόταν περισσότερος κόσμος στη Βέροια, στην Ημαθία και στην Ελλάδα γενικότερα».

Αναφέρθηκε στις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ πέρα από το χειροκρότημα που έλαβε το υγειονομικό προσωπικό από την κυβέρνηση, ζήτησε την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αλλά και την ένταξη των Διοικητικών Υπαλλήλων σε επιδόματα που λαμβάνουν οι υγειονομικοί.


Σχετικά με το Νοσοκομείο Νάουσας, είπε πως δεν πρέπει με τίποτα να κλείσει και πως μια τέτοια απόφαση θα βρει απέναντι όλους τους πολίτες, το Νοσοκομείο Βέροιας να γίνει νοσοκομείο ανάσχεσης, το Νοσοκομείο Νάουσας να ενισχυθεί και να δημιουργηθεί και ένα κέντρο αποκατάστασης, σε συνδυασμό με την καλή Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας.




Από την πλευρά της η Μπέινα Κωστοπούλου αναφέρθηκε στο προσωπικό του Νοσοκομείου, λέγοντας πως είναι εξουθενωμένο, καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας στηρίχθηκε στην αυτοθυσία όλου του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Ζήτησε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, την ένταξη του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, ένα νέο μισθολόγιο που θα αναγνωρίζει την προσφορά τους στην πανδημία και μετά covid εποχής. «Έχουμε την αποδοχή του κόσμου που αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας και πλέον αναγνωρίζει πως χρειάζεται ένα δημόσιο και δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας», είπε κλείνοντας.




Δείτε το βίντεο της συνέντευξης τύπου:

23 σχόλια:

  1. Τρία πουλάκια κάθονταν και παίζανε μπαρμπουτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κακομοιριά και η πολιτική υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της.
    Με αυτούς τους εικονιζόμενους πολιτευτές είναι σίγουρη η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν.Ημαθίας στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσαπαροπουλε τα κεντροαριστερά κόμματα τα γύρισες όλα, άντε τώρα σαν τον Μιχαλάκη και προς τα δεξιά με το καλό,περνάν τα χρόνια να προλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτοι οι πεντε ητανε συνολικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λαός στηρίζει τον τσιπρα σύντροφοι.

    Είναι πατριώτης και απεχθάνεται το ψέμα.
    Κάνει σοφές επιλογές, ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του, Κοτζιάς, που έλυσε το πρόβλημα για τους Σκοπιανούς, δεν είναι πλέον στο κόμμα και ο υπουργός οικονομικών, μπαρουφακης έκανε δικό του κόμμα.

    Γάτα ο Αλέξης, είμαστε τυχεροί που δεν μας τον έκλεψε η Ευρώπη στο ευρωκοινοβουλιο(με ωμέγα).

    Δεύτερη φορά αριστερά δεν έχει.

    Ποιο πολλές πιθανότητες έχει να δικαιωθεί ο Μητσοτάκης στον αγώνα του κατά της οικογενειοκρατιας στην πολιτική, παρά να ξανά ψηφίσει ο λαός τσιπρα πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To Μπέινα από πού βγαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο πιο αυτονόητο και τετριμμένο...μην αναμασάτε εκθέσεις ιδεών της δεκαετίας ογδόντα βρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κουρασμένα , ταλαιπωρημένα , εργατικά , βολεμένα και καρεκλάτα παιδιά με όλη την κουλτούρας τους ! Μόνο λόγια είσαστε , τέσσερα χρόνια τι κάνανε , δεν βαρέθηκαν καθόλου να λένε τα ίδια και τα ίδια , άρε Καλδάρα πες και κανένα καινούργιο τραγούδι ! Να πάτε αλλού και μάλιστα βορειοανατολικά της Σιβηρίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σύντροφοι μην κουράζεστε, η περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ ετελείωσε μετά την απαράδεκτη υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών. Κάνατε αυτό για το οποίο σας έφεραν, και εμάς μας φλομώσατε στους φόρους και στα ψέματα, τέλος. Τώρα πλέον δεν είστε ωφέλιμοι ούτε στους Ευρωπαίους ούτε στους Έλληνες.
    Από εδώ και μετά ο καθένας σας ελπίζει σε κάποια θέση στη Βουλή για τα προς το ζειν. Το καταλάβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΒΟΡΙΔΗ, ΔΕΝΔΙΑ ΚΙΝΑΛ ΚΤΛ..Ε ΤΙ ΛΕΤΕ;;;; ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ

      Διαγραφή
  11. Να επισημάνουμε πως οι εικονιζόμενοι ήταν ΥΠΕΡ στο να δοθεί το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους Σκοπιανούς.....για να μη ξεχνιόμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εναντίον των συλλαλητηρίων που έκαναν διάφοροι φορείς, για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

      Διαγραφή
  12. Συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα τα σχόλια! Είναι πραγματικά απολαυστικό να βλέπω την σωρευμένη οργή που έχει προκαλέσει αυτό το κόμμα και την φθίνουσα απήχησή που έχει στους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες αυτού του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υγιως σκεπτόμενοι πολίτες είναι αυτοί που καταβυθισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή αυτοί που υπερψήφισαν τον φιλελευθερισμό; Θέλω απάντηση.

      Διαγραφή
  13. Σκεπτόμενοι. Σκέτο. Το "υγιώς", ειναι όπως καταλαβαίνεις, απόλυτα υποκειμενικό. Αν βγάλουμε τους κομματικά κολλημένους, μας μένουν αυτοί που άγονται και φέρονται. Ανάλογα με τα τρεχούμενα. Βέβαια, οι αναποφάσιστοι, βγάζουν Κυβερνήσεις. Υποθέτω ότι επειδή είδαν για πρώτη φορά την "αριστερά", ανατρίχιασαν. Ειδαν επίσης και αυτο το ηθικό πλεονέκτημα. Γενικώς είδαν κατι τις. Αποφάσισαν λοιπόν την καταβύθιση. Αριστερά και πρόοδος, ειναι έννοιες ασύμβατες. Ιστορικά να το δούμε. Τα μύρια όσα προβλήματα του καπιταλισμού, μάλλον για τους πολίτες, ειναι προτιμότερα απο την "αριστερά". Τελείως υποικειμενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για υγιως σκεπτόμενους μιλάμε,εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία αντικειμενικά. Από τον 1:39 θέλω απάντηση που είναι υγιως σκεπτόμενος, απολαμβάνοντας την σωρευμενη οργή του λαου και όχι την δική του συσωρευμενη μισαλλοδοξία.

      Διαγραφή
    2. Πού να το ξέρω; Το ειπες; Εσυ ως μη μισαλλόδοξος και ως υγιώς σκεπτόμενος καραντί, τους περνάς ακτινογραφία. Το οτι μου απαγορεύεις, μονο εμένα, να ειμαι οργισμένος με πολλά γύρω μου σωρευτικά, σου κάθεται καλά; Τέλος πάντων, να βάζεις προϋποθέσεις. Οι τέτοιοι, να μην απαντούν. Οι απαυτοί το ίδιο. Όσοι αυτώνουν τα αυτά , ποτέ. Πάντως να ξέρεις, ειμαι υπεύθυνος, μόνο για όσα γράφω. Όχι για όσα μπορείς εσυ να καταλάβεις. Αν κατάλαβες βέβαια.

      Διαγραφή
    3. Επειδη ολα τα ασχημα σε αυτη την χωρα εγιναν στα 4 χρονια των Συριζα Ανελ και ολοι οι αλλοι ηταν αγιοι ...προτεινω να κανουμε διαβημα στην Ιερα Συνοδο να τα εγκρινουν αμεσα...για να σταματησει η γκρινια με τον Τσιπρα....στην πυρα;;; ναι στην πυρα..Ομως πρωτα θα πληρωσει τα δανεια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, θα ζωντανεψουν τον Λαμπρακη, θα ζητησει αμεσα ο Σημιτης πισω το "ευχαριστουμε την ΗΠΑ για τα Ιμια", θα επιστρεψει τα κλεμμενα ο Μητσοτακης απο την Ζημενς, απο την Νοβαρτις η ΝΔ και το Πασοκ, θα επιστρεψει ο Τσουκατος τα μετρητα, θα διευλευκανθει η ιστορια Βατοπαιδι και δεν ξερω ποσα αλλα και μετα θα αγιασουμε το σαλταναπαλο Μιχαλακη, τον Γεωργιαδη, τον Βαρουφακη, τον Τσοχατζοπουλο, τον Παγκαλο, ολους τους φοροφυγαδες εκτος μισθβτβν και υπαλληλων, θα επιστρεψουμε την αποσυρση σε χρημα απο τις πετρες που ζυγηζαμε, οι προεδροι της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ των συνεταιρισμων, οι λαχαναγορες κουφαρια, κτλ κτλ και μετα θα βαλουμε στην ζυγαρια το κακο των ετων πριν Συριζα με το κακο του Συριζα. Τι λετε ξεκιναμε λαλιστατοι βολεμενοι, πικραμενοι, τεμπεληδες των κομματικων γραφειων, μετακλειτοι, συνδικαλισταραδες χωρις ιδρωτα....μπορω να γραφω μεχρι μηνες μετα. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και βγαλετε το δηλητηριο που σας φυτευουν αυτοι που τρωνε τον οποιο φορο σας και τη επομενη φορα ζητηστε ΣΟΒΑΡΑ ο καθε βουλευτακος, Υπουργος η παραγοντας μια 12ετια το πολυ μετα στο επαγγελμα του και να πληρωνει τον φορο του και για την παραμικρη προστιθεμενη αξια. Λαικιστες εκ του ασφαλους.

      Διαγραφή
    4. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε μ'αυτους που μας φέρανε σε κατάσταση τρέλλας!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ