Quantcast

http://picasion.com/

Με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη βία στην ψηφιακή εποχή»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη βία στην ψηφιακή εποχή» την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ώρα 11:00 π.μ., την οποία συνδιοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό DATAWO, που ιδρύθηκε από μια ομάδα γυναικών - δικηγόρων με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στην ψηφιακή εποχή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Εθνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και οι Women On Top.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με ζητήματα έμφυλης βίας στο διαδίκτυο, (όπως η σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου, το cyber-stalking και η πορνογραφία), καθώς και με ζητήματα ισότητας των φύλων σχετικά με το σχεδιασμό και την εφαρμογή νέων τεχνολογικών συστημάτων με διακριτικό τρόπο εις βάρος των γυναικών. 

Ειδικότερα, τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν το προφίλ των θυμάτων και των θυτών, το νομικό πλαίσιο προστασίας των επιζωσών έμφυλης βίας και το ρόλο του ΣΚ Βέροιας στην τοπική κοινωνία, τις μορφές έμφυλης βίας στο διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα (Image-based sexual abuse, creep shots, revenge porn, doxing, abusive sexting) και τις νομικές προεκτάσεις αυτών, τις ποινικές διαστάσεις της έμφυλης βίας μέσω διαδικτύου με έμφαση στην σεξουαλική παρενόχληση και στο cyber-stalking, την έμφυλη βία στην περίοδο της πανδημίας (στατιστικά στοιχεία & συμβουλές αντιμετώπισης έμφυλης βίας μέσω διαδικτύου), την έμφυλη βία και εφηβεία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Εθνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, την ενδοοικογενειακή βία και τη χρήση ψηφιακών μέσων με το αντίστοιχο το νομικό πλαίσιο και τέλος τις μορφές έμφυλης βίας στα εργασιακά περιβάλλοντα, τις προκλήσεις από την εξ αποστάσεως εργασία και την χρήση ψηφιακών μέσων κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014-2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ