Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άρωμα και γεύση... Ιταλίας - Μαγειρεύουμε λιγκουίνι με καπνιστό σολομό

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Ένα υπέροχο αρωματικό πιάτο που σε ταξιδεύει στην Ιταλία και παντρεύει ιδανικά την μεγάλη μας λατρεία, τα ζυμαρικά με τον νόστιμο και θρεπτικό σολομό. Συνοδεύεται ιδανικά με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, καθώς η γεύση του πιάτου από μόνη της θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Δοκιμάστε τα λιγκουίνι με σολομό που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μια συνταγή που θα λατρέψετε. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά:

• 1 πακέτο λιγκουίνι
• 200-300 γρ. τυρί Philadelphia
• 200-300 γρ. κρέμα γάλακτος
• 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 200-300 γρ. σολομό καπνιστό
• ½ φλ. ελαιόλαδο
• 1 σφ. Βότκα
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
• διάφορα μυρωδικά αποξηραμένα (βασιλικός, εστραγκόν…)
• πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό ,και τα σουρώνουμε. Περιχύνουμε με λίγο λάδι και φυλάσσουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ρίχνουμε κατά προτίμηση το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένοσε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε ελαφρά, σβήνουμε με βότκα και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί philadelphia.

Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου το μίγμα να γίνει κρεμώδες.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και λίγο πιπέρι. (καλό είναι να αποφύγουμε το αλάτι)

Κατόπιν ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και λίγο από το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια.

Επίσης κόβουμε το σολομό σε μικρά σχετικά κομμάτια. (καρέ ή λωρίδες)

Σερβίρουμε είτε ρίχνοντας όλη τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, είτε τα ζυμαρικά στο πιάτο, και τη σάλτσα από πάνω τους. Κάνουμε topping βάζοντας από πάνω τα κομματάκια του σολομού και γαρνίρουμε με το μείγμα από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ