Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια Vs Τρίγλια: Γολιάθ εναντίον Δαβίδ

Του Βασίλη Αλαμπορινού
Γεγονός είναι πως όντας επηρεασμένος από την αγιότητα των ημερών, αυτός ο τίτλος μονάχα περιτριγύρισε το μυαλό μου. Αν προσεγγίσουμε το θέμα θεωρητικά, έτσι είναι. Η Βέροια των πολλών εκατομμυρίων για το χρηματοοικονομικό επίπεδο της Football League από την μία είναι ο Γολιάθ και η Τρίγλια είναι φυσικά ο Δαβίδ, με τις μισές περίπου οικονομικές δυνατότητες από αυτές της «Βασίλισσας του Βορρά». Και με βάση την αγωνιστική απόδοση των 2 ομάδων, ακριβώς αυτός ο τίτλος είναι πιστεύω και πάλι ο καταλληλότερος.

Από τη μια έχουμε τη Βέροια, μια ομάδα που κερδίζει αλλά έχει τρωτά σημεία, τα οποία αν τα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος και δεν φοβηθεί θα της κάνει ζημιά (που ζημιά για η Βέροια είναι και η ισοπαλία).

Από την άλλη έχουμε την Τρίγλια, τον Δαβίδ, μια ομάδα που εντός έδρας δυσκολεύει και παίρνει βαθμούς από τους εκάστοτε Γολιάθ .. Τρίγλια - Πανσερραϊκός 0-0 και Τρίγλια - Καβάλα 3-2. Αλλά δυσκολεύεται και δεν παίρνει βαθμό ή βαθμούς στα εκτός: ήττες με 2-0 στις Σέρρες, 1-0 στον Βόλο και 2-0 στην Κατερίνη.

Στα τελευταία 2 παιχνίδια, παραχώρησε λευκές ισοπαλίες εντός κι εκτός έδρας, με τον Απόλλων Πόντου και την ΑΕΠ Κοζάνης αντίστοιχα, 2 ομάδες παραπλήσιων αγωνιστικών δυνατοτήτων.

Αξιόλογοι ποδοσφαιριστές μεταξύ άλλων που αγωνίζονται στην Τρίγλια είναι:

★ Ο Ιταλός 26χρονος αμυντικός Lorenzo Menicagli, ο οποίος είναι πλάγιο μπακ δεξιά με ρόλο fullback, αλλά σε συστήματα με πλάγιο μπακ στατικού τύπου μπορεί να παίξει με ανάποδο πόδι και αριστερά.

Έχει παρουσία σε Λιβόρνο, Καμπανιακό και Κέρκυρα.

★ Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός Άγγελος Παπαστεριανός με θητεία σε Ηρακλή, Ολυμπιακό Λευκωσίας, Άρη Λεμεσού και Καβάλα.

★Ο 33χρονος μέσος Μανώλης Παπαστεριανός, με μεγάλη εμπειρία σε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως: Ηρακλή, Άρη, Κονκόρντια, Ξάνθη, Βέροια, ΟΦΗ.

Προπονητής της Τρίγλιας με την αξιοπρόσεκτη προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία είναι ο γνωστός μας Κώστας Γεωργιάδης.

Έχει μαθητεύσει στο πρακτικό κομμάτι κυρίως ως βοηθός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στους Λύκους, στη Βέροια, στον Μακεδονικό και στον Απόλλων Πόντου.

Λέτε να είναι κι αυτός φανατικός οπαδός του 4-4-2 double 6 ή διαφοροποιείται σε σχέση με τον δάσκαλό του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ