Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι ανοίγει από την Δευτέρα 10 Μαΐου

Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια, θέατρα, συναυλίες, σινεμά
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ενημέρωση συμμετείχαν εκτός από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη μερική και σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα, ανακοινώνοντας την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων από το Σάββατο 8 Μαΐου. Συγκεκριμένα:

Από το Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν:

• οι οργανωμένες παραλίες

• μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 1 άτομο ανά 50 τ.μ.

Από την Δευτέρα 10 Μαΐου:

• επαναλειτουργούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, με βεβαίωση αρνητικού self test και τα μέτρα που ισχύουν για την λειτουργία των σχολείων

• επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα Φφροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, που σχετίζονται με την διενέργεια εξετάσεων όπως Πανελλήνιες και εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

• επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια

Από Παρασκευή 14 Μαΐου

• ανοίγουν τα Μουσεία


Από Δευτέρα 17 Μαΐου:

 επανεκκινούν πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποίησης αποφοίτων μεταλυκειακού έτους μαθητείας ΕΠΑΛ

• επαναλειτουργούν τα Ωδεία με αναλογία 1 προς 1

• επαναλειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί 

Από Παρασκευή 21 Μαΐου

• επαναλειτουργούν θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους, με πληρότητα 75%

Από Παρασκευή 28 Μαΐου

• ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους, με μόνο καθήμενους, όχι όρθιους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50%  και συγκεκριμένη ταξιθεσία

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, πάρθηκαν αποφάσεις για τον αθλητισμό και την εστίαση, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ