Quantcast

http://picasion.com/

Επέστρεψαν με self tests οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων - Πόσα θετικά δηλώθηκαν στην Ημαθία;

Προβλήματα με την πλατφόρμα, εκτός τάξης μαθητές που δεν βρήκαν self test το ΣΚ, ελάχιστοι οι αρνητές αλλά και έγγραφα... στον Πρωθυπουργό!
Επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά τις διακοπές του Πάσχα. Το ενδιαφέρον στράφηκε σήμερα στην δια ζώσης επαναλειτουργία, έπειτα από μεγάλο χρονικά διάστημα, των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, καθώς για πρώτη φορά εκπαιδευτικοί και μαθητές κλήθηκαν να προσέλθουν στις τάξεις με το νέο μέτρο των self tests. Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των λυκείων είχαν... περάσει το test νωρίτερα, όταν και επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα.

Πλέον, μαθητές και εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, θα υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και θα φέρουν μαζί τους στο σχολείο τη σχετική βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα συνολικά θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν κοντά στα 3.000.

Σε επικοινωνία του veriotis.gr με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρη Πυρινό, μας ενημέρωσε πως κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σε όλη την Ημαθία, γενικώς η διαδικασία κύλησε ομαλά, πλην των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μεμονωμένων περιπτώσεων αρνητών αλλά και άγνοιας κάποιων μαθητών ως προς την προμήθεια των self tests. 

Συγκεκριμένα, αρκετοί ήταν οι μαθητές και γονείς που αντιμετώπισαν προβλήματα στο να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, καθώς αυτή «κράσαρε» το βράδυ της Κυριακής, όταν και οι περισσότεροι υπόχρεοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο σύστημα. Οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν προσήλθαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πυρινός.

Επιπλέον, αρκετοί ήταν και οι μαθητές και γονείς που δεν είχαν ενημερωθεί πως το Σαββατοκύριακο, από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως και τις 8 το πρωί της Δευτέρας, δεν ήταν δυνατή η διανομή των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της Ημαθίας, προκειμένου αυτά να αποσυμφορηθούν, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς self test και εκτός σχολικών αιθουσών ή να πληρώσουν οι ίδιοι το test.

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο κ. Πυρινός, οι ακρότητες έξω από τις σχολικές μονάδες μπορεί να έλειψαν και αυτή τη φορά από την Ημαθία, δεν έλειψαν όμως οι αρνητές των self tests -όπως αντίστοιχα και οι αρνητές μάσκας στην αρχή της σχολικής χρονιάς- ωστόσο τα περιστατικά ήταν ελάχιστα και μεμονωμένα σε όλη την Ημαθία και οι γονείς δεν απευθύνθηκαν με έγγραφα στην Διεύθυνση του σχολείου, όπως είχαν πράξει για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. «Τα παιδιά τους δεν προσήλθαν στις αίθουσες, ενημερώνοντας απλώς προφορικά τους Διευθυντές ότι αρνούνται να τους κάνουν το self test», σημείωσε ο Προϊστάμενος. 

Μόνο ένα περιστατικό καταγράφηκε μέχρι στιγμής στην Ημαθία, γονέα που απευθύνθηκε με έγγραφο στη Διεύθυνση του σχολείου αλλά και... στον Πρωθυπουργό, στο οποίο παρουσίαζε λεπτομερή στοιχεία για τον λόγο άρνησης υποβολής του παιδιού του σε self test. 

Πόσα τα θετικά αποτελέσματα στην Ημαθία

Σχετικά με την διαδικασία των self tests στην Ημαθία τα θετικά κρούσματα που προέκυψαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήταν στο σύνολο τέσσερα (4), 1 θετικό σε εκπαιδευτικό και 3 θετικά σε μαθητές, οι οποίοι θα πρέπει να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η θετικότητα του τεστ και να δικαιολογηθεί η απουσία τους από το σχολείο.

Ομαλά η διαδικασία σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ομαλά κύλησε από το πρωί και η όλη διαδικασία στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ημαθίας, καθώς τα ελάχιστα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, λύθηκαν είτε με χειρόγραφη βεβαίωση είτε με επέμβαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο veriotis.gr ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Θανάσης Παπαδόπουλος, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αναφορά από τις διευθύνσεις των σχολείων για μη προσέλευση μαθητών στις αίθουσες. Κάτι που μαρτυρά πως πρόκειται για αριθμό είτε μηδενικό είτε πολύ μικρό, σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ημαθία, αριθμός που ανέρχεται στις 9.500.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, στις περιπτώσεις μαθητών που δεν κατάφεραν να να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, το πρόβλημα ξεπεράστηκε συμπληρώνοντας χειρόγραφη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος με τα ίδια στοιχεία που περιέχει η σχολική κάρτα (οι μαθητές κλήθηκαν να συμπληρώσουν την δήλωση στην πλατφόρμα αργότερα το απόγευμα).

Ενώ για τους μαθητές που αντιμετώπισαν πρόβλημα με την μη προμήθεια self test ή σε περιπτώσεις μαθητών που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον ΑΜΚΑ τους ή με τους κωδικούς taxis, π.χ. ενηλίκων αλλοδαπών μαθητών ή με μαθητές στις δομές προσφύγων Βέροιας και Αλεξάνδρειας, η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης πρόσφερε self test από την παρτίδα που είχε προμηθευτεί κατά την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ