Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σας περίσσεψαν αυγά από το Πάσχα; Φτιάξτε πεντανόστιμη σαντουιτσάρα με αυγά!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Και αν τσουγκρίσαμε και φάγαμε κόκκινα αυγά μέσα στο Πάσχα. Σίγουρα κάποιοι βάψατε αρκετά και ακόμα και σήμερα σας έχουν περισσέψει και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς σας έχει την ιδανική λύση για να αξιοποιήσετε τα κόκκινα αυγά που σας περίσσεψαν από το Πάσχα, φτιάχνοντας ένα σπιτικό λαχταριστό σάντουιτς για να το απολαύσετε στη δουλειά, το βράδυ γιατί δεν είναι βαρύ, ακόμα και ως κυρίως γεύμα, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά:

4- 6 σφιχτά βρασμένα αυγά, (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)
1/2 λευκό κρεμμύδι, τριμμένο
2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κάπαρη
½ κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι φρέσκο
2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
¼ της κούπας μαγιονέζα
χυμό από μισό λεμόνι
3 φέτες ψωμί τοστ, (κατά προτίμηση ολικής ή χωρίς κόρα)

tips: στη συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε ότι υλικό επιθυμούμε: αβοκάντο, πιπεριές, αγγουράκι τουρσί (πίκλα), άνηθο, γιαούρτι, τυρί…

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμύδια, την κάπαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αναμειγνύουμε καλά τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού.
Τα προσθέτουμε στο μπολ και αναμειγνύουμε απαλά.
Απλώνουμε πάνω στις φέτες του τοστ και κόβουμε διαγώνια.
Αποτελεί τέλεια γέμιση για σάντουιτς, clubsandwich, ή μπορείτε να την προσθέσετε σε μια πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ