Quantcast

http://picasion.com/

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Παπαδόπουλος για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό: «Ζω και είμαι ευγνώμων»

«Όταν φτάνεις τόσο κοντά στον θάνατο, δεν μπορείς να παραμείνεις ίδιος»
Την δική του περιπέτειά με τον κορωνοϊό και το πόσο κοντά έφτασε στον θάνατο, περιγράφει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο instagram ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Παπαδόπουλος. Ξαπλωμένος στο κρεββάτι του στο δωμάτιο του 424 Γ.Σ.Ν.Ε. όπου νοσηλεύεται εδώ και έναν μήνα, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που έζησε, τον πόνο, την μοναξιά και την απελπισία, ζωντανός όμως και ευγνώμων, ευχαριστώντας τον Θεό που έδειξε ευσπλαχνία και του έδωσε και άλλο χρόνο μετανοίας. 

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Παπαδόπουλος αναφέρει:

Ζω και είμαι ευγνώμων.
Ευχαριστώ το Θεό που έδειξε ευσπλαχνία και μου έδωσε κι άλλο χρόνο μετανοίας.
Ευχαριστώ και όλους εσάς που με τις προσευχές σας με παρηγορήσετε, με ενισχύσετε και σταθήκατε αναμμένες λαμπάδες πίστης και ελπίδας.

Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, ούτε είναι.
Αυτά που έζησα θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην ψυχή μου.

Ο ίδιος είμαι, αλλά «αλλιώς».
Όταν φτάνεις τόσο κοντά στον θάνατο, δεν μπορείς να παραμείνεις ίδιος.

Δεν θέλω να ξεχάσω.
Δεν θέλω να αφήσω τον χρόνο να αποδομήσει κι αυτήν την δοκιμασία.

Θέλω να θυμάμαι τον πόνο, την μοναξιά, την απελπισία, το κλάμα εκείνα τ’ ατελείωτα βράδια, το σκοτάδι του νου, το πόσο ευάλωτος και εύθραυστος ένιωσα.

Θέλω να θυμάμαι την τελευταία καρδιακή εξομολόγησή μου, την τελευταία προσευχή μου πριν την διασωλήνωση...την αγωνία.

Θέλω να θυμάμαι διότι μόνο έτσι θα μπορώ να εκτιμώ καθημερινά την υγεία, την ανάσα, το περπάτημα, το γέλιο, την παρέα, την χαρά...για να μην παίρνω τίποτα ως δεδομένο και τα πάντα ως θείο δώρο. Για να μην πέσω στην αχαριστία, στην γκρίνια, στην μιζέρια...

Χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, παλεύω εδώ και ένα μήνα...

Ο covid-19, μου «πήρε» πολλά, αλλά μου «έδωσε» κιόλας.

Όταν παλεύεις με τον θάνατο τότε όλα παίρνουν άλλο νόημα. Θάνατο...καταλαβαίνεις;

Ε, τότε καταλαβαίνεις πολλά, αλλά δυστυχώς δεν έχεις τον χρόνο να εξηγήσεις και να εξηγηθείς.

Πλέον βλέπεις ποια είναι τα σημαντικά και ποια τα ασήμαντα, ποια τα ουσιώδη και ποια τ’ ανούσια.

Στις πτέρυγες των νοσοκομείων του covid-19, των ΜΕΘ, βλέπεις ζωές να φεύγουν και να έρχονται. Και είναι φοβερό πως οι ζωές αυτές ψιθυρίζουν κάτω από τις μάσκες οξυγόνου, το βαθύ νόημα της ζωής.

Αγάπα.
Υπέμεινε.
Ταπεινώσου.
Συγχώρα.
Ζήσε.
Ανέπνευσε.
Ήλπιζε...

Γιατί;
Γιατί...Χριστός Ανέστη, χαρά μου!
Και αυτό έχει σημασία.

Χριστός Ανέστη τώρα και πάντα.
Αυτό είναι το μείζων!
Αυτή είναι η χειρολαβή από την οποία μπορείς να πιαστείς και ν’ανασηκωθείς, όπως ο κατάκοιτος από το κρεβάτι του...

Όχι που Ανέστη, όχι πως Ανέστη, όχι ποτέ Ανέστη... αλλά ότι Ανέστη! Αυτό έχει σημασία.
Ανέστη ο Χριστός αδελφοί...
..και η ζωή πολιτεύεται...
Κι ας είμαστε πάνω σε σταυρό.

Έρχεται η ώρα που τα πάντα για όλους θα γίνουν φως και ειρήνη και ζωή.

Εύχεστε.

23 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το ξεκινησες καλα, αλλα την ειπες την μα...ια σου στο τελος, δεν αντεξες.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον το μαναστηρι που πηγαινεις εσύ δεν κάνει καλο.

      Στην ψυχή σου.

      Ο συντάκτης του κειμένου έκανε δημόσια εξομολόγηση.
      Όπως αυτός αντιλαμβάνεται τα πράγματα.
      Εσύ έβγαλες μαύρη ψυχή.
      Ο Θεός υπάρχει, στα λουλούδια και στα ζώα. Στα βουνά και στις ερήμους.
      Με ένσημα σε εκλησσιες και μοναστήρια δεν φτιάχνεις την ψυχή σου.
      Αν είσαι και Έλληνας Μακεδόνας οπως είσαι καλός χριστιανός την έβαψε και η Μακεδονία και η Ελλάδα.
      Αγάπη μόνο.

      Διαγραφή
    3. Ουμανισμό και ανθρωπαρέσκεια ή ανθρωπιστική αγάπη δεν έχω. Πάσχα εβραϊκό δεν έκανα. Καρναβάλι μπροστά στον Θεό μου δεν παρουσιάζομαι. Μακεδόνας είμαι με κάκαλα και όχι μαμούχαλο όπως εσύ. Την ζωή μου και την ψυχή μου είμαι πάντα έτοιμος να την δώσω, πρώτα για την πίστη μου και μετά για την πατρίδα μου. Αλλά μαλάκας πίσω από αυτών που φοράνε ποδίτσες, όπως έλεγε ο ΜΕΓΑΛΟΣ επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ,ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ....

      Διαγραφή
    4. Hellas Macedonia ξυνεσαι στη γκλίτσα του τσομπανη

      Ο εσταυρωμένος έκανε περιτομή.
      Οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν περιτομή, η, οι Εβραίοι;

      Βρίσκεις κοινά στοιχεία, στη μονοθειστικη θρησκεία των Εβραίων παλαιάς διαθήκης- τανακ, με αυτό που πιστεύεις εσύ, η,με αυτό που πρεσβευαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι (τους οποίους δολοφονουαν ως ειδολολατρες και καιγαν καταστρεφαν τους ναούς ως ειδολολατρικους;)

      Έλληνας με την έννοια του δεκαεξακτινου ηλίου (οι 4 ακτίνες είναι τα στοιχεία γη-θαλασσα-φωτια-αερας,και 12 οι ολυμπιοι θεοί) της Βεργίνας και χριστιανός ορθόδοξος ταυτόχρονα, δε μπορείς να είσαι.

      Τραβεστί κατάσταση που μόνο οι χρυσαυγιτες λόγω άγνοιας, αμορφωσιάς, η, στενού οικονομικού συμφέροντος κατάφεραν.

      Το ότι δίνεις την ζωή και τη ψυχή σου για αυτό που πιστεύεις εσύ, δεν σημαίνει ότι πιστεύεις την αλήθεια. Έχουν πεθάνει ακλαυτοι μιλιουνια σε αυτό το πλανήτη, για πατρίδες και θρησκείες που τώρα δεν υπάρχουν.

      Τους χαρακτηρισμους κράτησε τους για αυτούς που σε κάνουν παρέα και δίνουν βάση στην προσωπική σου άποψη.
      Το αν εχεις κακαλα, δεν είναι οπτικό πρόβλημα, αλλά τιμής. Οπότε άφησε τους άλλους να κρίνουν.

      Αγάπη μόνο.

      Διαγραφή
    5. Οι Έλληνες υποδεχθήκαμε την διδασκαλία του Χριστού και συμπορευομαστε 2.000, χρόνια χωρίς να μας βάλει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό. Όποιος θέλει, ας με ακολουθήσει, είπε ο Κύριός μας. Ποιο το πρόβλημά σου και βγάζεις τόσο κόμπλεξ για την επιλογή των Ελλήνων προγόνων μας? Είναι δυνατόν ο Έλληνας να πιστεύει σε δήθεν θεότητες με κατώτερα πάθη και από αυτά των ανθρώπων?
      Ο Ελληνικός λαός έχει ζωντανή σχέση με τον Ιησού Χριστό, την Παναγία και τους αγίους, γιατί είναι ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ Τριαδικός Θεός.
      Ας πολεμούσαν, ευκαιρία ήταν, οι δωδεκαθεϊστες ειδωλολάτρες το 1821 για να έπαιρναν πίσω τη χαμένη πατρίδα τους. Που ήταν? Γιατί επέτρεψαν να σκοτωθούν 6.000 μοναχοί, ιερείς και να ξαναγίνει χριστιανικό κράτος?
      Τζάμπα μάγκες είσαι εσύ και οι όμοιοί σου.

      Διαγραφή
  2. HELLAS MACEDONIA....!!! ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΠΈΤΡΕΨΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΤΜΗΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ...ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ...ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ 300 ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΟΥ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΤΕ ΦΙΜΩΤΡΑ....ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ....ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΊΔΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΟΥ".... ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΑΔΕΙ....ΓΙΑ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ....ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΜΑ....ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ...ΠΡΌΣΕΞΕ ΜΗ ΦΑΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ...ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ....ΠΑΡΑ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΦΑΡΙΣΑΙΟ...ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ...ΩΣ " "ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ" ΑΥΤΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΎΕΤΑΙ...Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....!!! ΑΔΕΛΦΕ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ....ΑΦΕΣ ΑΡΤΙ....ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥ ΛΙΓΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΏΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ...ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ..." ΕΛΛΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..." ΚΑΙ ΟΧΙ HELLAS MACEDONIA...ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΟΡΘΌΔΟΞΟΣ...ΝΑ ΕΓΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΟΥ....ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΦΟΣ..ΣΤΟ ΜΑΤΙ...ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ...ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
    Υ.Γ. ΔΕ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΔΟΒΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ....ΣΟΥ ΕΎΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΝΑΣΤΑΣΗ...ΕΥΧΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ...ΚΑΙ Ο
    ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΗΘΏΣ ΑΝΈΣΤΗ!!
      Θα σου απαντήσω γιατί πιστεύω ότι είσαι καλοπροαίρετος.
      Η εν Χριστώ αυτοκριτική για μένα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, απαλλαγμένη από ουμανισμό και ανθρωπισμό, με το ΝΑΙ ΝΑΙ και το ΟΥ ΟΥ. Η ατυχία στην πρότερη αναφορά μου ήταν ότι προσωποποιήθηκε κάτι που γενικά ήθελα να αναφέρω.
      Το μοναστήρι και ο πνευματικός μου, όπως και παρά πόλοι άλλοι, λειτουργεί όπως μας έπλασε ο Παναγαθος Κύριός, με ελευθερία τη βούληση. Και ο δικός μου λογισμός μου λέει ότι όπου υπάρχει ελευθερία τη βούληση, εκεί είναι εν Χριστώ, όπου υπάρχει αυταρχισμός, φασισμός και εξαναγκασμός, εκεί είναι ο διάβολος. Ο πιστός λαός έρχεται ελεύθερα, από μόνος του, κοινωνόντας μόνο με φόβο Θεού, Πίστεως και εν Χριστό αγάπης και όχι με φόβο κορωνοϊού. Και όλα αυτά όπως προείπα, εδώ και μήνες χωρίς ΟΎΤΕ ΕΝΑ κρούσμα.
      Οι φαρισαίοι, πράγματι ήταν σκληροκαρδοι, αλλά έλεγαν, για τα χαϊβάνια τον λαό, και άλλα έπρατταν και πάντα απομιζουσαν το προσωπικό συμφέρον. Εσύ είδες κάποιο συμφέρον από εμένα? Ίσα ίσα έγινα το "κάθαρμα του κόσμου" κατά τον Απόστολο Παύλο. Βλέπεις στις μέρες μας "καθάρματα" δεσποτάδες, ιερείς, λαϊκούς? Όλοι καλά τα έχουν με όλους γιατί είναι μισθωτοί και τα ΈΣΠΑ είναι πάρα πολλά.
      Ο υποφαινόμενος είναι δημόσιος υπάλληλος και έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Το εμβόλιο εγώ δεν θα το κάνω και ας χάσω το μισθό μου. Εσείς κάντε ότι θέλετε. Απλά δεν εμπιστεύομαι τους μασόνους, αρουραίους των στοών και δεν πιστεύω ότι θέλουν το καλό μου. Άποψή μου. Δεν δέχομαι να θυσιάζονται έμβρυα από εκτρώσεις για να σωθώ εγώ.
      Προσωπικά, ποτέ δεν θα δημοσίευα εικόνες ή βίντεο από ευαίσθητες ατομικές στιγμές. Αν το έφτιαχνα και μιλάω προσωπικά, θα ήταν και να προκαλέσω συμπάθεια υπέρ εμού.
      Για τον πατέρα Παύλο θα προσευχηθώ, το ίδιο όπως για όλους τους υπόλοιπους ανώνυμους που δεν ξέρουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας που ψιχοραγούν και σε λίγο θα αφήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο. Χρειάζονται περισσότερο την προσευχή μας, αλλά εμείς έχουμε στο νου μας μόνο αυτούς που ξέρουμε.
      Από το 2016, μετά την ψευτοσύνοδο του Κολυμβαρίου είχα σκοπό να αποτειχιστώ, αλλά με συζήτηση με τον πνευματικό μου παρέμεινα. Αν οι δεσποτάδες συνεχίσουν να παρεκκλίνουν από την ορθόδοξη αγιοπατερική διδασκαλία και πρακτική, τότε δεν θα τους ακολουθήσω.
      Ο πραγματικός χριστιανός είναι αυτός που τολμά να γίνει το "κάθαρμα του κόσμου τούτου"
      Καλή μετάνοια και ομολογία.

      Διαγραφή
    2. Και παλι τα ανακατεύεις και τα μπερδεύεις ολα στο μυαλο σου! ειναι πολυ καλο να αισθάνεσαι ταπεινος, ηθικος, και αγωνιστης χριστιανός ορθ. να εισαι ανθρωπος του Χριστου και της πιστης αλλα γιατι μπερδεύεις την επιστήμη /γιατρους/εμβολια / υγεια με τις θεολογικες σκεψεις - αποψεις σου;;;;
      οταν εχεις προβλημα με την καρδια σου ή με τα νεφρα ή με την πίεσή σου ή πρεπει να κανεις ενα χειρουργείο, εκτος απο το Θεό, και στην επιστήμη δεν προστρέχεις και εσυ και ολοι μας στο τέλος;;; ο καρδιολογος, σου πχ δε θα σου δωσει ενα φαρμακο της (καταραμενης;;;) Pfiser;;; δε θα το πάρεις;;;
      ο χειρουργός δε θα φοράει την ωρα του χειρουργείου σου τη μάσκα ( που την βλεπεις σαν τον διαολο και την κατηγορεις) για να σε προστατεύσει εσενα και ολους μας απο μικροβια;;;;
      λογικεψου και μην συγχέεις τα παντα! ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ!
      ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΡΕ ΦΙΛΕ... MACEDONIA! ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

      Διαγραφή
  3. HELLAS MACEDONIA είσαι ανόητος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι όλοι στο μοναστήρι συνεχώς.μαθε πως κόλλησαν κ μετά ειρωνευσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά πατέρα Παυλε και καλή ανάρρωση.... νομίζω όμως ότι όλοι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί που συνέβαλαν στην αποκατάσταση της υγείας σας, ότι αξίζουν ένα ευχαριστώ. Όσο και να προσπαθούσατε μόνος σας με προσευχή και τη βοήθεια του Θεού, δεν ξέρω κατά πόσο θα είχατε καταφέρει να αναρρωσετε δίχως την προσφορά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναγνωρίζω ότι ο τρόπος που τελείωσα την αναφορά μου ίσως είναι τραβηγμένος. Η Εκκλησία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη και μεγάλη ζημιά Τον τελευταίο χρόνο με την κυριαρχία της επιστήμης και λογικής αγνοώντας τη χάρη του Θεού. Εγώ είμαι πάντα έτοιμος να ζητήσω συγγνώμη σε όσους προσωπικά θίγω.
    Θα σας ζητήσουν συγγνώμη ποτέ αυτοί όλοι που σας ντύνουν μασκαράδες, κατά τον Βασίλειο Καυσοκαλυβήτη?
    Θα σας ζητήσουν συγγνώμη ποτέ αυτοί όλοι που σας έκαναν εβραϊκό Πάσχα το Σάββατο?
    Έβγαλαν ποτέ τις εικόνες και τα λείψανα για λιτανεία, όπως για αιώνες πράττει ανάλογα η Εκκλησία?
    Για τα Κολυμβάρια, που αναγνώρισαν τις αιρέσεις εκκλησίες και ιεροσύνη, θα σας ζητήσουν συγγνώμη.
    Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν θα κουράσω άλλο.
    Πριν δύο ημέρες τα μικρόβια αλώνιζαν και σήμερα όλα ανοιχτά. Ζητήσατε το λόγο, ως ποίμνιο όπως οφείλετε, από τους διοικούντες της Εκκλησίας, γιατί τόση ηττοπάθεια και υποχώρηση?
    Εσείς, Θα δημοσιεύατε ποτέ τον καρκίνο σας ή την λευχαιμία σας και εικόνες από το προσωπικό κρεβάτι του πόνου?
    Μόνο στον κορωνοϊό συμβαίνει αυτό. Άραγε γιατί?
    Για να μην τελειώσω "τραγικά", θα ζητήσω συγγνώμη μόνο σε όσους πραγματικά έθιξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθρωποειδες χειριστου είδους,απλά φασιστειδες,κακώς ασχολείστε μαζί του,πρώτη και τελευταία φορά αναφορά μου στον ανύπαρκτο.

      Διαγραφή
    2. ΡΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΑ" ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ;;;; ΕΝΩ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ 1-2 ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΟΠΑΝΑΣ ΚΑΙ 5-6 ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΣ ( ΕΑΝ ΖΗΤΑΣ )ΣΥΓΝΩΜΕΣ;;;

      Διαγραφή
    3. Α να χαθείς Νεοεποχήτικο σίχαμα.

      Διαγραφή
  7. Νοσηλεύτρια Γ. Ν. Ν. βεροιας:ΠΑΤΉΡ ΠΑΎΛΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ ΠΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΏΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΉ ΣΑΣ
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περαστικά σας πάτερ ο Θεός μαζί σας καλή ανάρρωση και γρήγορα κοντά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ "" ΕΛΛΑΣ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....ΓΡΑΦΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΣΕ ΕΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΑΊΡΩ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΟΥ...ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ....Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ ΔΕ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ....ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΛΛΩΝ " ΓΕΡΟΝΤΑΔΩΝ" ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ....ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ Η ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ;;;; ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΓΙΟΙ....ΟΧΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ....ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ....ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΡΘΟΦΡΟΝΕΙΣ...ΑΓ. ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟΣ....ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΑΥΤΑ...ΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΟΧΙ ΣΤΆ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ...ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ....ΑΓ. ΠΑΙΣΙΟΣ ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΓΙΟΙ...ΕΓΩ ΣΎΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΝΟΥΝ....ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ 2021 ΧΡΌΝΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΌΤΕΡΑ. ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΛΠ. ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΤΕΡΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΤΑΝ ΑΠ ΑΥΤΗΝ....ΘΕΕΕΕ ΜΟΥ ΚΑΤΑΝΤΙΑ....ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΝΑΙ....ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ....ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΌΥ ΛΕΩ ΕΓΩ...ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΑΙ.....ΕΕΕΕΕΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΧΑΙΡΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ. ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ 1000 ΚΟΜΜΑΤΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ;;;;; ΕΛΕΟΣ!!!! ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΚΑΙ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΑ....ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ....Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΝΕΙ...ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ....ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΩΖΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΕΓΩ...ΤΗΝ ΣΩΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ....ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ...ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...!!!
    Υ.Γ. ΣΕ ΕΠΑΙΝΩ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΣΟΥ...!!! ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!Με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο!
    Είναι τραγικό να δημοσιεύεις την προσωπική σου περιπέτεια,με selfies και πολύ περισσότερο όταν αυτός που το κάνει είναι ιερέας!Εχει καταντήσει γραφικό και ανόητο όποιος νοσεί από κορώνα να βγάζει φωτογραφίες,από την νοσηλεία του.Υπάρχουν αρρώστειες που θερίζουν καρκίνοι,καρδιακά νοσήματα,εγκεφαλικά, και πολλά άλλα.Γιατί δέν βγάζουν selfies οι νοσηλεύμενοι?Γιατί υποφέρουν οι άνθρωποι πραγματικά!Ας σοβαρευτούμε ΟΛΟΙ!!Ο ΚΩΡΟΝΟΙΟΣ είναι μια δύσκολη γρίππη που πρέπει να προσέχουμε,και όχι να γινόμαστε καραγκιόζηδες με τις selfies μέσα από τα δωμάτια ανάρρωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ επιβεβλημένη,αν όχι τη δημοσίευση φωτογραφιών,τουλάχιστον την εμπειρία όσων ασθένησαν από κορωνοιό.Ίσως βοηθήσει τους αρνητές να συνειδητοποιήσουν την επικινδυνότητα της νόσου τόσο για τους ίδιους όσο και τους γύρω τους.Πιθανόν να αλλάξουν άποψη και να είναι προσεκτικοί!

      Διαγραφή
  11. Μην ανησυχείς φίλε, δεν θα σε πούνε ο τρελός του χωριού. Πιο πάνω τα ίδια έλεγα και με έχουν λούσει με ένα κάρο χαρακτηρισμούς
    Η προσωπολατρεία είναι άσχημο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πάτε να κοιταχτειτε, όλοι οι Φαρισαίοι..καλογεροι της κακιάς ώρας, σκοταδιστες, Ορθόδοξοι μάλλον της ρωσικής αίρεσης πάρα του ελληνορθόδοξου Πνεύματος. Δέστε πέτρα στο λαιμό σας, έχετε κατασκανδαλισει τον κόσμο, που σας φοβάστε, όπως φοβάται την ανοησία του 666. Τα μαύρα σας τα χάλια, νεορθοξοι, αρχαιολατρες, άχρηστοι τεμπέληδες που έχετε χρόνο και θράσος να παίρνετε και θέση διποδα δισμοιρα, αμετανόητα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ