Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Η εν λόγω ασθένεια προκαλεί φλεγμονή και πόνο στην άρθρωση. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αρθρίτιδας: η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Παρότι συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ηλικία και την κληρονομικότητα, υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν την εκδήλωση του πόνου στις αρθρώσεις και άλλων συμπτωμάτων.
Δείτε ποιοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πόνου στις αρθρώσεις ή επισπεύδουν την εμφάνιση των άλλων συμπτωμάτων της πάθησης:
Αμέλεια τραυματισμού: Η υπερβολική χρήση μιας άρθρωσης μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση, χωρίς να έχει μεσολαβήσει αρκετό διάστημα για την αποκατάσταση, αυξάνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας.
Περιττά κιλά: Οι παχύσαρκοι και οι υπέρβαροι καταπονούν τις αρθρώσεις τους, ειδικά στα γόνατα και τα ισχία, που σηκώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του βάρους. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πονάτε σε αυτά τα σημεία.
Επαναλαμβανόμενες κινήσεις: Η εκτέλεση των ίδιων κινήσεων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική χρήση συγκεκριμένων αρθρώσεων και να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα. Οι δουλειές που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία, επαναλαμβανόμενες κάμψεις, ανύψωση βάρους ή άλλες κινήσεις, μπορούν επίσης να επισπεύσουν την καταστροφή του χόνδρου των αρθρώσεων.
Κακή διατροφή: Οι πάσχοντες από αρθρίτιδα έχουν υψηλά επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τροφών που πυροδοτούν τη φλεγμονή, όπως η ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά, μπορεί να επιδεινώσει ή να επιταχύνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
Κάπνισμα: Οι καπνιστές έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Rheumatic Diseases, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συστηματικοί καπνιστές διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο σε σύγκριση με όσους δεν καπνίζουν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
12 συλλήψεις για κλοπές, διαρρήξεις και πλαστογραφίες Πάνω από 400.000 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η λεία εγκληματικής
-
Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού ξεκίνησε με το άναμμα της πρώτης ψησταριάς στη Βέροια να δίνει το σήμα για την έναρξη του γλεντιού της
-
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαροπούλου Μπορεί η τραγική ιστορία της Κικής Κούσογλου να έχει σημαδέψει την
-
Ήταν από εκείνες τις νύχτες που η πόλη δεν κοιμάται - απλώς σωπαίνει, σαν να κρατά την ανάσα της
-
Ο Ουγγαρέζος θα είναι ο παρουσιαστής της παρέλασης, ο Τόνι Σφήνος και η Ντί Τζέι Αντώνα θα εμφανιστούν στον πεζόδρομο
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Γεώργιος Τριγώνης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και ώρα 4:00 μ.μ.,
-
Έλεγχοι στα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τη Δημοτική Αστυνομία. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν αρκετά
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Νικόλαος Χατζής. Μετά από επιθυμία του ιδίου η σορός θα μεταφερθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου
-
Το σύνθημα δόθηκε - Η πόλη γιορτάζει - Η καρναβαλική περίοδος μόλις ξεκίνησε!
-
Παρουσία και του Προέδρου Στέργιου Σουροβίκη Στον υπαίθριο χώρο του κυλικείου του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.