Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απάντηση Καμπούρη στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ

Τις δικές του απαντήσεις στον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έδωσε ο Γιάννης Καμπούρης. Ο πρώην διευθυντής της ΚΕΠΑ με επιστολή του στα Μ.Μ.Ε. σχολιάζει τα όσα ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Πυρινός (δείτε εδώ). Διαβάστε αναλυτικά: «Με επιστολή του στα ΜΜΕ του δήμου μας ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, απαντά σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το θέατρο απευθυνόμενος σε «κάποιους» πολίτες. Ανταπαντώ λοιπόν και εγώ ως «κάποιος» απλός πολίτης, ελπίζοντας ότι έχω αυτό το δικαίωμα.

Κ. πρόεδρε λυπάμαι αλλά έχετε ελλιπή πληροφόρηση και ψάξτε ποιος σας εκθέτει με αυτό τον τρόπο.

Στον κανονισμό προσωπικού προσδιορίζονται οι ανάγκες σε προσωπικό και είναι το πρώτο βήμα για τις προσλήψεις και αυτό ψηφίσατε. Μας λέτε μάλιστα στο σχετικό εισηγητικό ότι χρειάζεστε 18 άτομα για να καλύψετε επαρκώς τις ανάγκες σας. Ωραία λοιπόν, οπότε αν αντιλαμβάνομαι σωστά, σήμερα βρίσκεστε σε προφανή αδυναμία να λειτουργήσετε στοιχειωδώς. Σημειώνω ότι το προσωπικό σας είναι δύο άτομα με τον ένα να πλησιάζει στη σύνταξη. Και πως τα καταφέρνετε, μα με αναθέσεις εδώ και εκεί.

Και ξαναρωτώ, όταν υπάρχει η λύση χωρίς κόστος να καλύψετε τις ανάγκες σας μέσω της συγχώνευσης, εσείς γιατί επιμένετε να πληρώνετε;

Ο λογαριασμός για ότι κάνετε πάει στο δήμο και αυτό το ξέρετε και εσείς και ο δήμαρχος, σήμερα αύριο ή μεθαύριο δεν έχει σημασία και ξαναρωτώ. Υπάρχουν περισσευούμενα χρήματα στο δήμο που με κάθε «θυσία» πρέπει να ξοδευτούν ;

Για την καλοκαιρινή παράσταση ποιοι δήμοι δέχτηκαν την πρόταση σας να εισφέρουν οικονομικά στην παραγωγή ;

Όσο για τους 600 θεατές που ελπίζετε να δουν την παράσταση στη Βέροια, εσείς οι ίδιοι στο σχετικό εισηγητικό σας το αναφέρετε !

Και ξαναρωτώ. Μια παραγωγή της τάξης των 70.000 € για 600 θεατές στη Βέροια ;

Αν ήταν δική σας επιχείρηση το θέατρο θα το τολμούσατε ;

Όσο για την ιστορία ότι εσείς κάνετε παραγωγές. Ρωτήστε πρώτα τι σόι παραγωγές ήταν αυτές που έκανε το ΔΗΠΕΘΕ μέχρι πρότινος, όταν σε αυτές ως παραγωγή εμφανιζόταν η εταιρεία «Γίνονται έργα».

Και γιατί επιμένετε σε παραγωγές με αναλογικά δυσθεώρητο κόστος όταν ήδη έχετε το δεδομένο από την περσυνή χρήση, όπου οι παραγωγές σας επιβάρυναν το θέατρο με 127.000 € ;

Και μέμφεστε και από πάνω την ΚΕΠΑ ότι δεν κάνει παραγωγές. Αδιάβαστος και εδώ και δεν δικαιολογήστε από τη στιγμή που ζείτε στη Βέροια και είστε ενεργός πολίτης στα κοινά, οπότε κάτι θα πρέπει να έχετε ακούσει ή δει.

Να σας θυμίσω λοιπόν αν σας διαφεύγουν οι σχετικές δράσεις της ΚΕΠΑ που προσωπικά δεν τις διαβάζω με «επαρχιώτικους ορίζοντες», ως απόρροια «συγκεντρωτικών και παρωχημένων αντιλήψεων» όπως εσείς. Λοιπόν έχουμε και λέμε «Βέροια – Εύηχη πόλη», «Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας» (με εκδόσεις και ηχογραφήσεις από καναδικές εταιρείες), «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου», «Διεθνές Φεστιβάλ Μύθων», «Πανελλήνια Συνάντηση Χορού» (πρόκειται μάλιστα όπως πληροφορούμαι να μετεξελιχθεί σε διεθνή), «Θεατρική Εβδομάδα», «Θερινός Κινηματογράφος», «Μουσικό Περίπτερο», «Η μουσική στα χωριά του δήμου», κλπ κλπ και όπως διάβασα από κοντά και οι νέες δράσεις «1ο Φεστιβάλ Δασών», «Βλάχες Ηρωίδες», «1η Πανελλήνια Συνάντηση των Μουσικών Πανεπιστημίων» και δεν γνωρίζω τι άλλο θα ακολουθήσει και όλα αυτά με προϋπολογισμό δράσεων ανάλογο με του ΔΗΠΕΘΕ.

Μήπως μπορείτε να μου απαριθμήσετε ανάλογες δράσεις σας;

Κ. πρόεδρε θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα ατοπήματα του κειμένου σας, αλλά δεν θα το κάνω σεβόμενος την υπομονή των αναγνωστών, εκτός και αν προκληθώ. Απλά να γνωρίζετε ότι η πόλη μας δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, για να μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας».

19 σχόλια:

  1. Η υπομονή του αναγνώστη όταν γραφονται αλήθειες είναι τεράστια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ρε Καμπούρη κάτσε να χαρείς την σύνταξή σου, και σταμάτα να ασχολείσαι με θέματα που και εσύ ο ίδιος έχεις αμαυρώσει.
    Τώρα εκ του ασφαλούς ως μαϊντανός εκφέρεις γνώμη για τα πάντα και τους πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαναλαμβάνω παλαιότερο σχόλιό μου: Η τελευταία φράση του κ. Προέδρου "Πολιτιστικούς φορείς όπως η ΚΕΠΑ έχει κάθε κοινότητα ή πόλη" νομίζω τα λέει όλα! Σοβαρά; Μακάρι η Ελλάδα να ήταν γεμάτη με ΚΕΠΑ σαν της Βέροιας! Αρα γιαυτόν δεν είναι τίποτα σπουδαίο η ΚΕΠΑ, ενώ το ΔΗΠΕΘΕ "παράγει υψηλής ποιότητας πολιτισμό"!!!! Από την άποψη που έχει για την ΚΕΠΑ φαίνεται και το πολιτιστικό υπόβαθρο και η πολιτική του!ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ για την πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όσους ξέρουν καλά ελληνικά, είναι σαφές ότι ο κ. Πυρινός έγραψε πολύ απλά: Δημοτικές Επιχειρήσεις Πολιτισμού, όπως η Κ.Ε.Π.Α. σχεδόν έχει κάθε Δήμος.Ψέματα? Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα έχουν μόνο δεκατέσσερα. Ψέματα? Γιατί θεώρησε ο (ή η) συντάκτης του σχόλιου ότι έθιξε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας?

      Διαγραφή
    2. Ένας (ή μία?) συμπολίτης …κρύβεται πίσω από το ασύντακτο, γεμάτο εμπάθεια και μένος κείμενο, που ονομάζει σχόλιο του(ή της?). Κείμενο, που δημοσιεύτηκε μόνο σε επιλεγμένα sites (άραγε γιατί?) Κείμενο, βγαλμένο από μια προσωπικότητα, προφανώς με έλλειψη προσωπικής ζωής και επαγγελματικής δραστηριότητας, αφού ο (ή η?) συμπολίτης, όπως υπέγραψε στο κείμενό του (ή της?) έχει πολύ χρόνο να ασχολείται με δημοσιεύματα, να διαβάζει αποφάσεις φορέων στους οποίους δεν δραστηριοποιείται, να παραποιεί στοιχεία … Επίσης ο (ή η?) συμπολίτης με περισσό θράσος αποκαλεί τον Δημοτικό Σύμβουλο, πρόεδρο του Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κ. Πυρινό άσχετο. Ο (ή η?) μαινόμενος συμπολίτης κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του, όπως κάθε θρασύς ετερόφωτος, εμπαθής και αγράμματος….

      Διαγραφή
  4. Βρε Γιάννη, νομίζεις πως ο κ. Πυρινός θα καταλάβει τίποτα από όσα γράφεις; Του ανθρώπου του λες 10, καταλαβαίνει 1 κι αυτό λάθος. Και ξέρω πολύ καλά τι γράφω.
    Ας τον χαίρονται κι ας τον λουζονται όσοι τον ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΜΕ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΣΥ!
      ΕΓΩ Ο "ΜΕΣΟΣ" ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ; ΠΟΎ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ; ΤΙ ΘΕΛΕΙ...ΝΑ ΠΕΙ;

      Διαγραφή
    2. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΛΑ! ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ; ΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ; ΠΟΙΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ; ΚΑΜΙΑ!!! ΕΝΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΧΗΜΑ!!!

      Διαγραφή
    3. Αν είναι "ανύπαρκτος" και χωρίς "εμπειρία" όπως γράφεις είναι άλλο θέμα και δεν έχει καμία σχέση με το περιεχομενο της ανακοίνωσης που έχει βγάλει και την οποία σχολιάζει ο πρώην. Όσο για το υποτιμητικό ύφος του λόγου σου...

      Διαγραφή
  5. Εμμονές με το ΔΗΠΕΘΕ έχει ο κύριος Γιάννης. Αφού διαβάζει τόσο καλά τους προυπολογισμούς ας μας πει ποια ήταν η δική του μισθοδοσία στους προυπολογισμούς της ΚΕΠΑ. Ας το πει ο ίδιος ο κύριος Γιαννης για να διαλύσει τα σύννεφα και τις εικασίες ότι αμειβοταν πιο ψηλά και από δήμαρχο. Νόμιμα φυσικά. Αλλα αφου κοπτεται για τα οικονομικά στοιχεία αυτή η πολυετής προσφορά στον πολιτισμό της πόλης πόσο κόστισε; Να το μαθουμε και οι νεοι σύντροφοι του Συριζα. Μετά ας κάνει οσες υποδείξεις και νουθεσίες θέλει. Και ας ζητήσει και ψήφο απο το λαό καμιά φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου, δηλαδή αν έπαιρνε 400 ευρώ τότε θα είχε δίκιο σε όσα έλεγε;
      Αν τα πήρε παράνομα θα τον είχαν κρεμάσει.
      Αξιολόγησε τώρα τι λέει και άσε τη λάσπη.

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή όσες δράσεις αναφέρονται ως δράσεις Κεπα δεν πληρώθηκαν με χρήματα και επιδοτήσεις του δήμου; Δεν πληρώθηκαν ξενοδοχεία διαμονές διατροφές και μεροκάματα σε όσους παραβρέθηκαν σε τόσους διεθνείς διαγωνισμούς και συναυλίες παραστάσεις κλπ; Όλα «έτοιμα « δεν έρχονται σε πακέτο.. ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο δια ταύτα....Που είναι τα ψέματα ή λάθη στα όσα λέει ο Καμπούρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΙΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΓΩ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΛΛΗΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΝΩΣΗ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΟΛΗ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ, Η ΧΩΡΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ....ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΕΣ, ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ, ΟΙ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΙ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΟΥΝ ΧΘΕΣ, ΧΘΕΣ...ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιγράφετε, παρουσιάζετε την ιδανική κοινωνία με τους ιδανικούς πολίτες!
      Υπάρχει;

      Διαγραφή
  9. Κείμενο παραποίησης αλήθειας για ακόμη μια φορά και προφανώς από κάποιον με έλλειψη προσωπικής ζωής. Αφού ο συμπολίτης μας έχει χρόνο να παραποιεί δεδομένα, να μεταφράζει κατά το πού στοχεύει και να παλεύει μανιωδώς για το κλείσιμο μιας Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας) αντί να επιθυμεί τη συνεργασία των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού Βέροιας, ως πρώην εργαζόμενος στον πολιτισμό της πόλης! Χρόνια τώρα παλεύει για την μονοκρατορία. Μία Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, μια Βιβλιοθήκη, μια Σχολή Χορού, ένα Ωδείο… « l'état c'est moi»… ό,τι άλλο ας εξαφανιστεί!
    Για το κλείσιμο του σχόλιου μου, χρησιμοποιώ τη φράση του ίδιου: «Απλά να γνωρίζετε ότι η πόλη μας δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, για να μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσοι έχουν να πούνε κάτι να το πουν έξω από τα δόντια! Δε μιλάτε για τα χωράφια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ