Quantcast

http://picasion.com/

Ζητούνται άμεσες παρεμβάσεις για τον Τριπόταμο

Από το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων Τριποτάμου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από την παρόχθια ζώνη του ποταμού Τριπόταμου, εντός του αστικού ιστού. Ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης μας, τον οποίο θα μπορούσαν να επισκέπτονται οι πολίτες της Βέροιας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Ειδικά υπό το πρίσμα της πανδημίας και του συνωστισμού στους δημόσιους χώρους όπως το πάρκο Ελιάς, η ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις γίνεται πιο επιτακτική και μάλιστα για λόγους δημόσιας υγείας. 

Ο Σύλλογος Φίλων Ποταμού Τριπόταμου ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας, καθώς και της ΔΕΥΑΒ και περιμένει τις δικές τους ενέργειες.







9 σχόλια:

  1. Δε συγκινείται κανείς πια? Από τη δημοτική αρχή τίποτα? Σιωπή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα περιμενετε πολυ. εκτος που δεν υπαρχει το παρα πολυ χρημα που χρειαζεται για μια τοσο μεγαλη παρεμβαση που θα αλλαζε ριζικα το τοπιο, μαλλον δεν υπαρχει και το οραμα - διαθεση να ασχοληθει καποια Δ.Α. με ενα τετοιο μεγαλο και βαρυ εργο.
    ας κατεβουν να μαζεψουν καποια σκουπιδια τουλαχιστον και φυσικα ολοι οι υπολοιποι να σταματησουμε να πεταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σύλλογος τι ρόλο παίζει ? Μόνο καταγγελίες και αναφορές ξέρει να κάνει , δεν μπορεί να μαζέψει τα ξηρά "τσάκνα" της φύσης , αλλά βέβαια μόνο φωτογραφίες ! Ήλθε σε επαφή με τις υπηρεσίες , αλλά βέβαια όλοι οι κουλτουριάρηδες περιμένουν από τους εργαζόμενους των υπηρεσιών να τα μαζέψουν , καθήστε στα σπίτια σας και σκεφτείτε μόνο τα δικά σας σκουπίδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όπως θα ειδες αγαπητέ 20 Απριλίου 2021 - 7:53 π.μ., Αυτα που βλέπουμε στις φωτογραφίες, ειναι σχεδόν όλα παρενέργειες διαχρονικά της Διοίκησης. Προτείνεις λοιπόν, να καλουπώσει και να τσιμεντώσει ο σύλλογος τη σκάλα πρίν σκοτώσει κανένα παιδί; Να διορθώσει το αποχετευτικό που σε καθε εντονη βροχή ξεχειλίζει και ρυπαίνει το ποτάμι (αυτο σημαίνει οτι το δίκτυο, ειναι και ομβρίων και λυμάτων. Ειναι λογικό αυτό;) ; Να πάει να μαζέψει δυο φορτηγά κλαδιά απο το κλάδεμα των δέντρων της πόλης που τα συνεργεία πέταξαν εκεί; Να αποκαταστήσει τον σπασμένο φωτισμό μέσα στο ποτάμι; Ειναι λογικά αυτα που προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι να σου 'πω είσαι λάθος αγαπητέ 20 Απριλίου 2021 - 10:31 π.μ.! Μόνο ότι απάντησες με αυτό τον τρόπο είσαι ένας από αυτούς που ανάφερα ! Πήγαν στις υπηρεσίες καμιά φορά να αναφέρουν το πρόβλημα ? Να σου απαντήσω , ΟΧΙ ! Γνωρίζεις ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν με λίγο προσωπικό ? Εγώ σαν συμβασιούχος οκτάμηνης δεν θα ήθελα να με στείλουν εκεί , διότι με καθαρά μηνιαία 600 ευρώ σε αυτές τις εργασίες δεν πάω , όταν ο αντίστοιχος υπάλληλος στην ειδικότητα μου λαμβάνει καθαρά τον μήνα 1650 ευρώ ! Δεν είναι αδικία με την ίδια ηλικία και χρόνια δουλειάς κλπ. ! Αδικία …..

      Διαγραφή
    2. Που να ξέρω αν ανέφεραν το πρόβλημα 20 Απριλίου 2021 - 2:46 μ.μ.; Αλήθεια, σαν συμβασιούχος, εχεις τη δυνατότητα ή το δικαίωμα να λές εδω δεν πάω , εκεί πάω, εκει δεν μου αρέσει, σήμερα βαριέμαι να πάω στη δουλειά; Εάν σε αδικούνε, πως και δεν εφυγες για κάποια καλύτερη δουλειά; Μα στο τέλος, τι φταις εσυ; Ειναι οι προτεραιότητες. Και η Μπαρμπούτα, ειναι η τελευταία για τις τελευταίες Δημοτικές αρχές. Αυτο φαίνεται.

      Διαγραφή
    3. Όταν θα φτάσεις σε ηλικία για σύνταξη και σε διώχνουν από την δουλειά , θα καταλάβεις αυτά που λέω , αλλά δεν απαντάς στην ανισότητα !Πως να φύγεις όταν δεν είσαι ελεύθερος και ποιός θα σε πάρει στην δουλειά . Σαν εσένα υπάρχουν στις υπηρεσίες , που το μόνο που ξέρουν είναι να δίνουν εντολές ! Τέλος , με αυτούς που αγαπούν την φύση και κάνουν μόνο το χόμπυ τους και την κάβλα τους ! Όταν θα είμαι συνταξιούχος μόνος μου θα πάω να τα καθαρίσω ....

      Διαγραφή
    4. Για τη δουλεια και την ηλικία εχεις δίκιο. Στη φύση καταφεύγεις όχι απο καύλα ή χόμπι αλλα, απο ανάγκη ανθρώπινη. Μικροί μεγάλοι , την εχουμε ανάγκη, οσο γινεται πιο πολύ. Όμως εδω το θέμα ειναι η Μπαρμπούτα. Πριν τις εκλογές, όλοι , άλλα λένε.

      Διαγραφή
  5. - Εάν εμείς ειχαμε ενα τετοιο ποτάμι μέσα στην πόλη, θα βάζαμε αρκετούς βράχους μέσα ωστε να δημιουργείται κυματισμός ...
    - Μα εχει το ποτάμι τέτοιους βράχους, όσους θέλεις.
    - Θα φυτεύαμε στις όχθες διάφορα δέντρα...
    - Μα τι να φυτέψουμε; Γεμάτο ειναι απο θεόρατα πλατάνια παντού.
    Σε κάποια άλλη χώρα, θα εκαναν διάφορα. Ενα αυλάκι έχουν, οχι ποτάμι και το εχουν σαν τα μάτια τους. Ειναι χώρος πολιτισμου, εκπαίδευσης, χαλάρωσης. Αν τολμήσεις και πετάξεις σκουπίδι, θα κλαις δυο μηνιάτικα. Εαν ο Δημος δεν ειναι συνεπής, θα εχει μεγάλο πρόβλημα απο τους πολίτες. Νομικό πρόβλημα. Οχι καταγγελίες και τρίχες. Και βεβαια ο παραπάνω σχολιαστής, θέλει κάποιοι εθελοντές να κάνουν δουλεια και οχι οι εργαζόμενοι του Δήμου. Φαντάζομαι και πίσω απο τις σκουπιδιάρες, θα μπαίνουν εθελοντές και οχι εργαζόμενοι του Δήμου. Στο πρωτόκολλο, τέλος οι εργαζόμενοι. Στο εξής εθελοντές. Μα ειναι τόσο απλά τα πράγματα. Εχουμε οτι μας αξίζει. Και πολύ λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ