Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θριαμβευτής με αυτοδυναμία ο Ράμα στις εκλογές της Αλβανίας

Ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος που έσπευσε να τον συγχαρεί
Τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής (25/04) στην Αλβανία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Έντι Ράμα. Παρά το εκρηκτικό του χαρακτήρα του, ο ίδιος εμφανίστηκε ενωτικός ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία. Με την καταμέτρηση να πλησιάζει προς το τέλος, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140 που συγκροτούν το Κοινοβούλιο της χώρας. Η αντιπολίτευση εκλέγει 63 με 64 βουλευτές και τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ο Έντι Ράμα, κάλεσε τους οπαδούς του (και του κόμματός του) σε πανηγυρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σκέντερμπεη των Τιράνων. Και όλα αυτά παρά τα απαγορευτικά μέτρα που ο ίδιος έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη νίκη του ως την «δυσκολότερη, τη μεγαλύτερη και την ομορφότερη», ενώ έτεινε χείρα συνεργασίας στην αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, αναγνώρισε το αποτέλεσμα, ενώ ο πρώτος ξένος ηγέτης που την χαιρέτισε ήταν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν στον κ. Ράμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, καθώς και ο πρωθυπουργός της «Βόρειας Μακεδονίας», Ζόραν Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ