Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εστίαση στο... αθόρυβο και με sms από Δευτέρα

Νέες οδηγίες για τη λειτουργία των χώρων εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με αυτές, στα καταστήματα εστίασης δεν θα υπάρχει μουσική, ενώ η μετακίνηση των πολιτών προς αυτά τελικά θα γίνεται με την αποστολή SMS «6» στο 13033, καθώς τελικά δεν «πέρασε» η κατάργηση των μηνυμάτων από την προσεχή Δευτέρα με το άνοιγμα της εστίασης αλλά μεταφέρθηκε για την επόμενη Δευτέρα, με το άνοιγμα του τουρισμού.

Γιατί όμως η επιτροπή των λοιμοξιολόγων είπε όχι στην μουσική στα καταστήματα εστίασης; Τον επιστημονικό λόγο πίσω από τον οποίο θα ανοίξει η εστίαση χωρίς ωστόσο να υπάρχει μουσική στα μαγαζιά εξήγησε ο  πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος. Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κοροναϊός. Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά:

Παραμένει, έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Από την Μ. Πέμπτη το πρωί επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από τις 3 Μαΐου, επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους.

Προσοχή. Δεν επιτρέπεται, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας της κυκλοφορίας καθορίζεται στις 23:00 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. Σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00 ακριβώς.

Επίσης, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι την Μ. Πέμπτη θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους σε αυτά.

3 σχόλια:

  1. ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ;;;;;
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΒΑΖΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταδίδεται ο Ιός με τν διασκέδαση καθώς έρχεσαι σε πιο κοντινή επαφή όταν υπάρχει μουσική και ειδικά στα μαγαζιά της Βέροιας γωνιακά και μη
      Προσοχή η Αστυνομικές Αρχές θα είναι Αυστηρές

      Διαγραφή
  2. Μήνυμα δεν έστειλα ποτέ. Ούτε έβαλα μάσκα ποτέ. Κ δεν πρόκειται να βάλω ποτέ. Άντε πάτε να εμβολιαστείτε άχρηστοι να τελειώνουμε με την απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ