Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έφτασαν στη χώρα μας τα self tests - Από αύριο στα φαρμακεία

Έφτασαν στη χώρα μας τα πρώτα 1.000.000 self tests και η διανομή τους στα φαρμακεία της χώρας θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη 6 Απριλίου. Αρχικά αναμένεται να παραδοθούν στα φαρμακεία των αστικών κέντρων ενώ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν μοιραστεί σε όλα τα φαρμακεία της χώρας. Προτεραιότητα στη διανομή των κατ' οίκον τεστ θα δοθεί στους μαθητές των Λυκείων, ηλικίας 16-18 ετών και στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ θα συνεχιστεί με τον παραγωγικό πληθυσμό 18 έως 67 ετών και τέλος θα διατεθούν στους πολίτες άνω των 67 ετών που έχουν θωρακιστεί ήδη από τον εμβολιασμό.


Με κάθε τεστ που θα διατίθεται, κάθε πολίτης θα λαμβάνει και ενημερωτικό φυλλάδιο. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία θα λειτουργήσει την ερχόμενη Τετάρτη, ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη (π.χ. εργαζόμενος, μαθητής) και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται SMS για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή (οπότε θα είναι δωρεάν) είτε σε ιδιωτική δομή.

Όσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test και εφόσον είναι αρνητικό θα δηλώνουν ότι το διενήργησαν με υπεύθυνη δήλωση.

9 σχόλια:

  1. Το καράβι πλέει πλέον προς το άγνωστο και σε αχαρτογράφητα νερά. Οι "επιστήμονες" και οι πολιτικάντηδες είναι ανίκανοι ως καπετάνιοι να το κυβερνήσουν.
    Δυστυχώς, χρεωνόμαστε, εμείς και οι επόμενες γενιές, για πειράματα και χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για πες μας εσύ καπετάνιε, τι πρέπει να κάνουμε;

      Διαγραφή
    2. Για την οικονομία να σου πω ότι γουστάρης, αλλά γι'αυτήν την κοροϊδία που γίνεται εδώ κι ένα χρόνο έχω άποψη. Από τον Αύγουστο που μας έβαλαν τις μάσκες αυξήθηκαν οι θετικοί, από τον Δεκέμβριο που άρχισαν τα e-μβόλια αντέδρασε ο γιόκας και μεταλλάχθηκε. Τώρα με shelf-service μάλλον κάποια άλλη διαολιά έχουν στο μασονικό μυαλό τους.

      Διαγραφή
    3. Όταν κάνουν party αριστερά και δεξιά, σε πανεπιστήμια και σπίτια, μην απορείς γιατί έχουμε συνέχεια κρούσματα. Μην κοιτάς τη Βέροια μόνο, αν και εδώ έχω πετύχει στο κέντρο και στα μαγαζιά πολίτες χωρίς μάσκα. Ο ιός, όπως και κάθε ζωντανός οργανισμός, μεταλλάσσεται για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που έχει γύρω του για να επιβιώσει. Οπότε είναι απολύτως λογικό με το που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια ο ιός να άρχισε να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα. Με τα self tests απλά θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για τι γίνεται γύρω μας, αν φυσικά χρησιμοποιηθούν σωστά. Τη μασονία πώς και γιατί την μπλέκεις δεν μπορώ να καταλάβω, αλλά καλή καρδιά αδερφέ. Και υγεία.

      Διαγραφή
    4. Όταν θα τα καταλάβεις όλα αυτά που λέω, θα είναι πολύ αργά. Τώρα μπορείς να με πεις και ως ο χαζός του χωριού.

      Διαγραφή
    5. Όχι, δεν έχω σκοπό να σε αποκαλέσω κάπως. Λες τη γνώμη σου, λέω τη δική μου και κάνουμε μία συζήτηση, αυτό είναι όλο. Απλά θέλω να ρωτήσω αν διαφωνείς με κάτι απ' αυτά που προείπα.

      Διαγραφή
  2. Τι βιαζεσθε ακομα 5 ειναι ο μηνας δεν ειναι 1 του μηνος που θα τα ειχαν τα φαρμακεια....ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ..χασατε ωρες ημερες, μηνες, κοιταξτε μην χασετε και χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ