http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Δέσμευση» λογαριασμών του Νοσοκομείου από νέα δικαστική προσφυγή νυν και πρώην εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας

Αναταραχή έχει ξεσπάσει στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας, έπειτα από την δέσμευση ποσού ύψους 740.000 ευρώ από τους λογαριασμούς και των δύο Νοσοκομείων, με εντολή των δικηγόρων που έχουν εξουσιοδοτήσει εργαζόμενοι της Μονάδας Νάουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τόκους από χρηματική δικαίωση, έπειτα από αγωγή που υπέβαλαν για υπερωρίες το 2002, στην οποία δικαιώθηκαν το 2008 και πληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2009 το ποσό των 738.000 ευρώ, από το τότε αυτόνομο Νοσοκομείο Νάουσας.

Τον Δεκέμβριο του 2020 οι εργαζόμενοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, επανέρχονται και διεκδικούν τους τόκους του καταβληθέντος ποσού, δηλαδή περίπου επιπλέον 740.000 ευρώ. Προχώρησαν μάλιστα, εν αγνοία της Διοίκησης, στη δέσμευση των λογαριασμών (κατάσχεση εις χείρας τρίτων) και των δύο Νοσοκομείων, Βέροιας και Νάουσας. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ημαθίας, καθώς η δέσμευση των λογαριασμών βάζει «φωτιά» στα θεμέλια λειτουργίας του οργανισμού σε ό, τι έχει να κάνει με πληρωμές επικουρικών ιατρών, εφημεριών και υπερωριών, φαρμάκων, υλικών κλπ. και στα δύο Νοσοκομεία.

Εκ μέρους των εργαζομένων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Νάουσας, αναφέρει ότι αυτός ενημέρωσε τους δικαιούχους για την δυνατότητά τους να εισπράξουν δικαστικά, κάποια ακόμη χρηματικά ποσά, όταν με τη σειρά του ενημερώθηκε από τους Δικηγόρους που ασχολήθηκαν και στο παρελθόν με ανάλογες υποθέσεις, αναφέροντας ότι: «Πρόεδροι παρελθόντων ετών είχαν ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο και γι’ αυτό πολλοί συνάδελφοι είχαν εισπράξει σε προηγούμενα χρόνια αρκετά χρήματα. Οι δικαστικές διεκδικήσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και κανένας δεν μπορεί να μας το στερήσει, εάν δε το επιχειρεί πράττει παρά τους Νόμους και το Σύνταγμα».

Πηγές του veriotis.gr κάνουν λόγο για πολιτικά και συνδικαλιστικά παιχνίδια, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή άκρως επιθετική για ένα θέμα που θεωρούνταν από όλους λήξαν, ειδικά εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της η Διοίκηση του Νοσοκομείου αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα για την υπόθεση και τις εξελίξεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες -ο Διοικητής του Νοσοκομείου μετέβη στην Αθήνα για την υπόθεση δέσμευσης των λογαριασμών- μέσω συνέντευξης τύπου που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Φαίνεται  πως  όταν πρόκειται να δοθούν χρήματα σε  εργαζόμενους και μάλιστα δεδουλευμένα δεν υπάρχουν «λεφτόδενδρα». Αυτά βρίσκονται μόνο όταν χρειάζεται να «ταιστούν» τα ΜΜΕ η όταν πρόκειται να γίνουν απ’ ευθείας αναθέσεις.

Μετά την δικαίωση των 145 εργαζομένων και συνταξιούχων του νοσοκομείου Νάουσας στην αγωγή που έκαναν το 2009, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση, ο  Διοικητής  του νοσοκομείου Ημαθίας κ. Πλιόγκας  προσπάθησε να μεταπείσει με εκφοβισμό τους δικαιούχους ζητώντας τους να πάρουν πίσω τις απαιτήσεις τους.

Παράλληλα προέβη σε αποκοπή της κατάσχεσης των τραπεζικών τους λογαριασμών χωρίς να έχει το δικαίωμα να περιλαμβάνονται και οι λογαριασμοί μισθοδοσίας γιατί αυτό δεν επιτρέπεται όχι μόνο νομικά αλλά και ηθικά.

Στο μέσο βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ υπαλλήλων της νοσοκομειακής μονάδας κ. Λογγινίδης ο οποίος ως όφειλε λειτούργησε σαν διαμεσολαβητής μεταξύ των δικαιούχων και των δικηγόρων προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Παράλληλα η διοίκηση εξαπέλυσε ένα απαράδεκτο «μπούλιγκ» εναντίον του και τον καθιστά υπεύθυνο εάν δεν μπορεί να γίνει η μισθοδοσία του προσωπικού. Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ, που ο συγκεκριμένος Διοικητής είναι στέλεχος της, απέναντι στους εργαζόμενους που απαιτούν τα όσα η Δικαιοσύνη τους έχει δικαιώσει?

Οι μέθοδοι αυτοί ενάντια στους εργαζόμενους και στον νόμιμο εκπρόσωπό τους καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων, γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού θα μας βρει απέναντι, υποστηρίζοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα όλων των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα αυτή την στιγμή που δίνεται ένας άνισος αγώνας στα νοσοκομεία της Χώρας, η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα αδιέξοδα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

10 σχόλια:

  1. Δηλαδή έλαβαν ήδη 740.000 , και 12 χρόνια μετά ζητούν ως τόκους υπερημερίας αλλά τόσα; Ο ορισμός της τοκογλυφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή για 738.000 που ήδη έλαβαν πριν 12 χρόνια , θυμήθηκαν τώρα να διεκδικήσουν αλλά 740.000 ως τόκους υπερημερίας; Ο ορισμός της τοκογλυφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάντε ένα ρεπορτάζ και για την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας.Οι αγωγές πέφτουν σύννεφο κατά του Δήμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εμείς εδώ στην Βέροια,είμαστε έτη μπροστά.Οι δικηγόροι του Δήμου Βέροιας,στρέφονται εναντίον του νομικού προσώπου που εκπροσωπούν..

      Διαγραφή
    2. Αν συμβαίνει αυτό,είναι ντροπή.

      Διαγραφή
  4. ΕΣΥ ΡΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΔΩΣΕΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ καλα εκαναν.Να τους πληρωναν στην ωρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μονο επισημοι και κουρσατοι πανε ερχονται οτι κατι κανουν και δηθεν ειναι τελειο νοσοκομειο.
    ειστε εργοδοτες χροστατε επρεπε να τα δωσετε εχθες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαζευτηται να βγούμε φωτογραφιες παιδιά! Μπαταχτσήδες το ίδιο το κράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ