Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

6 οφέλη της κανναβιδιόλης για τους ηλικιωμένους

Επισκεφθείτε το φυσικό κατάστημα Μητροπόλεως 25 Βέροια, το ηλεκτρονικό κατάστημα hemptherapy.gr, ή μέσω efood
Τον τελευταίο χρόνο τους βλέπουμε σπάνια ή και καθόλου... Τους έχουμε όμως συνεχώς στο μυαλό μας, αγωνιώντας για την υγεία τους. Η κανναβιδιόλη μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την τρίτη ηλικία, αρκεί εμείς οι νεότεροι να φροντίσουμε για αυτό. Παρότι ζούμε σε μια εποχή που η κανναβιδιόλη έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και πρακτικά την αναγνωρίζουν οι πάντες, υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι, που δεν γνωρίζουν τις τεράστιες θεραπευτικές της δυνατότητες. Η κανναβιδιόλη (CBD) όμως, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων και σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να μειώσει ή ακόμα και να αντικαταστήσει την χρήση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Τι είναι όμως η κανναβιδιόλη;

Η κανναβιδιόλη είναι ένα από τα βασικά συστατικά του φυτού της κάνναβης. Αποτελεί μια ουσία απόλυτα φυσική, φυτική, ασφαλή στην χρήση και νόμιμη. Υπάρχουν χιλιάδες επιστημονικές έρευνες, οι οποίες έχουν αποδείξει πως η κανναβιδιόλη μπορεί να αντιμετωπίσει μια τεράστια γκάμα από παθήσεις και ασθένειες. Τόσο σωματικές, όσο και ψυχικές.

Παρακάτω θα δούμε τους 6 λόγους, που η κανναβιδιόλη συμβάλλει στην συνολική υγεία και γιατί αξίζει πραγματικά να ενταχθεί στην καθημερινότητα κάθε ηλικιωμένου, καθώς μεγαλώνει.

Φυσική ανακούφιση από τον πόνο

Είναι γνωστό πως η κάνναβη χρησιμοποιείται ιατρικά εδώ και ολόκληρους αιώνες. Η κανναβιδιόλη συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί πως διαθέτει ισχυρή παυσίπονη δράση, στον ίδιο βαθμό με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, χωρίς όμως να δημιουργεί καμία από τις αρνητικές παρενέργειες των φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η κανναβιδιόλη είναι πολύ αποτελεσματική στη μείωση της αρθρίτιδας και του νευρικού πόνου.

Υγεία των οστών

Η κάνναβη και τα συστατικά της, μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στους ηλικιωμένους, όσον αφορά στην ευαισθησία των οστών. Σύμφωνα με μια μελέτη, η χρήση κανναβιδιόλης μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία των καταγμάτων και να συμβάλλει στην υγεία των οστών.

Λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους δράσης της, η κανναβιδιόλη μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Καταπραϋντική δράση

Παρότι η κανναβιδιόλη είναι γνωστή για την ισχυρή καταπραϋντική της δράση, παράλληλα προάγει το αίσθημα της ενεργητικότητας και δρα ενάντια στην αδράνεια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κανναβιδιόλη, ενισχύει τα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα και συμβάλλει στην πλήρη αναγέννησή τους.

Επιπλέον, η κανναβιδιόλη δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και προάγει την αίσθηση της επαγρύπνησης, η οποία μπορεί να διαταραχτεί από την παρουσία των ελεύθερων ριζών. Συγκεκριμένα, μια μελέτη έδειξε πως η κανναβιδιόλη διαθέτει ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Ε.

Αυπνία και προβλήματα ύπνου

Είναι γεγονός, πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να επιτύχουμε παρατεταμένες περιόδους αδιατάρακτου ύπνου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλός μας αναγεννάται και απελευθερώνεται από τις τοξικές ουσίες, που παράγονται από το ίδιο το σώμα.

Επομένως, η ποιότητα του ύπνου έχει τεράστια σημασία για την πρόληψη νευροεκφυλιστικών νόσων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η Νόσος του Alzheimer ή το γλαύκωμα. Πολλοί ηλικιωμένοι συχνά συνταγογραφούνται με υπνωτικά χάπια, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη εξάρτηση και έρχονται με μια σειρά από παρενέργειες.

Η κανναβιδιόλη μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση της βαθιάς φάσης του ύπνου, στην συνολική ποιότητά του και στην μείωση των λόγων διατάραξής του.

Ενισχύει την όρεξη

Ένας γενικός κίνδυνος, ο οποίος σχετίζεται άμεσα με την υγεία των ηλικιωμένων, είναι η απώλεια της όρεξης, η οποία προκαλεί:
•Απώλεια βάρους
•Αδυναμία ιστών
•Ψυχικά προβλήματα

Η κανναβιδιόλη έχει διερευνηθεί εκτενώς πάνω σε αυτό το κομμάτι και έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει την όρεξη των χρηστών. Η κανναβιδιόλη λειτουργεί ως ένα διεγερτικό της όρεξης και επομένως, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους ηλικιωμένους.

Νόσος του Alzheimer & Άνοια

Σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες, τα κανναβινοειδή (δηλαδή τα συστατικά της κάνναβης) και κατά κύριο λόγο η κανναβιδιόλη, μπορούν να συμβάλουν στην εξάλειψη μιας τοξικής πρωτεΐνης, η οποία σχετίζεται με την Νόσο του Alzheimer.

Αυτή η εξάλειψη της τοξικής πρωτεΐνης, οφείλεται στην καταπολέμηση της εγκεφαλικής φλεγμονής, καθώς και στην αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων.

Συμπερασματικά, η κανναβιδιόλη είναι μια πραγματικά θαυματουργή και πολλά υποσχόμενη, φυσική ουσία, η οποία μπορεί όχι μόνο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένα πλήθος ασθενειών και παθήσεων, αλλά και να συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.

Εξερεύνησε την τεράστια ποικιλία 100% βιολογικών προϊόντων κανναβιδιόλης που θα βρεις εδώ και επίλεξε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σου ξεχωριστές ανάγκες.

Γιατί η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας.

«HempTherapy»
Μητροπόλεως 25, Βέροια
Τηλ. 2331400672 - 6974 090 222
Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα: hemptherapy.gr
email: info@hemptherapy.gr
Βρείτε μας και στο facebook: Hemp Therapy - Bio CBD Products



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ