Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 15% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 15 μονάδες υπολογίζεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η κυβέρνηση δείχνει να πλήττεται -αν και όχι ιδιαίτερα- από την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη, κάτι που ωστόσο φαίνεται να πλήττει έτι περαιτέρω τόσο την αξιωματική αντιπολίτευση όσο όμως και το Κίνημα Αλλαγής.

Συντριπτικά υπέρ του εμβολίου οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση

Η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φαίνεται πως αυξάνεται ημέρα με την ημέρα, με το ποσοστό όσων υποστηρίζουν πως θα κάνουν το εμβόλιο να ανέρχεται στο 80%.

Διαχρονικά, φαίνεται πως το ποσοστό των ερωτηθέντων στην ίδια δημοσκόπηση που δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αυξήθηκε από το 37% (σίγουρα ναι) τον Νοέμβριο στο 59% σήμερα.

Στο ίδιο θέμα και με δεδομένη την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, φαίνεται πως το 68% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ενώ το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.


Δυσαρέσκεια για την υπόθεση Λιγνάδη δείχνει η δημοσκόπηση

Στην ερώτηση πώς αξιολογείται τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου μέχρι την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% απαντά αρνητικά, ενώ το 44% εκτιμά πως ήταν θετική η αντίδραση.

Αντίστοιχα, ωστόσο, η δημοσκόπηση εκτιμά αρνητικά σε ποσοστό 59% και τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση, με το ποσοστό θετικών κρίσεων να υπολογίζεται στο 34%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντιμετώπιση της αντίδρασης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην υπόθεση ανά κομματική προτίμηση. 61% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Αντιστρόφως, το 82% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής εκτιμούν αρνητικά στη δημοσκόπηση τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια υπόθεση.


Σταθερά μπροστά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει της εκτίμησης του 44% των ερωτηθέντων αναφορικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με ποσοστό 25%.


Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Pusle

Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36% έναντι 22%) και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (5,5%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡα25 (3%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ παίρνει προβάδισμα 15 μονάδων, με 38% έναντι 23% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

12 σχόλια:

  1. Ε αφού έγινε για τον Σκάι. Καλα μόνο 15;35 μονάδες τι 15;Τσιγκουνιες δε θα κάνετε .Να είστε large

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο σικέ πεθαίνεις..Ελπίζω κάποια στιγμή,η χώρα μας να γίνει πραγματική δημοκρατία,που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της και θα υπάρχει ανεξάρτητη,αμερόληπτη και πλουραλιστική ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μοναδικό τηλεοπτικό προιον του καναλιού είναι η ταξιδιωτική εκπομπή HappyTraveller.
    Τίποτα άλλο δεν αξίζει να δεις σε αυτό το κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα απατεώνες ψηφίζει ο Έλληνας.
    Μετά απο 11 χρόνια μνημόνια και 1 χρόνο ψευτο πανδημίας που έχουν σαρωσει την χώρα συνεχίζει και ψηφιζει απατεώνες.
    Σας αξιζει ο αφανισμός άθλια υποκείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι εσείς οι Συριζαίοι σοβαρευτείτε, δεν μπορεί όλες οι δημοσκοπήσεις να είναι στημένες; Δεν το βλέπετε ότι δυστυχώς ο Κουλης είναι μπροστά; Ο κόσμος προδόθηκε από εσάς και δεν σας το συγχωρεί, μάλλον για πολλά χρόνια ακομα.
    Θα χρειαστεί νέα κεντροαριστερά με νέα πρόσωπα, νέα ιδεολογία και με πανευρωπαϊκή ανάλογη τάση για να ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι, αν δεν εμφανιστεί πριν ο πολυπόθητος κεντρώος χώρος με επίσης πανευρωπαϊκή τάση. Που μάλλον είναι και το ποιο πιθανόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η επικοινωνία για τους ΑΞΙΟΥΣ είναι το παν στη πολιτική. Όσοι από τους αξιουλιδες άρχισαν να ζοριζονται, τους υπενθυμίζει ότι κάνουν
    λάθος,και όλα πάνε καλα δες "τους άλλους ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Σύντροφοι), μην σας φαίνεται παράξενο που είστε σταθερά 14 - 17 μονάδες πίσω. Διαβάστε για τις σημερινές δηλώσεις του Βουλευτή σας Θοδωδή Δρίτσα για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. (Σοκαριστική δήλωση Δρίτσα: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη -Σκότωνε μόνο στη δεξιά παράταξη»
    Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/dritsas-kaneis-den-ehei-tromokratithei-17-noembri).
    Και σας φαίνεται παράξενο που ο κόσμος σας γύρισε την πλάτη;
    Και ακόμα δεν είδατε τίποτα, ο κατήφορος συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο σάιτ διαβάζει αντικειμενικό

      Διαγραφή
    2. Στον Ss1960
      Τι σημασία έχει το σάιτ;
      Το είπε ή όχι; έχει βουίξει ο κόσμος το σάιτ σε πείραξε και όχι οι δηλώσεις του;

      Διαγραφή
  8. ΠΟΥΛΑΕΙ ΡΕ Ο ΦΟΒΟΣ
    ΣΚΟΤΩΝΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ
    ΑΣΧΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το κακο για ολους μας ειναι οτι δεν υπαρχει ελπιδα, φως στο τουνελ, κατι που να δειχνει οτι μπορει να παμε προς το καλυτερο εστω και μετα απο πολλα χρονια, ειτε με τον κουλη ειτε με τον αλεξη ειτε και μ ολους μαζι τους ανικανους / αχρηστους! το θεμα ηταν να μη χρεοκοπήσουμε! τωρα ειναι πολυ αργα για ελπιδες και ...δημοσκοπήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ