Quantcast

http://picasion.com/

Το τούμπανο του Μακροχωρίου, η βασιλόπιτα «Ολυμπιακάρης» και το Gala του Πρωτοψάλτου

Και ξαφνικά βγαίνει η κυβέρνηση και λέει ξεκινάω την Super League 2, αλλά όχι την Football League. Γιατί κύριε Αυγενάκη; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Η Βέροια έχει το πενταπλάσιο μπάτζετ από ορισμένες ομάδες της Super League 2 κι όμως ως εταιρεία μένει κλειστή, για να ανοίξουν μαγαζιά όπως η Ιεράπετρα, ο Απόλλων Λάρισας και η Ένωση Καραϊσκάκης. Ήμαρτον! Έχετε καταλάβει εκεί στην κυβέρνηση πως εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές και άλλοι διοικητικοί παράγοντες μένουν στην ανεργία, επειδή εσείς δεν αφήνετε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Έλεος!

Έκλαψα από τα γέλια με την βασιλόπιτα «Ολυμπιακάρης» που έβγαλε ένας Παοκτσής στην Μητροπόλεως (δείτε εδώ). Ρε Σακαλή τι έφτιαξες πάλι ρε μάγκα μου; Πως τους πετσόκοψες έτσι; Τώρα περιμένω μια τούρτα με Σαββίδη και Μελισσανίδη για να πέσουν τα τσιμέντα και να γίνει χαμός πανελλαδικά. Περιμένω καλή έμπνευση από εσένα...

Πάμε τώρα στα δικά μας. Θα ήθελα να συγχαρώ και εγώ από την πλευρά μου το ΚΑΠΑ για την επιλογή του να ονοματίσει την σάλα του ΕΑΚ σε «Δημήτρης Γκίμας». Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε σ' έναν άνθρωπο που έδωσε και την ζωή του για να υπηρετήσει τον αθλητισμό στην πόλη μας. Και μόνο να σκεφτεί κανείς πόσα παιδιά  προπόνησε, είτε ασχολήθηκαν επαγγελματικά με τον αθλητισμό είτε όχι, που ως δάσκαλος μετέδωσε αρχές και αξίες στους μικρούς μαθητές, όλα αυτά είναι αρκετά για να κατανοήσουμε την συμβολή του Δημήτρη Γκίμα στην κοινωνία της Βέροιας. 

Πάντως για ένα πράγμα στεναχωρήθηκα φέτος στη Βέροια. Δεν έγινε το Χριστουγεννιάτικο Gala του καλλιτέχνη Τάσου Πρωτοψάλτου (δείτε εδώ την περσινή εκδήλωση). Χωρίς λάμψη και γοητεία πέρασε τις φετινές γιορτές η υψηλή κοινωνία. Θλίψη στους τοπικούς celebrities! Τα παπιών και τα ταγεράκια έμειναν κλεισμένα στην ντουλάπα. 

Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις και τους ρίχνεις στα ξένα χέρια που έλεγε και η αδελφή του Κωντσαντάρα στην ταινία ο «Στρίγγλος που έγινε αρνάκι». Πάντως, μεταξύ μας... Και τι δεν θα έδινα, μια φορά και εγώ ο λαϊκός, να συμμετέχω σ' ένα τέτοιο gala γεμάτο glamour. Δεν κάνω πλάκα! Να μου το θυμηθείτε, αυτό το gala μια μέρα θα γίνει το πρώτο trend στην πόλη και θα βάζουμε βύσμα βουλευτή για να μας καλέσουν! 

Όσον αφορά το Ελληνικό Πρωτάθλημα νομίζω πως το έργο τελείωσε πριν καν ξεκινήσει. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής με τον Άρη και τον Απόλλωνα να είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς. Για υποβιβασμό βλέπω Λαμία ή Λάρισα. Τον Κούγια, οι μεγάλοι (βλέπε ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) τον περιμένουν στην γωνία και το έχει καταλάβει και ο ίδιος. Οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Αυτές οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες και φτάσανε να είναι στην μέση του πρωταθλήματος πίσω 10 και 11 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. 

Τώρα που το θυμήθηκα, ρε εσείς η Μαριπόζα του Survivor είναι από το Μακροχώρι; Κάτι μου έλεγε το όνομα Κρεμλίδου μιας και το μισό Μακροχώρι έτσι λέγεται, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου. Ρε εσείς τι όμορφα κορίτσια βγάζετε σ' αυτό το χωριό; Τι νερό πίνετε; Τούμπανο η Έλενα, με 400.000 followers στο Instagram και εμείς οι βλάχοι (όπως λάχει!!!), δεν έχουμε καν λογαριασμό.

Ένα άλλο θετικό που βλέπω στο φετινό πρωτάθλημα της Super League είναι ότι ξεφυτρώνουν νέα ταλέντα. Μέχρι στιγμής, μου έχουν βγάλει τα μάτια ο Τζόλης του ΠΑΟΚ, ο Πινακάς της Λάρισας, ο Δουβίκας του Βόλου και ο Ιωαννίδης του Απόλλωνα. Και όλοι αυτοί είναι επιθετικοί. Εντύπωση μου κάνει πως ενώ μεσοεπιθετικά βγάζουμε ταλέντα, αμυντικά υστερούμε πολύ. Έχουμε επενδύσει μόνο στους ξένους. Η Ελλάδα μια ζωή έβγαζε άτεχνους ποδοσφαιριστές, που όμως έπαιζαν με ψυχή και αυτοθυσία. Τώρα βλέπουμε πως έχει αλλάξει το έργο. Δεν βγάζουμε στόπερ και μπακ, αλλά επιθετικούς. Περίεργο! 

Με ρώτησε ένα φιλαράκι μου για το που μπορεί να φτάσει ο Άρης. Με δύο λόγια. Αν δεν υπήρχαν τα πλέι-οφ, οι «Κίτρινοι» θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και την 2η θέση. Δυστυχώς όμως για  εκείνους, τα πλέι-οφ θα αποκαταστήσουν τις ισορροπίες. Βλέπω ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην λήξη του πρωταθλήματος να καβαλάνε τον Άρη. Δεν μπορεί τα μπατζετ των 50 και 100 εκατομμυρίων σε βάθος χρόνου να χάσουν από το μπάτζετ των 10 εκατομμυρίων του Καρυπίδη. Πως να το κάνουμε; Κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί η ποδοσφαιρική λογική...

12 σχόλια:

  1. Καλό το άρθρο σου μόνο που στο τέλος τα χαλάς"θα αποκατασταθεί η ποδοσφαιρική λογική" λάθος γιατί ο ΑΡΗΣ είναι καλύτερος από τον μόνιμα αδικημένο συμπολίτη και από την χωρίς άμυνα ΑΕΚ. Το πιο πιθανό είναι να τον περάσουνε (όχι να τον καβαλησουνε γιατί μέχρι τώρα μόνο αυτός καβαλάει) αλλά όχι με τη ποδοσφαιρική λογική απλά με τη λογική του νταμπλ-ρουβλι.Περαστικα ακόμη πονάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΚΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΊΑ ΤΟΎΡΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΆΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια πρόσκληση σε λιγα χρόνια στο γκαλά του πρωτοψαλτου θα πληρώνουμε 100 ευρώ για να μπούμε μέσα. Όλη η Βέροια θέλει να πάει και επειδή δεν μπορεί κράζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Perimenoume tourta me rouvlia kirie sakali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Άρης πέμπτος θα καταλήξει.... Μέχρι και ο παναθηναϊκός θα τον περάσει στα πλέι οφς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατασκοπε είσαι πονηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ΦΤΑΕΙ κάνεις μόνο ο Ιβάν που δεν αγόρασε τον Άρη να τον έχει μόνιμα στο τοπικό. Τώρα βγάζουν γλώσσα οι φιλενάδες του βαγγελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το εντιμοτατο σωματειο έγινε Βαγγέλας λίγη ιστορία δεν βλάπτει,ομάδα του λαχείου,οπαδοί του 50δρχ,Γιουσούφακια του Τσοχατζοπουλου,οικονομοπολιτικη αβάντα του Ιβάν.

      Διαγραφή
  8. ΜΠΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥ ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα να επενδύεις τόσα μαύρα ρούβλια και να εισπράττεις συνεχώς φάπες... Για αυτό το ρίχνεις στις τούρτες μπάς και ξεχαστείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως τώρα ο Άρης τους "καβαλάει"όλους φιλτατε!!!Τώρα το τι θα γίνει στα πλέι-οφ...ιδωμέν!!!Κύριε Σακαλή μια παραγγελία παρακαλώ...μια τούρτα με το πανό στον Βόλο θα ήθελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την επόμενη δορά να κάνετε μια τούρτα με το πανο του Βόλου.. πονάτε πολύ βρε τρίτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ