Quantcast

http://picasion.com/

Χριστουγεννιάτικη λάμψη στο Gala του Τάσου Πρωτοψάλτου

Συλλεκτική πρόσκληση, dress code και ξεχωριστοί καλεσμένοι στο πιο πολυσυζητημένο event της Βέροιας
Το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Gala στο ατελιέ του Τάσου Πρωτοψάλτου σκηνογράφου, ενδυματολόγου και σκηνοθέτη όπερας είναι το πιο πολυσυζητημένο γεγονός
της περιόδου στην πόλη της Βέροιας με καλεσμένους να προσέρχονται από όλη τη Βόρεια Ελλάδα! Οι καλεσμένοι ειδοποιούνται με ειδική έντυπη συλλεκτική πρόσκληση, σχεδιασμένη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη πολύ νωρίτερα, ακολουθείται ακριβές R.S.V.P. και συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας ο οποίος αναγράφεται στην πρόσκληση. Τη βραδιά αποτελούσε ένα εκλεκτικό και άκρως ενδιαφέρον milieu από καλλιτέχνες, λυρικούς τραγουδιστές, μουσικούς, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών όπου διδάσκει ο Τάσος Πρωτοψάλτου, εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. όλοι φίλοι και συνεργάτες του καλλιτέχνη καθώς και η οικογένειά του.

Μεταξύ των καλεσμένων η πρόεδρος του Δη.Πε.Θε. Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, η σοπράνο Βιργινία Γκαϊντατζή η οποία ερμήνευσε ζωντανά μέρη της Habanera από την Carmen του George Bizet και το θρυλικό Put the Blame on Mame από την ταινία Gilda, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κίμων Σαββάκης, η λογοτέχνης και ραδιοφωνική παραγωγός Σίσσυ Σουγιουλτζή - Ρουκά, ο Ιωάννης Ρουκάς, η ιδιοκτήτρια του σινεμά Στάρ Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, η φωτογράφος Κωνσταντία Μαζαράκη, οι ηθοποιοί του Δη.Πε.Θε. Βέροιας Εύα Φρακτοπούλου και Γιώργος Αντωνόπουλος, η χορογράφος Αναστασία Δίγκα, η ανερχόμενη σκηνογράφος / ενδυματολόγος βραβευθείσα στο φετινό φεστιβάλ όπερας του Glyndebourne Δήμητρα Κατσιγιάννη, ο ανερχόμενος τενόρος Δημήτρης Καζαντζίδης, ο Αλέξανδρος Κόγκας, η μαθηματικός Εριέττα Κυράνη, η grand dame Ρηνούλα Καρανίκα, η make up artist Ελένη Τσιάφκα, η hair stylist Μαρία Σιμιτζή κ.α.
Σε ένα μοναδικό περιβάλλον που θυμίζει σκηνικό όπερας οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν μία σύντομη έκθεση με κοστούμια, σκηνικά, μακέτες και σχέδια του Τάσου Πρωτοψάλτου από διεθνείς λυρικές παραγωγές καθώς και υλικό από παραγωγές παρουσιασμένες στις πολυαγαπημένες του Βέροια και Φλώρινα.
Ζωντανές οι συζητήσεις με θέμα την τέχνη, τη ζωή αλλά και την τρέχουσα πραγματικότητα με τους ενδιαφέροντες καλεσμένους σε ένα πολύ προσεγμένο μουσικό περιβάλλον με σκηνική μουσική στο θέμα των Χριστουγέννων το οποίο συμπεριλάμβανε από μπαρόκ εορτινά ορατόρια έως διάσημα χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ.
Ιδιαίτερα επιμελημένα τα εδέσματα στους συνδυασμούς και την επιλογή των υλικών και των ποτών που τα συνόδευαν από τη μητέρα του καλλιτέχνη Μαρία Πρωτοψάλτου ενώ την εκτέλεση τους ανέλαβε ο ικανός Γιώργος Τζέπος και η ομάδα του. Μια αξέχαστη βραδιά που αποτέλεσε ταυτόχρονα μία εορταστική συνάντηση καθώς και μια καλλιτεχνική εμπειρία!

 Δείτε φωτογραφίες:















26 σχόλια:

  1. Θεατρο του παραλογου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψαθες και κουρτινες με το μετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Put the blame on mame....πουτ δε κοτ νταουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη που δεν ήρθα Τάσο,πήγα με τα παιδιά για σουβλάκια στο Τάκη στο Μακροχώρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσουτσούριασα λέμε.Ο καθενας στην κοσμάρα του. Τελικά εντάξει.
    Οπως νομίζει ο καθείς. Απόλυτο δικαίωμά του. Όμως "...το πιο πολυσυζητημένο γεγονός της περιόδου ..." τι το θέλανε; Ειδανε την Ελενίτσα με μπότες πάνω απο το γόνατο να χορεύει; Τοτε θα βλέπανε το γεγονός της περιόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γελάνε και οι πέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ... άλλη μια νύχτα σύγχυσης και γέλιου, φθηνή Pop για την ελίτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χα,χα,χα,χα!!! 'Οτι να΄ναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλο το σκηνικο και το concept μου θυμίζει ένα επεισόδιο του Ζάχου Δογγανου Εκείνες και Εγω", που πήγαινε να επισκεφτεί,μια πρώην του στο σπίτι της, η οποία ζούσε σε μια "άλλη εποχη",, Στην παλιά Τσαρική Αυλή,με τον Συνταγματάρχη Λιαπκιν,και έναν κατά φαντασίαν υπηρέτη τον Μισια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η φτώχεια θελει καλοπέραση...
    Μαζευτηκαν κατι τελειωμένοι που ηρθαν
    Απ τα χωρια τους στην Βέροια κ κανουν γελοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι αυτοί μαζί, ούτε τα μισά μου ένσημα δεν φτάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τσοκαρίες!! Που να ξέρετε εσείς από τέτοιες συνεστιάσεις. Μόνο για γουρούνοχαρές και γιορτές τσιγαρίδας είστε. Παλιομπιθουλαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια χαρά extravagant το gala και galant, όπως πάντα, ο Τάσος.

    Αλλ' oh, mon Dieu! Η Μπατσαρά ήταν η επιτομή της dégradation!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρακί δεν έχει ο κωλος μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η σύρμω που ειναι ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν πιστεύω να τα πληρώνει κρατικός φορέας αυτά γιατι βλέπω στις φοτο πολλούς πάμφτωχος ΑΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η συρμω πλεκει σανελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιοι ειναι ολοι αυτοι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φθηνή καταναλωτική αποδοχή της ζωής... Φθηνοί φτωχοί μου αυτόχειρες της showbiz...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θυμίζει την ταινία "Μάτια ερμητικά κλειστά" ...στην Βεροιώτικη όμως έκδοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο 80s ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ ΟΙΚΟΔΟΣΠΕΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν σταβλοις» ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ