Quantcast

http://picasion.com/

Διπλή θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στο Βέρμιο

Ενδιάμεσα από Άνω Σέλι και Μεσόβουνο Εορδαίας

Νέο διπλό κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε το Σάββατο 26/12/20 στην περιοχή του Βερμίου και συγκεκριμένα στα όρια Π. Ε Ημαθίας και Π.Ε Κοζάνης ενδιάμεσα από Άνω Σέλι και Μεσόβουνο Εορδαίας σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το «λαχείο» έπεσε στον Θανάση Συμεωνίδη να θρηνήσει δύο από τους αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Μάγια, 10 χρονών, Πόσαβατς και την Αστραπή, 5 χρονών, Βαλκανικό Ιχνηλάτη τις οποίες έβγαλε η παρέα του Θανάση το Σάββατο 26/12/20 στην περιοχή του Μεσόβουνου Εορδαίας για κυνήγι λαγού μαζί με άλλα 4 σκυλιά.

Τα σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ο Θανάσης με τον φίλο του τον Κώστα παρακολουθούσαν την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στις 11.00 άκουσε ουρλιαχτά πόνου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα 4 από τα 6 συνολικά σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια του τρομοκρατημένα ενώ στο Gps έβλεπε τις 2 σκύλες την Μάγια και την Αστραπή ως ακίνητες στα 300 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς τα σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Πήγε σε 15 λεπτά στο πρώτο και σε 30΄ στο δεύτερο γιατί το σέρνανε για 400 μέτρα. Έκανε να το βρει 1 ώρα επειδή το είχανε θάψει λες και το έθαψε άνθρωπος !

Ο Θανάσης σχολιάζει: «Ο τόπος έχει πολύ λύκο, βράζει στην κυριολεξία όλος ο νομός και χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όχι μόνο στο να βρούμε μια καθαρή και ασφαλή περιοχή για εκπαιδευτικά (αφού ακόμα και οι υποτιθέμενες ζώνες εκγύμνασης είναι γεμάτες από λύκους) αλλά ακόμα και όταν αρχίζει η κυνηγετική περίοδος, τρέμουμε για τις ζωές των τετράποδων συντρόφων τους, αφού πλέον δεν ξέρουμε αν υπάρχει ακίνδυνη περιοχή. Πριν το lockdown είχαμε πάει σε άλλη περιοχή, στα Ερμάκια, όπου συναντήσαμε αγέλη 7 λύκων, εννοείται ότι φύγαμε αμέσως. Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά».

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

Του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

22 σχόλια:

  1. Πρέπει νά ἐπιτραπῇ τό κυνήγι λύκων γιά 2-3 χρόνια, καί θά λυθῇ τό πρόβλημα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες ρε πανηλίθιε; Ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος προς εξαφάνιση στα δάση της Ευρώπης και έχεις τέτοιες απόψεις; Εδώ να μου πεις παροτρύνεις τον κόσμο να κυκλοφορεί δίχως μάσκα και λες πως ο κορωνοϊός είναι μια απλή γριπούλα. Εδώ θα κολούσες να αφανίσεις υπό προστασία άγρια ζώα; Η λύση είναι μια. Να απαγορευτεί το κυνήγι δια παντός. Επιτέλους στοπ στα άγρια δολοφονικά χόμπυ αιμοδιψών ανθρώπων. Δεν καταλαβαίνω ποιά ηδονή και ευχαρίστηση αισθάνεται κάποιος αφαιρώντας μια ζωή. Και μάλιστα ανυπεράσπιστη μπροστά στην δολοφονική τεχνολογία του ανθρώπου.

      Διαγραφή
    2. Και το κυνήγι το δικό σου αν επιτραπεί για 1 μήνα θα λυθούν πολλά προβλήματα, ... βλήματα.
      (μα είναι δυνατόν;)

      Διαγραφή
    3. Όταν ο λύκος δεν βρίσκει τροφή στο φυσικό του περιβάλλον επειδή οι κυνηγοί τα έχουν γαμησει την μάνα,τότε θα φάει ότι βρει.Δεν φταει ο λύκος,κάτι άνθρωποι με το ίδιο σκεπτικό με εσένα φταίνε.

      Διαγραφή
    4. ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΝ Μ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ LOCKDAWN AΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΧΑΜΗΛΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ.

      Διαγραφή
    5. Καλά το ότι είσαι κρεττίνος φαίνεται από πολλά σχόλια σου σε διάφορα θέματα .Σ αυτό γιατί να κάνεις την εξαίρεση ;

      Διαγραφή
  2. Κατανοώ πλήρως τη σχέση ανθρώπου και σκύλου. Ομως ειναι αλήθεια οτι και στο βουνό, εχει κυνηγούς. Κάποιοι ειναι μόνον με δόντια. Αλλοι, με καραμπίνες. Οι πρώτοι, κυνηγούν μόνο για να τραφούν. Ειναι κομμάτι της ισορροπίας. Κυνηγούν σχεδόν πάντα, στο "χωράφι" τους. Το βουνό. Ωστόσο, εχει και άλλη πλευρα το νόμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΛΥΚΟΣ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ( ΚΥΝΗΓΙ κ.λ.π>) ΤΟΣΟ ΞΕΘΑΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω απολητα!!! Να επιτραπη το κυνηγι των λυκων αλλαοχι μονο στα βουνα που στο κατω κατω ειναι στο φυσικο τους πεδιο αλλατους αλλους τους λυκους που ειναι μεσα στης πολεις στα γραφια και της υπηρεσιες που λιμενοντε τον λαο και μας κατασπαραζουν καθε μερα!!! Γιαυτους γαργαρα η δουλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που παρεμβαίνουμε στο μέρος Όπου κυνηγούν αυτά τα ζώα και επιβιώνουν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φύση για να κάνουμε το χόμπι μας πιο εύκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε περίπτωση που δεν γίνεται κατανοητό να σας το εξηγήσω εγώ. Το δάσος είναι το σπίτι του λύκου. Ανήκει στο λύκο και στα υπόλοιπα ζώα. Δεν ανήκει στον σνθρωπο. Αν τύχει και σκοτώσουν κάποιο οικόσιτο ζώο τότε είναι κάτι φυσικό. Προσωπικά και άνθρωπο να φάνε στο δάσος δεν θα θεωρήσω πως πρέπει να γίνει κάτι για να "λυθεί το πρόβλημα". Και το λέω σαν άνθρωπος που περνάει πολύ χρόνο στα βουνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και για αυτο εχεις λυση ρε ψεξασμενε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω ότι δεν φταίνε οι λύκοι..Το δάσος είναι το φυσικό τους καταφύγιο.Συνεπώς θα πρέπει , κατά, τη γνώμη μου , να ληφθούν μέτρα περαιτέρω περιορισμού του κυνηγιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ καλα κανουνε οι λυκοι στο σπιτι τους. Και μια χαρα τους σκοτωνετε αν τους δειτε, σιγα μην περιμενετε να επιτραπει το κυνηγι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς ανώνυμους σχολιαστές ώρα 10.57,ώρα 11.26 και ώρα 11.18. Το να βγαίνετε και να βρίζετε κάποιον ο οποίος επώνυμα εκφράζει μία άποψη -όποια κι αν είναι αυτή-δεν είναι μαγκιά ούτε εξυπνάδα αλλά έλλειψη παιδείας, κοινωνικής και σχολικής μόρφωσης, με λίγα λόγια είναι αλητεία και φασισμός. Ο καθένας ας κοιτάξει την καμπούρα του πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ και αυτός που υπερασπίζεσαι την είδατε την καμπούρα σας;

      Διαγραφή
    2. Στο ο καθένας, βάζω πρώτα τον εαυτό μου.

      Διαγραφή
  11. Από τα σχόλια και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν και "ζώα", ευτυχώς υπάρχουν ακόμα και σχολιαστές άνθρωποι. Η έλλειψη παιδείας, κοινωνικής και σχολικής μόρφωσης, που λέει και πιο πάνω ο φίλος είναι η αιτία των δεινών. Αφήστε τα ζώα ήσυχα στο περιβάλλον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να συνθέσω τις απόψεις. Αν κάποιος λύκος έτρωγε έναν προσβεβλημένο από κορωνοϊό άνθρωπο (ονόματα δε λέμε), θα μόλυνε και άλλους λύκους. Problem solved !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η επεκταση της πανιδας (αυξηση πλυθησμων αγριας ζωης) ειναι συνδεδεμενη με την επεκταση δασων (ζωτικος χωρος). τα βουνα υψιπεδα ποτε αλωτε (τουλαχιστον τα τελευταια 150 χρονια) δεν ηταν τοσο καταφυτα. ενδεικτικο ειναι η παρουσια λυκων στην τεχνητη λιμνη αλιακμωνα (αγ.βαρβαρας) οπως και στον τριποταμο αλεπουδες στην εληα.
    μονο ψευτοοικολογοι πιστευουν οτι ο λυκος και τα δαση ειναι υπο εξαφανιση. τα δαση επεκτεινονται και ασκουν πιεσεις που δεν φανταζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η οκνηρια (ελαχιστοποιηση βοσκησης και ξυλευσης)επεκταση δασων χλωριδας αρα και πανιδας. κι αν νομιζετε οτι διαφημιζω την αποψη μου και το εγω μου αναζητηστε φωτογραφιες του παρελθοντος και καντε τον πριν και το μετα. ρωτηστε ποσα ζα ειχε παλια το εν λογω βουνο το καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ξαναδέστο. Πριν 150 χρόνια, , τι δρόμοι υπήρχαν στα βουνά; Πόσες καραμπίνες και πόσα 4χ4; Τότε για να πας κυνήγι στο Σέλι, επρεπε να εχεις και πόδια και πνευμόνια. Σήμερα με ενα 4χ4, εισαι σε ελάχιστο χρόνο, παντού. Πόσα χημικά έπεφταν στις καλιέργειες τότε και πόσα σήμερα; Η άγρια ζωή, δέχεται επιθέσεις απο παντού. Τότε και ο λύκος, ειχε να φάει στα βουνά. Τώρα, εχει πρόβλημα. Γιαυτο κατεβαίνει για τροφή χαμηλά. Η αύξηση των δασών, δεν δημιουργει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η μείωση της βόσκησης, ναι. Για παράδειγμα, ενα δάσος με λελογισμένη βόσκηση, εχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να καεί σε μια πυρκαιά. Εχω κι άλλα αλλά, μην κουράσω.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ