Quantcast

http://picasion.com/

Σύψας για σχολεία: Μπορεί να ξανακλείσουν - Γνωρίζαμε ότι το άνοιγμα θα έχει επίδραση στην επιδημία

«Μπαίνουμε σε μία περίοδο με κυλιομένα lockdown και μέτρα ακορντεόν»
Για το άνοιγμα των σχολείων στην Ελλάδα αλλά και την πορεία του ιού στη χώρα μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας στον ΑΝΤ1. Ο καθηγητής σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία και ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κάθε εβδομάδα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες. Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό».


Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός από τους γονείς και τους συνοδούς των παιδιών. «Το άνοιγμα των σχολείων θα έχει επίδραση στην επιδημία, το ξέρουμε. Αλλά όμως έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων. Σε κάθε όμως περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο» σημείωσε.

«Δεν πλησιάζουμε την πόρτα του σχολείου και αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας. Και πρόσθεσε: «Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμου».

Υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τα σχολεία. Δυστυχώς στην περίοδο που μπαίνουμε, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα τη βδομάδα. Κάθε βδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ συμπλήρωσε ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο με κυλιομένα lockdown και μέτρα ακορντεόν.

Τέλος για τον εμβολιασμό σημείωσε ότι δεν είναι τρομακτικά αισιόδοξος και εκτιμά ότι μέχρι τον Ιούνιο θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες.

11 σχόλια:

  1. Είναι ένας υπερτασικος που πεθαινει από τη πείνα ναυαγός σε ξερονησι.

    Ο καρδιοολογος γιατρός είναι καθετος, οι παστες σαρδέλες που ήταν φορτωμένο το καράβι και ξεβραστηκαν δεν πρέπει επ ουδενί να καταναλωθούν από τον άρρωστο.

    Ποιος αμφισβητεί τον επιστήμονα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο δικο μας ομως το νησι ο επιστημονα ειναι παντα χορτατος.

      Διαγραφή
  2. υπάκουσαν τους γονείς που τα παιξαν με τα παιδιά στα σπίτια τους, να πάρουν μια ανάσα αυτοί και μετά πάλι κλειστά, το ξέρουμε όλοι οτι ήταν λάθος ν ανοίξουν αλλά πρέπει να " ησυχάσει" και η κοινή γνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το πρωτο προβλημα στις επομενες μερες θα ειναι η θερμανση στα σχολεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει τώρα,ποιος δεν έχει καταλάβει τί γίνεται;Ανοίγουν τα σχολεία για κανα 2 εβδομάδες,έπειτα αρχίζουν οι ανακοινώσεις οτι τα κρούσματα αυξάνονται και ξανακλείνουν για να ξανανοίξουν μετά το Πάσχα φυσικά (ούτε εκκλησία,ούτε επιτάφιος γιατί εκεί κολλάει ε;!!!Μην ξεχνιόμαστε..) όπου τα κρούσματα μειώνονται.Όπως καταλαβαίνετε αυξάνονται και μειώνονται όπως και όποτε τους βολεύει ε!!???Για τα φίμωτρα στα στόματα των παιδιών τί να πω,μόνο ντροπή και αίσχος!Μόνο στη χώρα μας επικρατεί τόσο έντονα ο παραλογισμός.Λυπάμαι...Αφήστε μας επιτέλους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ που ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για όλους μας!!!Ευτυχώς τους παίρνουν χαμπάρι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι.Άντε να δούμε πότε θα ξεμπερδέψουμε απο όλους τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο δικιο εχεις!!Μας κουρασε ολο αυτο το παραμυθι υπερβολικα πολυ!

      Διαγραφή
  5. αντε να τα βρουμε με τον ερντογαν να τελειωνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας παρέμβει επιτέλους ένας εισαγγελέας για όλους αυτούς τους εγκληματίες που αποφασίζουν την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός λαού για τα ψηφαλάκια!!Αλλά οι μεγαλύτεροι εγκληματίες είστε όλοι εσείς που τους ψηφίσατε και μας τους ξαναφερατε στο σβέρκο χωρίς ίχνος ντροπής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ