Quantcast

http://picasion.com/

Χειμερινές εκπτώσεις στη Βέροια: Ξεκινούν σήμερα με κλειστά μαγαζιά - Πωλήσεις μόνο μέσω Ίντερνετ

Έντονες αντιδράσεις από τους εμπόρους για το κλείσιμο της αγοράς - Ζητούν επαναλειτουργία με click away

Ηλεκτρονικά, μέσω e-shop ξεκινούν για πρώτη φορά οι χειμερινές εκπτώσεις σήμερα Δευτέρα -λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της παράτασης του lockdown- εφόσον το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας και δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα ανοίξει με τη μέθοδο click away σε πρώτη φάση. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 27 Φεβρουαρίου και οι πωλήσεις θα γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Έτσι ανοιχτά θα είναι μόνο τα e-shop καταστήματα.

Οι παράγοντες της αγοράς στη Βέροια πάντως, αντιδρούν έντονα στο κλείσιμο της αγοράς λόγω του κορωνοϊού και της παράτασης του lockdown, την ώρα μάλιστα που ανοίγουν τα σχολεία και ζητούν επαναλειτουργία με click away.

Μιλούν για οικονομικό θάνατο δεκάδων επιχειρήσεων που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους. Γι’ αυτό, οι έμποροι ζητούν να ανοίξει άμεσα η αγορά με τη μέθοδο του click away, ώστε να διασωθεί έστω το 30% του τζίρου των εκπτώσεων.

Οι έμποροι κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προσπαθούν να σώσουν ό, τι μπορούν, καθώς, όπως λένε, δεν έχει νόημα η μετάθεση των εκπτώσεων και τονίζουν ότι το κλείσιμο του λιανεμπορίου θα φέρει πολλά «λουκέτα» στα καταστήματα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Το λιανεμπόριο δε μπορεί να ανοιγοκλείνει κατά βούληση. Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας».

Θεωρούν μάλιστα, κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του click away και σύντομα με τη μορφή του «click in shop», προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες. 

H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, εκτιμούν οι έμποροι θεωρώντας τις επιχειρήσεις τους «εύκολο στόχο» και τους ίδιους ως πειραματόζωα, την ίδια στιγμή που πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος μετά το χαμένο τζίρο της εορταστικής περιόδου να χαθεί και η τελευταία ελπίδα – αυτή των εκπτώσεων που επρόκειτο να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

«Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανεμπόριο, να είναι ο εύκολος στόχος, πού ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος» σημειώνουν.

Την κραυγή αγωνίας του κλάδου εκφράζουν και δεκάδες καταστηματάρχες της Βέροιας, οι οποίοι σχολιάζουν καυστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι έμποροι από άκρη σε άκρη της Ημαθίας κάνουν λόγο για αιφνιδιαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν φέρει σε απόγνωση τον κλάδο, ο οποίος πλέον διακατέχεται από αισθήματα απογοήτευσης και ανασφάλειας.

«Καταστρέφονται συνάδελφοι, οικογένειες, ζωές... Έχουμε γίνει πια πείραμα», επισημαίνουν αρκετοί.

14 σχόλια:

  1. Κι έτσι ξαφνικά όπως έκλεισαν, δεν προλάβαμε να ψωνίσουμε τίποτα... Λέγαμε να το αφήσουμε για μετά τις γιορτές, που θα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Πού να φανταστούμε ότι αιφνιδιαστικά, με ένα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" θα τα ξαναέκλειναν! Για να μην αναφέρω την παράλογη αλλά και παράνομη διαταγή να πληρώνουμε μόνο με κάρτα!Δεν έχουμε δικαίωμα επιλογής ούτε σε αυτό! Στέλναμε τα παιδιά μας να ψωνίσουν με κάρτα, με το άγχος μην την χάσουν, μην την κλέψουν, και γιατί;Μην τυχόν χάσουν οι τράπεζες τις προμήθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να ζήσει ένας άνθρωπος είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το να μεταθέσεις την αγορά παπουτσιών λίγες ημέρες αργότερα. Ήμαρτον δηλαδή που φτάσαμε. Να ζυγίζουμε μπλουζάκια με ανθρώπινες ζωές.
      Και αμάν τι έπαθαν τα παιδιά σου που πλήρωσαν με κάρτα. Τι να σου πω. Μακάρι αυτά να ήταν τα προβλήματα όλου του κόσμου.

      Διαγραφή
    2. Ναι, γιατί ως γνωστόν, αν αγοράσεις μπλουζάκι ή παπούτσια χωρίς να είναι εορταστική περίοδος, κινδυνεύει να πεθάνει ο κόσμος. Αν βέβαια το επιτρέψει ο κύριος υπουργός, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
      Και φυσικά αν πληρώσεις με μετρητά κινδυνεύει δέκα φορές περισσότερο. Πάλι επειδή δεν αφήνει ο υπουργός. Αν αφήνει ο υπουργός, όλα καλά.
      Αν εσένα δεν σε ενοχλεί όλη αυτή η τρομοκρατία, η δικτατορία και η αντιμετώπιση του κόσμου σαν να είναι πεντάχρονα, μάλλον έχει πετύχει η πλύση εγκεφάλου. Εγώ ακόμα σκέφτομαι. Αλλά αυτό δεν με κάνει να είμαι προσβλητικός απέναντι σε όσους εκφράζουν μια άλλη άποψη. Όπως έκανες εσύ δηλαδή.

      Διαγραφή
    3. Ποιοι νεκροί ;
      Τους είδατε ;
      Τους ξέρετε το καθέναν ;
      Καθε χρονο έχεις 600.000 νεκρους απο την εποχική γριπη. Δεν το λεω εγω ο αρχιμάγιστρος ο τσιορδας το χει πει.
      Οποτε τι μπουρδες μας λέτε ;

      Διαγραφή
    4. Ναι, γνωρίζω ανθρώπους που πάλεψαν με τον ιό, ανθρώπους που πέθαναν από αυτόν.. οπότε σεβάσου αυτούς τους ανθρώπους και εσύ και οι υπόλοιποι "αρνητές" φίλοι σου

      Διαγραφή
    5. Tό ἀκριβές εἶναι ὅτι πιθανόν γνωρίζεις ἀνθρώπους πού ἰσχυρίζονται ὅτι πάλαιψαν μέ τόν ἰό ἐπειδή τό πίστεψαν ἢ πού ὁ θάνατός τους ἀπεδόθη στόν κοροϊδοϊό μέ τά γνωστά κριτήρια τοῦ ἀριστεροῦ ψάλτη καί τοῦ ΠΕΟΔΥ.

      Ἀσεβής καί ἀρνητής τῆς λογικῆς καί τῆς ἀληθείας εἶσαι ἐσύ, πού ἐνῷ πέθανε ὁ ἄλλος π.χ. ἀπό ἐγκεφαλική αἱμορραγία, τόν βγάζεις θῦμα τοῦ κοροϊδοϊοῦ, γιά νά ἱκανοποιήσῃς τόν ἐγωϊσμό σου, ὅτι ἔχεις τάχα δίκαιο. Ἐνῷ πλανᾶσαι πλάνην οἰκτράν καί δέν θέλεις νά παραδεχθῇς ὄτι ὅλη αὐτή ἡ παράνοια καί ἡ καταστροφή δέν ἔχει καμμία σχέσι μέ τήν δημοσία ὑγεία._

      Διαγραφή
    6. Ρε αλμπανη ,ξεματιασε μας και ασε μσς...

      Διαγραφή
    7. Την θυμάσαι την διαφήμιση που ρωτούσε ο πιτσιρικάς: Μα ποιος είσαι,η Δομή είσαι; Αν έχεις αναλάβει αυτόν τον ρόλο ,θέλω να σε ρωτήσω και για κάνα δυο πραγματακια ακόμα! Δεν μπορεί ... Θα ξέρεις... Αφού είσαι ο Φωτεινός Παντογνώστης με αναλύσεις και στατιστικές που κανείς μέσα στο μυαλό σου.

      Διαγραφή
  2. Την καλημέρα μου στα παιδιά που δουλεύουν στις courier
    Περίμενα τις εκπτώσεις για να πάρω εκείνα τα αθλητικά που έβαλα στο μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O kosmos kegete k o alos Lei ekptosis. Re pefti poli Dulema metaxi Mas. Kala na pathume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω στις εκπτωσεις θα παρω μονο μασκες θα χρειασθουν για επομενα 40-50 χρονια..να εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάξτε να βάλετε λίγο μυαλό εσείς οι μαγαζάτορες ειδικά των ρούχων και των παπουτσιών, μόλις τελειώσει ολο αυτό και να ρίξετε τις τιμές σας,γιατί σας βλέπω να ανοίγετε και να είστε με τις μυγοσκοτώστρες εμπλοκή στα χέρια. Ο κόσμος ξύπνησε φασουλονταβάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει ν' ἀπαιτοῦν ν' ἀνοίξουν κανονικά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ περιορισμό. Τά ἀνθρώπινα δικαιώματα στήν ἐλευθερία καί στήν ἐργασία δέν σταματοῦν ἐκεῖ πού ἀρχίζουν οἱ φοβίες καί τά ψέμματα τῶν μισανθρώπων παρανοϊκῶν καραντινάκηδων._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ