Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό (τηλε)Συμβούλιο σε... τίτλους

Κορωνοϊός, κρούσματα σε σχολεία, ο προπονητής της Μίλαν και η μάσκα που έκανε θραύση!
Η 19η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2020 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Τετάρτης 4 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την 8η συνεδρίαση που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας του covid-19. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη του προεδρείου και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, έδωσαν διαδικτυακό ραντεβού στις 18:00, άλλοι συνδεδεμένοι από τα σπίτια τους και άλλοι από τους χώρους εργασίας τους.


  • Η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άρη Λαζαρίδη να εκφράζει αρχικά τον θυμό του για την έλλειψη ατομικής ευθύνης αλλά την ευθύνη των πολιτικών αρχών του τόπου.


  • Η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά για την Ημαθία, ανέφερε ο Δήμαρχος και η συνέχεια της δεν φαίνεται καλή, κάτι που οδήγησε σε αναβολές κάποιων δράσεων, όπως η «Όμορφη Πόλη» και το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, αλλά προέχει η υγεία των πολιτών. Για το τελευταίο τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, λέγοντας πως μας πρόλαβαν οι δυσάρεστες εξελίξεις και η Οικονομική Επιτροπή απέσυρε το θέμα.
  • Πριν τις εξελίξεις με τον κωρονοϊό, είχε διαμορφωθεί πλάνο για δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, αλλά... μας πρόλαβαν τα γεγονότα. Θα γίνει με το καλό στην πράξη όταν τελειώσουν τα προβλήματα, κατέληξε.
  • «Πολιτικά ψεύτη» χαρακτήρισε τον Παύλο Παυλίδη για το δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ και που κατηγορούσε τον δήμο για παντελή απουσία από συνέδριο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την δημοτική αρχή ανίκανη. Ο Δήμαρχος το διέψευσε, επισημαίνοντας ότι και τα ΜΜΕ θα έπρεπε να βεβαιώνονται για την ακρίβεια των όσων αναπαράγουν, καθώς δεν είναι πάντα αληθινά.
  • «Φαίνεται πως προσβλήθηκε από τον ιό... Σαράφογλου» είπε ο Δήμαρχος αναφερόμενος σε συμπολίτη μας (Γιάννη Καμπούρη, πρώην διευθυντή ΚΕΠΑ), ο οποίος μέσω επιστολής του στα ΜΜΕ έκανε λόγο για «πειράματα 150.000» του δήμου στο κομμάτι του πολιτισμού.
  • Την άποψή της να κλείσουν τα σχολεία εξέφρασε η Γεωργία Μπατσαρά, καθώς όπως είπε με την εμφάνιση κρούσματος δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Σχετικά με τον κ. Καμπούρη, είπε πως τον ίδιο πόνο για το δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα έχει και ο δήμος Βέροιας, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος ξέρει πόσο κοστίζουν όλα αυτά, καθώς ανάλωσε τον χρόνο του στον πολιτισμό.
  • «Να μην σας πειράζει το ανίκανοι» απάντησε ο Παύλος Παυλίδης, ζητώντας παράλληλα την εισήγηση του αντιδημάρχου στο συνέδριο που παρέστη. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καινοτομίες που απέκτησε η Βέροια όταν επιλέχθηκε να μεταμορφωθεί σε έξυπνη πόλη, που δεν χρησιμοποιήθηκαν και έμεινε πίσω.
  • Στην δια ζώσης συνεδρίαση που του ζητήθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, κάτι που τον βρήκε αντίθετο λόγω της κατάστασης, «καρφώνοντάς» τον για την ατομική ευθύνη που ζητούσε νωρίτερα. Τέλος, ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα για τον πτωχευτικό κώδικα. Λίγο αργότερα η παράταξή του αποχώρησε, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος σχετικά με τα δελτία τύπου και την αναπαραγωγή τους από τα ΜΜΕ.
  • Τον απίστευτο συνωστισμό της 28ης Οκτωβρίου στα καταστήματα εστίασης στη Βέροιας, σχολίασε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, που όπως είπε, βγήκε μια βόλτα και γύρισε αμέσως σπίτι.
  • Στον πτωχευτικό κώδικα, τα κρούσματα στα σχολεία και την μετακίνηση των μαθητών από το Δάσκιο και τα Ριζώματα, ήταν κάποια από τα θέματα που έθιξε ο Γιώργος Μελιόπουλος.
  • Στο θέμα της μάσκας αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, λέγοντας πως το θέμα χάθηκε από την πρώτη στιγμή με τις διφορούμενες θέσεις των επιστημόνων και τον τρόπου που πλάσαραν οι κυβερνώντες αμφιβόλου προστασίας μάσκες, καταλήγοντας πως πρέπει να φοράμε μάσκα, όχι μόνο για τον φόβο του προστίμου.
  • Και λέγοντας για μάσκες, αυτή που τράβηξε τα βλέμματα πολλών συμβούλων ήταν αυτή του Κώστα Παλουκίδη, ασπρόμαυρη και με το σήμα του ΠΑΟΚ, που πολλοί ζήλεψαν. Πρώτος πρώτος ο Άρης Λαζαρίδης που είπε ότι θέλει μια ίδια.


  • Ποδοσφαιρικό ήταν και το επόμενο σχόλιο του προέδρου, απέναντι στον Χρήστο Τσιούντα, όταν τον είδε στην κάμερα ντυμένο με την κόκκινη φόρμα της Μίλαν. «Μοιάζεις πολύ με τον Αρίγκο Σάκι, σπουδαίο προπονητής της Μίλαν για εμάς τους παλιούς», είπε, με τον Χρήστο Τσιούντα να απαντά ότι την αγόρασε από την μπουτίκ της ομάδας.


  • Στον «αέρα» το κανάλι του δήμου στο youtube και προσεχώς μέσα στον Νοέμβριο τίθεται σε λειτουργία και η ιστοσελίδα του δήμου για τα αδέσποτα, όπως ενημέρωσε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.
  • Στο θέμα των κρουσμάτων στα σχολεία αναφέρθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και η αντιδήμαρχος παιδείας και ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης (δείτε εδώ σχετικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ