Quantcast

http://picasion.com/

Ασφυξία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Έρχεται αυστηρότερο lockdown

Βαγόνια σε αναμονή, αυστηρότερα μέτρα, «μεταγραφές» νοσηλευτών ΜΕΘ

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα, με τις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς να γεμίζουν ασφυκτικά, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους ασθενών να μην μειώνονται, ενώ γίνεται έκκληση για αίμα και για «χέρια» με αποτέλεσμα να σπεύδουν εξειδικευμένοι νοσηλευτές ΜΕΘ απ' όλη την Ελλάδα για να συνδράμουν στη μάχη της πρώτης γραμμής κατά του κορωνοϊού.

Ήδη από χθες έφτασαν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη, ενώ σήμερα αναμένεται προσωπικό από την Κομοτηνή και το Αργος. Η χθεσινή εφημερία του ΑΧΕΠΑ έκλεισε στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης με όλες τις κλίνες κατειλημμένες, όπως είπε ο διευθυντής των ΜΕΘ Συμεών Μεταλλίδης, ενώ ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης μέσω του προέδρου του «ανακοίνωσε» στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» ότι ακόμα κι εντός της ημέρας θα ληφθούν νέα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Σε ετοιμότητα ο ΟΣΕ για τη διακομιδή ασθενών

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει και να έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με COVID σε νοσοκομεία της Αττικής. Η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει έξι βαγόνια πούλμαν. Ο συρμός αποτελείται συνολικά από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ, ενώ βρίσκεται στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών.

Τηλεδιάσκεψη προεξάρχοντος Μητσοτάκη για ενδεχόμενο αυστηρότερο lockdown

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια με θέμα την ραγδαία αύξηση στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα. Οι υγειονομικοί φορείς της Θεσσαλονίκης έχουν αιτηθεί σκληρότερων μέτρων και ήδη στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις για ακόμη πιο σκληρό lockdown και νέα μέτρα.

Χθες τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης ήταν σχεδόν διπλάσια (905) από αυτά της Αθήνας (564) και παρότι αναμένεται να επιπεδωθεί η κατάσταση και να σταματήσει η εκθετική αύξηση, η κυβέρνηση και οι ειδικοί δεν μπορούν να περιμένουν απλά να αλλάξει η κατάσταση. Γι αυτό και εξετάζεται επιπροσθέτως:
  • Αύξηση της χρονικής διάρκειας της απαγόρευσης στις μετακινήσεις
  • Πιθανή μείωση των ενεργών κωδικών στα SMS, ακόμη και κατά τις ελεύθερες ώρες
  • Επαναξιολόγηση του επιπέδου των περιορισμών για τις μετακινήσεις εκτός νομού
  • Κλείσιμο των χερσαίων συνόρων για να περιοριστεί η επίδραση στην διασπορά του κορωνοϊού
Τέλος οι ΜΕΘ και στη Λάρισα

Στο «κόκκινο» βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ξέμειναν από ΜΕΘ, ενώ πλέον το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορονοϊού. Η Λάρισα κατέγραψε χθες 207 νέα κρούσματα και ουσιαστικά είναι η τρίτη πιο επιβαρημένη επιδημιολογικά περιοχή της χώρας. Μάλιστα, στην Υγειονομική Περιφέρεια της Λάρισας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας σε ΜΕΘ πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ