Quantcast

http://picasion.com/

Κορωνοϊός: Ενεργοποιείται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

Με 4 επίπεδα επικινδυνότητας για λήψη μέτρων ανά περιοχή
Την ενεργοποίηση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, μέσω του gov.gr, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού. Η παρουσίαση του χάρτη θα γίνει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός την Παρασκευή.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, οι περιφερειακές ενότητες της χώρας θα είναι κατηγοριοποιημένες σε τέσσερα επίπεδα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής. Με βάση το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιφερειακή ενότητα, θα λαμβάνονται και τα αντίστοιχα -κατηγοριοποιημένα και στοχευμένα- μέτρα, έτσι ώστε, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, να συνεχιστεί ομαλά και με ασφάλεια η οικονομική και κοινωνική ζωή στη χώρα μας.

Στον χάρτη θα παρουσιάζονται οι περιφερειακές ενότητες της χώρας χρωματισμένες ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας στο οποία ανήκουν.
Επίπεδο 1 (πράσινο) - Ετοιμότητα
Επίπεδο 2 (κίτρινο) - Επιτήρηση
Επίπεδο 3 (πορτοκαλί) - Αυξημένη επιτήρηση
Επίπεδο 4 (κόκκινο) - Αυξημένος κίνδυνος

Ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας, θα λαμβάνονται και τα αντίστοιχα προληπτικά μέτρα.

Την Παρασκευή που θα παρουσιαστεί ο χάρτης η Ημαθία θα βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο, τουλάχιστον μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφέρεια θα κρίνεται από διάφορους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες, οι δείκτες πληρότητας για τα νοσοκομεία, η διαδικασία ιχνηλάτησης και άλλα.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

6 σχόλια:

  1. Μας τα κάνατε τσουρέκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρις ημερησια κρουσματα,χωρις διασωληνομενους ημαθιωτες ειμαστε πορτοκαλι.
    Αν ο υπουργος οικονομικων ειχε την ιδια ευαισθησια σημερα θα ειμασταν μονακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις επόμενες εκλογές ας μην τους αφήσουμε να έρθουν να μας κάνουν χειραψία με κούφιες υποσχέσεις...!
      Το μονο που δεν έχουν υποσχεθεί ακόμα είναι να μας φέρουν θάλασσα..!
      Αλλά ξέχασα ζουν ακόμα οι ψηφοφόροι που έφεραν την Ελλάδα εδω που είναι..!
      Μνημόνια ρε μέχρι να βγει ο ήλιος απο την Καστανιά!!!

      Διαγραφή
  3. TI ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ...Α..ΝΑΙ... ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ..
    ΚΑΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ . ΣΥΝΟΜΙΣΙΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΤΑ ΜΜΕ , ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΚΙΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χρήμα σταύρωσε τον Χριστό!!
      Το εμβόλιο είναι ένα, ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ