Quantcast

http://picasion.com/

Βρέθηκε προσωρινή λύση για ζευγάρι αστέγων στο κέντρο της Βέροιας

Διέμενε για πολλές μέρες υπαιθρίως στην Πλατεία Πλατάνων
Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» στις ιδρυτικές του γραμμές χάραξης του πολύπλευρου 13ετούς κοινωνικού έργου, αναδεικνύεται καθημερινά στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας την ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας ως καθημερινός αρωγός των εμπερίστατων προσώπων και ευάλωτων ομάδων που χρήζουν άμεσης ή έμμεσης βοήθειας σε επίπεδο φιλοξενίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Η φιλοσοφία των δράσεων μας εστιάζει στην απομείωση της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται και όπου και αν ασκείται.

Σε αυτή την προοπτική ο ρόλος μας οφείλει να ενεργοποιείται αντανακλαστικά και αυτενεργά πολλές φορές για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρονίζουν, ως κακοφορμισμένες ανοιχτές πληγές σε γειτονιές της πόλης μας ή όπου αλλού, βάσει των αρχών αυτοσυνειδησίας που μας διέπουν, όσον αφορά τη διαφύλαξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έτσι και με βάσει τα παραπάνω, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι κατόπιν ειδοποιήσεως, η δομή μας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την προσωρινή ανακούφιση άστεγου ζεύγους που διέμενε για πολλές μέρες υπαιθρίως στην πλ. Πλατάνων, με την μεταφορά του σε ξενοδοχείο (Ο Ξενώνας του Συλλόγου μας είναι πλήρης και εξυπηρετεί πρωτίστως περιστατικά ενδοοικογενειακής, έμφυλης βιας που αφορούν κακοποιημένες γυναίκες με τα παιδιά τους κ.ο.κ) και έξοδα διαμονής και σίτισης του Συλλόγου μας, εωσότου διευθετηθεί με ακρίβεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες η οριστική λύση του προβλήματος.

9 σχόλια:

  1. Οι άστεγοι αυτοί παίρνουν επιδόματα 700 ευρώ, έτσι λέγανε οι ίδιοι εκεί στις καφετέριες, τι τα κάνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους εξέτασαν για covd 19; μήπως οι άνθρωποι θέλουν και υγειονομική περίθαλψη; ή τους πήραν έτσι στη δομή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γνωριζεις ποσο παιρνουν; κανενας δεν το ειπε αυτο απο οσους μιλησαν δημοσια . ολοι τους θεωρουμε αστεγους. εχεις προσβαση στα εισοδήματα τους; σε ολους μας είπαν δεν παιρνουν τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως είσαι σίγουρος ότι σε "όλους" το είπαν ; Και εσύ πιστεύεις ότι σου λένε ;
      Δεν μένει παρά να δούμε ποιος έχει δίκιο, θα φανεί αργά ή γρήγορα.
      Μακάρι οι άνθρωποι να παίρνουν κάτι για να επιβιώσουν.

      Διαγραφή
    2. ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ (ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΤΕ Η ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΙΣΩ?

      ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ) Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ ΞΗΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ.

      Διαγραφή
    3. Οι άλλοι οι ναρκομανείς βρίσκονται μήνες έξω από την παιδική χαρά στη Μητρόπολη και κοιμούνται εκεί δίπλα και δεν έχει επέμβει κανένας. Φαίνεται μόνο από την Κεντρικής περνάνε αυτοί.

      Διαγραφή
  4. δεν πιστευω οσα μου λενε γιαυτο λεω τι μας ειπαν και δεν επεμεινα στο τι ισχυει. επωνυμα δε λέει κανεις αυτο που λες για τα επιδοματα αλλα για να το λες θα ξερεις κατι παραπανω μεσα από το δημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως μπορώ να τους βοηθησω???Αν παω μετρήσιμα και κουβέρτες...σίγουρα δεν είναι λύση.. αλλά είναι άνθρωποι όπως εμάς που έχασαν το δρόμο για οποιοδήποτε λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ