Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέος υγειονομικός χάρτης: Ποιες περιοχές αλλάζουν χρώμα και επίπεδο συναγερμού

Αλλαγές στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την λοίμωξη Covid-19 ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Από σήμερα λοιπόν το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στις περιφερειακές ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) από το επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) που βρίσκονταν, δηλαδή οι περιοχές αυτές από πράσινες περιοχές γίνονται κίτρινες. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ωστόσο διευκρίνισε ότι στην περίπτωση των Σποράδων η αναβάθμιση αφορά μόνο την νήσο Σκιάθο και όχι την Σκόπελο και την Αλόννησο που παραμένουν πράσινες. 'Αρα η Σκιάθος περνά στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) ενώ η Σκόπελος και η Αλόννησος παραμένουν στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας).

Παράλληλα, η επιτροπή των επιδημιολόγων αποφάσισε ότι από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το επίπεδο συναγερμού μειώνεται στις ακόλουθες περιοχές: Οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου που ήταν στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης), (στο πορτοκαλί δηλαδή), μειώνεται ο βαθμός συναγερμού τους και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ