Quantcast

http://picasion.com/

Καρασαρλίδου σε Τσαβδαρίδη: «Η πραγματικότητα στην παιδεία είναι πολύ επώδυνη»

Η Φρόσω Καρασαρλίδου με επίσημη ανακοίνωσή της δίνει τις δικές της απαντήσεις στο Βουλευτή Λάζαρο Τσαβδαρίδη, όσον αφορά θέματα του Υπουργείου Παιδείας. Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η πραγματικότητα στην παιδεία είναι πολύ επώδυνη για την κυβέρνηση, όσο και αν οι ίδιοι προσπαθούν να την αποκρύψουν. Μάλιστα, αναφέρει πως ο πραγματικός πατριωτισμός βρίσκεται ακριβώς στις επενδύσεις στην παιδεία, στην υγεία, και στην αξιοπρέπεια του λαού, ενώ η ΝΔ θέλει έναν κόσμο φτωχό που θα του κουνάει το δάκτυλο από τα φιλικά κανάλια που χρηματοδοτεί, με τα δικά του χρήματα. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή της:

«Όποιος λέει πολλά ψέματα πρέπει να έχει καλή μνήμη, λέει ο σοφός λαός κ. Τσαβδαρίδη, και θα τον επικαλεστώ με τον κίνδυνο να με κατηγορήσετε για ακόμα μια φορά ότι “λαϊκίζω” επειδή λέω μια αλήθεια που δε σας βολεύει. 

Για άλλη μια φορά επιδοθήκατε στο κυβερνητικό σας άθλημα, στο οποίο είστε ασυναγώνιστοι: τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Με τη συνδρομή βεβαίως των καλοπληρωμένων κυβερνητικών επιτελείων επικοινωνίας και των φιλικών μέσων ενημέρωσης. Μόνο που η πραγματικότητα είναι πολύ επώδυνη όσο και αν προσπαθείτε να την αποκρύψετε.

Λέτε: “τη φετινή χρονιά, έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4.485 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχουν προσληφθεί 32.291 αναπληρωτές ενώ στο ίδιο διάστημα το 2019 είχαν προσληφθεί 24.505.”

Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαμε πάνω από 42.000 προσλήψεις αναπληρωτών με τους 12.148 εξ αυτών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Λέτε: “Θα ακολουθήσουν πρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη αναγκών. Κατανοείτε ως εκ τούτου ότι όχι μόνο δεν έχουμε λιγότερους εκπαιδευτικούς αλλά έχουμε και σημαντικά περισσότερους και ταχύτατα θα ακολουθήσει και τρίτη φάση προσλήψεων.”

Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: Τα κενά είναι τεράστια! Την προηγούμενη χρονιά και μέχρι σήμερα έχουμε 3800 παραιτήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει πρόσβαση στα δεδομένα για τον πραγματικό αριθμό των κενών στην Εκπαίδευση! Δεν τολμάει να μας δώσει σαφή ενημέρωση για τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης. Θα ήθελα όλα αυτά τα πολύ ωραία για την μη ύπαρξη κενών να τα πείτε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που τα βιώνουν στο πετσί τους κ. Τσαβδαρίδη. Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, την Παράλληλη Στήριξη, τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία και όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

Λέτε: “τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 αφορούν στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα.”

Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: Το 3% που επικαλείστε αντιστοιχεί σε 40.000 μαθητές! Αυτοί είναι οι αριθμοί. Μπορείτε επίσης να μας ενημερώσετε σας παρακαλώ πόσοι μαθητές βρίσκονται σε τμήματα 22-25 μαθητών; Υποθέτω πως τάξεις με 22-25 μαθητές είναι για εσάς μια χαρά άνετες και ευάερες αίθουσες για να διεξάγονται μαθήματα.

Λέτε: “υποθάλπετε τις παράνομες καταλήψεις σχολείων, κάνετε διαρκώς κυβιστήσεις αναφορικά με το αν θέλετε ανοιχτά σχολεία, σιγοντάρετε όσους δεν επιθυμούν την τηλεκπαίδευση μιλώντας για Big Brother στις αίθουσες και χαϊδεύετε τα αυτιά όσων συνομοσιολογούν για τις μάσκες στα σχολεία”

Σας επιστρέφω στην πραγματικότητα: Δεν υποστηρίζω καμιά συνωμοσιολογία. Οι 700 καταλήψεις σχολείων στη χώρα, δε γίνονται από συνωμοσιολόγους μαθητές, αλλά από μαθητές που αμφισβητούν την ακραία αμέλεια της κυβέρνησης. Ζητούν:

- Μικρότερες ώρες και διαλείμματα για να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας.
- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
- Προσλήψεις καθηγητών για να καλυφθούν όλα τα κενά που εσείς υποστηρίζετε ότι είναι καλυμμένα.
- Να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
- Να μην τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Και άλλα, που εγώ δεν τα κρίνω καθόλου ακραία ως αιτήματα. Ακραία είναι η φίμωσή τους, από τα φιλικά κυβερνητικά μέσα, και η διαστρέβλωσή τους ως δήθεν καταλήψεις συνωμοσιολόγων.

Λέτε ότι έχω “το θράσος να μιλάω για πρόσληψη περισσότερων δασκάλων, αντί για αγορές νέων ελικοπτέρων!” Λέτε: “Κυρία Καρασαρλίδου, σε πείσμα της εθνομηδενιστικής πολιτικής σας, η Κυβέρνηση της ΝΔ θα προάγει ΚΑΙ την ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. Η χώρα μας θα παραμείνει ισχυρή και εθνικά υπερήφανη είτε το θέλετε εσείς είτε όχι.”

Σας επιστρέφω στην πραγματικότητα: Εκτός από την αχαρακτήριστη διαστρέβλωση της πραγματικότητας επαναφέρετε στον δημόσιο λόγο ακραίους χαρακτηρισμούς. Ως εθνομηδενιστές χαρακτήριζαν και οι χρυσαυγίτες τα θύματά τους. Αλλά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Εθνομηδενισμός είναι να αιμορραγεί το έθνος για να αγοράζεις εσύ με τον ιδρώτα του, άσκοπους εξοπλισμούς και για να πληρώνεις τις δημόσιες σχέσεις σου με ιδιωτικά κανάλια.

Ο πραγματικός πατριωτισμός βρίσκεται ακριβώς στις επενδύσεις στην παιδεία, στην υγεία, και στην αξιοπρέπεια του λαού. Εσείς θέλετε έναν κόσμο φτωχό για να διαχειρίζεστε τη φτώχεια του και να του κουνάτε το δάκτυλο από τα φιλικά κανάλια που χρηματοδοτείτε με τα δικά του χρήματα. Εμείς ζητάμε μια πατρίδα που θα έχει βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα έχει την αυτοπεποίθηση που αρμόζει σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Πουλάτε πατρίδα αλλά στην πραγματικότητα ξεπουλάτε - όπως πάντα κάνατε - σε εργολάβους και φίλους τα τιμαλφή των πολλών».

32 σχόλια:

  1. Εσένα γιατί σε πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες ακόμη δεν το κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βορεια Μακεδονια το κρατιδιο των σκοπιων με την ψηφο σας και τολματε να λετε στην τελευταια προταση σας, οτι ξεπουλατε σε φιλους τα τιμαλφη των πολλων?
    θα γελάει και ο Ριχάρδος(αθωοθηκε απο το δικαστηριο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ..

      Διαγραφή
  3. Τι σχέση έχουν οι ξεδοντιάρηδες συριζαίοι με την παιδεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήμουνα ούτε είμαι ΝΔ, αλλά κυρία μου πήγαινε να βοηθήσεις τον αρχηγό σου μπας και καταφέρετε και σκίσετε εκείνα τα ρημάδια τα μνημόνια, γιατί δεν βλέπω να τα καταφέρνει μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ LIDL..

      Διαγραφή
  5. Ειδες ρε Φρόσω; Ενω αν ήσασταν εσεις στα πράγματα...
    Και πες την αλήθεια. Σε εβαλαν να τα πείς αυτα, για να καταλάβουν οι υπερτασικοί οτι εχουν σοβαρό πρόβλημα ε; Δωρεάν γνωματευση δηλαδή. Εξυπνο ρε θηρίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΦΡΟΣΩ ΕΊΝΑΙ ΉΡΕΜΗ ΔΎΝΑΜΗ. ΚΑΚΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΈΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΌ. ΠΡΟΤΊΜΗΣΕ ΚΟΝΤΟΝΗΔΕΣ..... ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΆΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιο έντιμη βουλευτής που έχει βγάλει η Ημαθία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΛΕΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ

      Διαγραφή
    2. H PΗ πιο εντιμη σε τί;Δεν κλέβει στο ζύγι; Γιατι πολιτικά, μαζί με τους υπόλοιπους του ΜΥΡΙΖΑ, είναι πολιτικοί απατεώνες , μακραν του δεύτερου. Ήταν η τέλεια απατεωνιά, το τυρί το ψιλοκομμένο που μας τάισαν . Δεν αξαιρείται και ο γράφων. Ενας ανόητος αερολόγος, πιστεύει οτι αυτα ήδη ξεχάστηκαν.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ. (Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Μ. ΒΟΠΙΔΗΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ.ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Κ.Λ.Π).ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ORUC REIS.EYTΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΠΟΥΛΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.ΟΣΦΥΟΚΑΜΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ....

      Διαγραφή
  8. στο 3% να πατε κρυφοσταλινιστες. δεν ξεχνω δημοψηφισμα, (καπιταλ κοντρολ) παππούδες στις ουρες αλα σοβιετ, προληπτικές προσαγωγές, περιγραφη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας στο προσύμφωνο ως βορεια περιοχη του πρώτου μερους, ερτ οργανο του κωμματος (πραβντα), αυγη και πολλά αλλα.

    ΥΓ δεν είμαι ΝΔ αλλά ούτε και φασιστας (που ονομάζετε οποιον διαφωνει μαζί σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΕΙΧΕΣ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΕΟ ΠΑΡΟΠΙΔΑ...

      Διαγραφή
    2. Ώρα είναι να μας πεις ότι είσαι αριστερός. Φασιστακος του κερατά είσαι!

      Διαγραφή
    3. Εαν με αποκαλούσαν αυτοι φασίστα και Εθνίκι, με το ευάερον και ευήλιον του μπροκολοκαπνισμένου μυαλού τους, τιμή μου. Μπαγλαμάδες.

      Διαγραφή
    4. 9:40 την σύνταξη η το επίδομα απο το ατμ που σου δίνει η καλή κυβέρνηση την πήρες? η εκαψε το ατμ κανενα σύντροφος?

      Διαγραφή
  9. Ντροπή σου mandame, η χειρότερη μορφή φασισμού είναι η αριστερόστροφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είστε όλοι σας εθνικια που σας γοητεύει ο εθνικισμός και το μίσος.

    Η Κ. Καρασαρλιδου είχε το ανάστημα να βγει μπροστά και να ψηφίσει μια Συμφωνία που έκανε την Ελλάδα πανίσχυρη στα Βαλκάνια.

    Καλό βράδυ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ και αρχαιολατρες με περικεφαλαιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα ρε σύντροφε. Οι μακεδόνες της Ελλάδας έχουν πρόβλημα με τα ταξικά αδέρφια μας της Βόρειας Μακεδονίας και στάζουν χολή. Όπως τα λες είναι. Η Ελλάδα όχι μόνο έγινε υπερδύναμη στα Βαλκάνια αλλά πλέον και οι ΗΠΑ και η Ρωσία τρέμουν σαν τα ψάρια την Ελλάδα μετά τις Πρέσπες.

      Διαγραφή
    2. Πάλι τα ίδια. Η φασιστική κοσμοθεωρία των αριστεροπειραγμένων, κατηγορει άλλους για φασισμό. Τωρα εδω , για μίσος και κάποιον εθνικισμό. Το απρόσωπο μίσος γενικά και σε όλα, ειναι όλο δικό σας σε οτι δεν ειναι σαν κι εσάς. Το ξέρουν οι πάντες και ειναι και ιστορικά καταγεγραμμένο. Το να αγαπάς την Βεργίνα, τα Λευκάδια,την Αρχαία Ολυμπία, Τον Αριστοτέλη και τον Όμηρο, τις ρίζες σου, τον δικό σου πολιτισμό που διδάσκεται παντού στον κόσμο, σε κάνει Εθνίκι κατ εσε. Ειμαι ακριβώς απέναντι στο άρρωστο σκεπτικό σου. Και σαν άρρωστο, όπως καινα με βαφτίσεις, αδιαφορώ πλήρως. Εισαι μειοψηφία. Και το διεθνιστικό παραμύθι σας, σαπίζει μέρα με τη μέρα. Ειναι γνωστό οτι ενω περιμένεις εχθρούς της καθημερινότητάς σου απο εξω και ειναι κατανοητό, να τους βλέπεις μέσα στο σπίτι σου. Αυτο ειναι ακατανόητο. Βαφτ΄'ιζεις κ'άποιον οπως σου κατέβει, αρχίζεις τα " τσακίστε τους τα κεφάλια σε καθε γειτονιά" και εσυ μιλάς για μίσος; Δεν αναφέρομαι στην πολιτική σου παιδεία. Στην ανθρώπινη πλευρά σου μιλάω. Ξέρω. Αν καποιος δεν ειναι σαν και σας, δεν αξίζει να αναπνέει. Η διαφορά μας ειναι στο γεγονός οτι σου δινω το δικαιωμα να εισαι αυτο που εισαι, δεν μπορει να ειμαστε ολοι ίδιοι, εσυ ομως θες να με τσακίσεις το κεφάλι. Και του παιδιού μου. Δεν θα σε αφήσω.

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητήρια ΤΣΕ για το σχόλιό σου, δεν μπορεί κανείς να σου ανταπαντήσει με επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ μου, δεν κάνω διδακτορικό σε πολιτική οικονομία. Δεν μπορει να τα σκέφτομαι μονο εγω αυτά. Ειναι απλά και λογικά. Η διαλεκτική {:) και η συμπεριφορά των δηθεν αντιφασιστων και αντιρατσιστων, ειναι γεμάτη μεχρι πάνω απο ρατσισμό, φασισμό , παραλογισμό, ηθελημένη αποστροφή της λογικής. Εδω άρχισα να σχολιάζω , μηπως και βρεθούμε αρκετοί και ας μη συμφωνούμε σε όλα, να λέμε όσο μπορούμε αλήθειες. Μπας και συνεννοηθούμε ήρεμα χωρις κομματικούς καθοδηγητές. Ο τόπος μας, μας εχει ανάγκη . Τον καθένα. Να λέμε αυτα που δεν μας επιτρέπονται, απο ενα σάπιο, παρωχημένο σύστημα πολιτικής ορθότητας. Μπούρδες μας ταΐζουν. Κι εμεις το τρωμε όλο το φαί μας.

      Διαγραφή
    5. ρε οι "αριστεροί" πλακώνουν τις γυναίκες και τα παιδια τους στο ξυλο, ποια ελευθέρια και χαζομάρες? φασίστες είναι χείριστου ειδους λογω το οτι μιλαν δηθεν στο ονομα του λαου για δικαιώματα κτλπ.

      Διαγραφή
  11. Μπράβο σας κ. Καρασαρλιδου. Είστε η μοναδική που κάνετε αντιπολίτευση στο νόμο. Όλοι οι άλλοι κοιμούνται ορθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΓΕΛΆΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΣΧΌΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΊΩ ΓΙΑΤΊ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΆΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΆ 7 ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oloi auto pernoune 7.000 to Mina kanoune zoara Kai emeis malonoume metaksi Mas. Kala na pathoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά γνωρίζει κανείς που χάθηκε ο DEMETRIOS της καρδιάς μας;

    Βεροιωτη αν υποψιαστώ πως φιμώνεις τον αρχηγό μας, θα έχεις να κάνεις μαζί μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ συμφωνώ με τον πρώτο που έκανε σχολιο.Γιατι την πληρωνουμε αυτήν ακόμη δεν το χω καταλάβει ούτε εγώ.Το πιο μικρό σχόλιο που τα λέει όλα.μα όλα όμως.μπραβο ρε μεγάλε.μου έφτιαξες την μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμείς, οι Μακεδόνες της Ελλάδας ή αλλιώς Νοτιομακεδόνες των Βαλκανίων, σας ευχαριστούμε Κυρία Καρασαρλίδου και ελπίζουμε στην επόμενη κυβέρνηση Σύριζα να δώσετε πάλι νέα έκτακτα επιδόματα που θα μοιράσετε από φόρους που θα μας πάρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ