Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με 3 «ΟΧΙ» και 1 «ΝΑΙ» από την Ημαθία καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα

Απορρίφθηκε με 158 «όχι» από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 133 βουλευτές, όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ, πρότασης δυσπιστίας, κατά υπουργού ή κυβέρνησης. 

Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων. 

Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές. Τα στοιχεία, επισήμανε ο κ. Τασούλας, δείχνουν ότι παρά τους περιορισμούς, η συζήτηση ήταν άπλετη και εκτεταμένη σε «απαράμιλλο σημείο».

Σημειώνεται ότι η σημερινή ψηφοφορία διεξάγεται με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών - λόγω των υγειονομικών μέτρων - ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετέχουν με επιστολικές ψήφους που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και θα συνυπολογιστούν στην καταμέτρηση.

Από την Ημαθία, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης καταψήφισαν την πρόταση μομφής, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου ψήφισε υπέρ.

4 σχόλια:

  1. ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Α` ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ? Α` ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ? (Ν/3869/10) Β` ΝΟΜΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗ? ( Ν/4549/18) Γ` ΝΟΜΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ? 25/10/20 ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΦΕΚ ΑΚΟΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ σε όλη την Ημαθία από ότι είδα από το πρωί όλοι κυκλοφορούν με την τριχα κάγκελο !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα θυμόμαστε στις εκλογές. Κάποιοι πριν δέκα χρόνια μας διελυσαν. Τώρα βάλανε και την υπογραφή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είστε απαράδεκτοι που ψηφίσατε τον πιο κυνικό και απάνθρωπο νομοσχέδιο που αφού γλύτωσε η πρώτη κατοικία όλα τα μνημόνιακα χρόνια ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει τα σπίτια του κοσμάκη στις τράπεζες και τα funds και μάλιστα σε καιρό πανδημίας που χάνονται δουλειές και εισοδήματα. Ντροπή και στους 3 βουλευτές που υπερψηφισαν το νομοσχέδιο. Ελπίζω στις επόμενες εκλογές οι Ημαθιωτες να τους στείλουν στα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ