Quantcast

http://picasion.com/

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στην Ημαθία - «Λουκέτο» σε 19 σχολεία

Δείτε τη λίστα
Πολλά είναι πλέον τα σχολεία της Ημαθίας τα οποία τελούν υπό κατάληψη, μία μόλις εβδομάδα μετά το πρώτο κουδούνι. Τα πρώτα... «λουκέτα» μπήκαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα σε σχολεία της Αλεξάνδρειας, ενώ από χθες
Δευτέρα 21/9, στο «χορό» των καταλήψεων μπήκαν και σχολεία της Βέροιας και Νάουσας, με κάποιες εκ των κινητοποιήσεων να σταματούν την ίδια ημέρα, έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ διευθυντών και μαθητών. Σ
ήμερα στη λίστα των υπό κατάληψη σχολείων προστέθηκαν και άλλα, με κοινά αιτήματα κυρίως το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, η τήρηση των αποστάσεων κτλ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο veriotis.gr από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα σε ολόκληρη την Ημαθία, 19 είναι τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια που τελούν υπό κατάληψη. Αυτά είναι: 

Γυμνάσια
1ο Βέροιας
4ο Βέροιας
6ο Βέροιας
Κοπανού
Μελίκης
Επισκοπής
Πλατέος
Μακροχωρίου

Λύκεια
2ο Βέροιας
3ο Βέροιας
4ο Βέροιας
1ο Νάουσας
2ο Νάουσας
1ο Αλεξάνδρειας
2ο Αλεξάνδρειας
Μελίκης
ΕΠΑΛ Βέροιας
ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας
ΕΠΑΛ Νάουσας

23 σχόλια:

  1. Καταλήψεις από λίγους μαθητές, μαθητές που δεν πάνε στο σχολείο παρά μόνο για να δημιουργούν προβλήματα. Αυτή είναι η εικόνα στα περισσότερα σχολεία. ΚΑΙ ΑΦΑΝΤΟΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, τους αφήνουν ανενόχλητους και το ..πάρτι συνεχίζεται! Λυπάμαι για τα υπόλοιπα παιδιά που βλέπουν μια τόσο απογοητευτική πραγματικότητα. Προβλήματα υπάρχουν ΑΛΛΑ δεν είναι λόγος να κλείνουν τα σχολεία. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ...

      Διαγραφή
    2. Ποιος να ναι ποιος να ναι....22 Σεπτεμβρίου 2020 στις 4:25 μ.μ.

      Αυτος που δεν φροντισε να αυξηθουν οι ΜΕΘ; Αυτος που αντι να προσλαβει μονιμους γιατρους και νοσηλευτες φωτογραφιζοταν ημιγυμνος και παριστανε τον γκομενο ολο το καλοκαιρι; Αυτος που θα ξεκινησει συνομιλιες με τον Ερντογαν για τις δικες ΜΑΣ θαλασσιες ζωνες; Ή αυτος που εκανε κωλοτουμπα στο Μακεδονικο αφου πουλησε πατριωτικο σανο σε κατι εθνικογελάδια;

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα άντε σοβαρεψου

      Διαγραφή
  2. Μερικοί διευθυντές σιγονταρουν τους καταληψίες , δινοντάς τους οδηγίες , δίκην επαναστατικού "προπονητή" στην επαναστατική τους γυμναστική, και τους θυμίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να τους "καλύψουν" , αν δεν φαίνονται "αρκετοί" παρόντες στην κατάληψη. (Πιέστε τον καφέ σας εδώ κι όχι στο απέναντι καφέ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΩΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

      Διαγραφή
    2. Ανέσεις στοιχεία πάνε στον Εισαγγελέα,αλλιώς είσαι κοινός συκοφάντης...

      Διαγραφή
  3. Αντε ΜΚΟύλη κλείστε τα όλα να τελειώνουμε...Αφού βλέπεις..μπα...δεν..δεν τραβάει το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος πρωθυπουργος εκανε καταληψεις και ποιος πηγαινε στο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ;;;;; ΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;;;;ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ;;;ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΤΑΚΤΟ 22/9
      Η ΓΣ ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19.
      Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ Χ/ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ. ΕΓΡΑΨΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΟΥ ΟΛΟΣΩΣΤΑ

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή εμείς που πάμε σχολείο και δεν την παλεύουμε στο σχολείο με μάσκα και την βλακεία με τα διαλείμματα ενώ μέσα στα αστικά είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον και επίσης πριν την προσευχή είμαστε πάλι όλοι μαζί μαζεμένοι τότε δεν τους πειράζει αλλά για τα διαλείμματα τους πειράζει για τις μάσκες και όλα αυτά καλά τα κάνουμε και τα κλείνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι καταλήψεις στα σχολεία, διαχρονικά, γίνονταν για κάποιους σοβαρούς λόγους. Τη μια ήταν οι συνεχείς αλλαγές στο εξεταστικό, την άλλη τα κτιριακά προβλήματα, τώρα ο κορωνοϊός. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα παραπάνω αιτήματα είναι της πλάκας. Το θέμα όμως είναι ότι αυτοί που υποκινούν τις καταλήψεις, και εντέλει παίρνουν στο λαιμό τους και τους άλλους, είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα από τα προαναφερόμενα. Αν ρωτήσουμε έναν μαθητή, σε κάποιο σχολείο, ποιος πρωτοστατεί για να ξεκινήσουν οι καταλήψεις, θα σου πει 5-10 ονόματα παιδιών, τα οποία δυστυχώς είναι τουρίστες στο σχολείο και βρίσκουν ευκαιρία με τις καταλήψεις να χάνουν μάθημα. Ούτε που τους απασχολούν τα αιτήματα που γράφονται στα πανό. Με αυτόν τον τρόπο όμως εκφυλίζουν κάθε προσπάθεια να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, ακόμα και μέσα από μια κατάληψη. Γιατί κανείς από την κοινωνία δεν τους δικαιολογεί γι' αυτό που κάνουν. Επειδή πλέον έχουν κουράσει τον κόσμο με τις δικαιολογίες που επικαλούνται κάθε φορά. Δεν είναι πολύ μακρινές οι καταλήψεις "για τις τυρόπιτες που δεν ήταν τετράγωνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ωραιο ειναι ελεώ Κορωναίου να κανουν μαθήματα μέσω διαδικτύου σε ολη την επικρατεια ανα ταξη με μια μεθοδο σε ολους τους μαθητες της ταξης με ενα δασκαλο ανα ταξη. και σιγα σιγα οι "ενορχηστρωτες" (εκ)παιδευτικοι να την κανουν σιγα σιγα.
    οποτε και οι μαθητες θα παψουν να κανουν καταληψεις για την ποιοτητα φυλλου και για το αλατι στην τυροπιτα.

    ΥΓ μονο στην ελλαδα οι μαθητες συνδικαλιζονται και δινουν οδηγιες για το πως θα γινει η λειτουργία του σχολειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί δεν λέει κάποιος ότι εδώ και χρόνια στη Βέροια ανάμεσα στους υποκινητές των καταλήψεων βρίσκονται και τα ''Φροντιστήρια'' της πόλης, τα οποία παρακινούν τους μαθητές σε ''καταλήψεις-τσίρκο'' για να κάνουν τις φροντιστηριακές ώρες το πρωί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι να το κανουν αυτο; Ελεος καπου με τη βλακεια του καθενα

      Διαγραφή
  10. ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕ ΝΟΕΊΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Δ.Υ. ( ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1-2 ΩΡΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ. Ο ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ - ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ( ΟΧΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΒΙΑ )ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΤΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμφωνησω;; ΝΑΙ. ΑΛΛΑ σε ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ υπαρχουν καλες συγκοινωνιες,υπαρχουν καλα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ,ΔΡΟΜΟΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,εχουν καλους ΜΙΣΘΟΥΣ,(Β.Μ 1200,1400 ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΟΧΙ 360 Κ 586 ΕΥΡΩ,εχουν πιο φθηνη ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ οπου το 70 τοις εκατο ειναι ΦΟΡΟΙ.Στα σοβαρα κρατη υπαρχει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.Στα σοβαρα κρατη δεν υπαρχει το ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ,ΣΠΑΤΟΣΗΜΟ ,ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 250000,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ (115 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΦΠΑ 2000 ΕΩΣ 2019 ΟΙΚΝΟΜ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΙΣ 12/9/200).ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ;;;;;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;;;;;

      Διαγραφή
    2. ναι, στα περισσοτερα ειναι ετσι τα πραγματα, αρα τι κανουμε;;; τα ανατιναζουμε ολα;;; τα γρεμιζουμε;; τα κλεινουμε;; τα καταλαμβανουμε;; τα διαλυουμε;;; και μαλιστα βαζοντας παιδια να κανουν αυτη τη δουλεια;;;ε οχι αυτα δεν συμβαινουν ουτε στα "ασοβαρα" κρατη.
      να ξεσηκωθει ο λαος ναι! θα εχει δικιο για πολλα! (ισως το επιχείρησε σε μεγαλο βαθμο στα τεραστια συλλαλητήρια των μνημονιων αλλα...),να αλλαξει πολιτικους;; δεν υπαρχει τιποτα στον οριζοντα!
      αλλα οχι και να βαζουμε μπροστα τα παιδιά γιατι τα περισσοτερα στην χωρα ειναι στραβα! και δυστυχως λογω χρεοκοπιας και οχι μονο, θα ειναι για πολυ.

      Διαγραφή
  11. ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ( ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΟΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΕΞΩ. ΕΔΩ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕ... Τ Ε Λ Ο Σ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ