Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιο είναι αυτό το ιστορικό κτίριο στην Ημαθία;

Είναι ένα από τα πιο ιστορικά και επιβλητικά κτίρια στην Ημαθία. Έχει «διάρκεια ζωής» πάνω από έναν αιώνα, μιας και χτίστηκε το 1908, πριν από 112 ολόκληρα χρόνια. Βρίσκεται στην Μελίκη και αποτέλεσε για δεκαετίες σημείο αναφοράς. Χρησιμοποιήθηκε από δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε χρησιμοποιηθεί ως σταθμός της Ελληνικής Χωροφυλακής. Εκεί χτυπούσε η «καρδιά» της ασφάλειας που διοικούνταν από... νοματάρχες. Ως δημόσια υπηρεσία καταργήθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια. Οι ντόπιοι της περιοχής έχουν να λένε για το εν λόγω κτίριο και την ιστορική σημασία του.

4 σχόλια:

  1. Σαν τα κοκκινα φωτα στα Γιοτζαλίκια δεν εχει κτήριο στην Βεροια..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το εν λόγω κτίριο δεν έχει συντηρηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η Υπηρεσία Δόμησης του Δ.Β.μετά από έλεγχο το έκρινε επικίνδυνο και κατεδαφιστέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κτήριο και το οικόπεδο είναι σε άθλια κατάσταση, πρεπει να κατεδαφιστεί.οσο για την ιστορία του, μόνο πόνο και δάκρυ
    . Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ