Quantcast

http://picasion.com/

Το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κοζάνης: «Ζήτω η Χωροφυλακή - Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι Ευρωπαίοι ζούσαν σε καλύβες»

Προκάλεσε αντιδράσεις
Μ' ένα κήρυγμα που θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος σημάδεψε τη Λειτουργία το πρωί της Κυριακής στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. Ο Μητροπολίτης, όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr, μετά από ένα κήρυγμα περί Iστορίας και Τούρκων, κάλεσε στο τέλος τους παριστάμενους πιστούς να αναφωνήσουν «Ζήτω το Eθνος-Ζήτω η Ελλάδα μας-Ζήτω οι Eνοπλες Δυνάμεις μας-Ζήτω η Χωροφυλακή-Οι γιατροί μας»! Μάλιστα, επέπληξε τους παρισταμένους διότι δεν φώναξαν με ιδιαίτερο ζήλο τα «ζήτω», λέγοντας «Γιατί δεν φωνάζετε; Δεν το αγαπάτε (το έθνος);». Παράλληλα, παρότι ζήτησε από τους παρισταμένους να φωνάξουν υπέρ των γιατρών, δεν μπόρεσε να μην επικρίνει τους... γιατρούς για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό με τη Θεία Κοινωνία: «Βλασφημούμε τον Κύριό μας και Θεό μας, το Σώμα και το αίμα Του, μέχρι σήμερα, ότι δήθεν από εκεί θα μεταδοθεί ο κορωνοϊός», είπε ο μητροπολίτης Παύλος.

Στο ίδιο, μεγάλης διάρκειας κήρυγμα, ο μητροπολίτης ανέφερε: «Αγαπάμε την Ευρώπη αλλά εμείς τη φτιάξαμε την Ευρώπη. Οταν είπα κάποτε, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις αχυροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σοβινιστής και εθνικιστής! Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Εμείς εκεί στον Μοριά, εκεί στα Καλάβρυτα, σηκώσαμε το λάβαρο να πάμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά! Και οι προδότες Ελληνες μας κράτησαν, για την εξουσία, μέχρι τον Σπερχειό».

Να σημειωθεί πως μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι βουλευτές Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Αμανατίδης, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και εκπρόσωποι της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Δείτε το βίντεο μετά το 3:35:00 μέχρι το τέλος:

Πηγή

17 σχόλια:

  1. Προσωπικά δεν διέκρινα μίσος στα λεγόμενά του. Απεναντίας ο λόγος του εμπεριέχει αγάπη στην πίστη και στην πατρίδα, αναγνώριση της προσφοράς του ένδοξου στρατού για ότι γευόμαστε σήμερα. Κατηγορείται διότι έρχεται σε αντίθεση με την τάση της Νέας Εποχής, του πολυπολιτισμού, του εθνομηδενισμού και του οικουμενισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι η Χωροφυλακή έχει ένδοξη ιστορία αφού ήταν το Μοναδικό Αστυνομικό Σώμα στον κόσμο που είχε Πολεμική Σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκτος απο καποιες λεκτικες υπερβολες, η αναφορα των ιστορικων αλλα και πολιτικων συμπεριφορων ελληνων και συμμαχων τοσο στα σχετικα προσφατα γεγονοτα οσο και σε εκεινα στην Μ. Ασια -1920-22 αλλα και στα λιγα που ειπε για την Πολη των Πολεων -1453- ειναι ακριβως ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι οι φασιστες εδω μαζευτηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ?
      ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.

      Διαγραφή
    2. Όποιος έχει αντίθετη άποψη από εσένα δεν είναι Έλληνας δηλαδή;

      Διαγραφή
    3. Νατα μας. Ακόμη εχουν μιλιά, Μα στα αριστερα καθεστώτα εγινε επιστήμη και τρόπος επιβίωσης το να εισαι καταδότης, κουκουλοφόρος, υποτακτικός, οσφυιοκάμπτης,αδιάφορος. Η αναελευθερία με φασιστικό, εγκληματικό πρόσωπο. Το τί κοινωνίες ητανε αυτες, το ειδαμε μόλις επεσαν τα τείχη. Γεμίσαμε μαφιόζους και πουτάνες. Ρωσοι, Γεωργιανοί, Βούλγαροι, Αλβανοιί, Ρουμάνοι κλπ. Τί όχι;

      Διαγραφή
    4. Ο φασισμός, ως συνειδητή πρακτική, είναι γέννημα του κομμουνιστή Λένιν, και αργότερα υιοθετήθηκε από Μουσολίνι και Χίτλερ. Γι'αυτό όταν γίνεται αναφορά στον Φασισμό να συνδέεται με τον κομμουνισμό.

      Διαγραφή
  5. ANTI NA ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΣΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ορθοδοξία γκρέμισε Παρθενώνες.
    Οποίος μπερδεύει χριστιανισμό με κλασσική ελλαδα, Δαυίδ με Διογένη χρειάζεται λυχνάρι και πυθαρι, όχι Μωυσή και Τανακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μετά αυτοί ανέβηκαν στα διαστημόπλοια κι εμείς γυρίσαμε στα καλύβια. Για να τα λέμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ότι είναι Μητροπολίτης δεν σημαίνει ότι είναι φωτισμένος! Κάλλιστα μπορείς να πεις ότι είναι απλώς εθνικιστής και μάλιστα της σειράς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύγε στον Σεβασμιότατο, διότι στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς αυτοί κράτησαν ψηλά το φρόνημα του Έλληνα.
    Εάν μιλούσε όμως για κανέναν από τους ανθέλληνες Βελουχιώτη και Μπελογιάννη θα ήταν πολύ καλός Μητροπολίτης.
    Ήρθε όμως ο καιρός που η αλήθεια πονάει πλέον τους αριστερούς παραποιητές της Ελληνικής ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι σημαίνει βόρεια Ευρώπη? Συννεφιασμένος καιρός 300 μέρες τον χρόνο, άνοστο φαγητό, σκυθροποί άδειοι άνθρωποι που το μόνο που τους νοίαζει είναι το χρήμα, αλκοολισμός ΑΛΛΑ έχουν λεφτά και επειδή το μόνο που μετράει είναι τα λεφτά, όλα τα άλλα τα ξεχνάμε. Αυτοί είμαστε. Κυνήγι του χρήματος μέχρι τα 67, δουλεύοντας σε χαζοδουλειές, σεξ, φαί, σκατά και ύπνος. Κάπου στα 67-70 που πέφτουν οι μάσκες και τελείωνει το κυνήγι του χρήματος ίσως καταλάβουμε την ματαιότητα των ζωών μας αλλά τότε είναι αργά. Ξυπνάτε ρεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ αν δεν έχεις φαϊ, σεξ και κοιμάσαι στο παιδικό δωμάτιο μέχρι τα πενήντα, έχεις πιάσει το νόημα και είσαι και ξύπνιος. Άστο φίλε ούτε κυνήγι του χρήματος ούτε όμως και μιζέρια. Εδώ τουλάχιστον έχουμε τον ήλιο, ώστε να μην μπορεί να κρυφτεί η μουντάδα στις ψυχές των ανθρώπων και τα τρύπια ρούχα στα κορμιά που έφερε η φτώχεια.

      Διαγραφή
  11. Kala ta les papuli ala otan pate stin iera sinodo forate maska san ta prowata.k eso stis eklisies xhma ola.telika tha mas pite ti na kanume.i malon tha pulat yoikrisia opos pollapo e ditixos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά έχουμε πολλά και πολλών ειδών φασισταρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ