Quantcast

http://picasion.com/

Κελεσίδης σε Μπατσαρά: «Δεν σε αναγνωρίζω πλέον ως αρχηγό της παράταξης»

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Χρήστου Τσιούντα (δείτε εδώ), άλλη μια ηχηρή παρέμβαση είχαμε στο εσωτερικό του συνδυασμού «Βέροια-Πρωτεύουσα Πόλη». Ο Στάθης Κελεσίδης με τοποθέτησή του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έκανε κριτική στη Γεωργία Μπατσαράς για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των αντιδημαρχιών. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν ανεξαρτητοποιείται από τον συνδυασμό, διότι πιστεύει στη συλλογική λειτουργία και ζητάει από τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας να συνεδριάσουν για την αποπομπή του ή όχι. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωσή του πως δεν αναγνωρίζει πλέον τη Γεωργία Μπατσαρά ως αρχηγό της παράταξης. Διαβάστε αναλυτικά την πολιτική τοποθέτησή του:

«Οι θεσμοί τιμούνται. Άλλοι οι ορισμοί και άλλο οι θεσμοί. Κυρία επικεφαλής, κατά γενική ομολογία και δική σας, επιτέλεσα τα καθήκοντά μου με μεγάλη επιτυχία. Άρα λοιπόν από εσάς αδικήθηκα. Δικό σας βέβαια και το μέτρο. Είπατε «αποφάσισα». Δεν μπορείτε να λέτε κυρία επικεφαλής «αποφάσισα» όταν επίκειται και δια νόμου, απόφαση συλλογικού οργάνου. 

Φυσικά και μπορείτε να προτείνετε και να αποφασίσετε αλλά εκτός συλλογικού οργάνου και ότι αφορά αυτό. Θα πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία, διαφορετικά θεωρώ ότι θυμίζετε μοναρχία. Φυσικά υπάρχει και η λευκή ψήφος, η οποία ως επικεφαλής είχατε αρνηθεί. Προφανώς έχετε θυμηθεί άλλες εποχές... «σηκώθηκε το σπαθί και το εφαρμόσατε σε δημοτικό σύμβουλο». 

Δεν νομίζω ότι κανείς από την δημοτική ομάδα μπορεί να το διαψεύσει αυτό. Η λογική του «όποιος δεν συμφωνεί, διαγράφεται», ιδιαίτερα όταν η νομοθεσία ορίζει και καθορίζει τη λειτουργία οργάνων και αποφάσεων και δεν αρμόζει. Θα σας βόλευε μια ανεξαρτητοποίηση. 

Εκλέχθηκα όμως με μια παράταξη, την οποία σέβομαι και εκτιμώ. Πιστεύω στη συλλογική λειτουργία και όχι στην αρχή του ενός, δηλαδή του επικεφαλής.

Σε συνέντευξή σας είπατε πως ο επικεφαλής έχει δικαίωμα αξιολόγησης. Εσείς δηλαδή, αξιολογήσατε αρνητικά όλους τους δημοτικούς συμβούλους -τους 6, εκτός της κ. Τζήμα- και καταλήξατε στον εαυτό σας.

Ως εκπαιδευτικός, θεωρώ ότι γνωρίζετε ότι το αξιολογώ σημαίνει, αξιοποιώ τα προτερήματα ή βλέπω τις αδυναμίες κάποιων, πράγμα αντίθετο με αυτό που δηλώσατε στη συνέντευξή σας.

Ακούω για μεγάλους σταυρούς και ηθική. Θα σας έλεγα ευτυχώς που γνωριστήκαμε για να δω το δικό μου μέτρο ηθικής και αξιοπρέπειας.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί που με εμπιστεύθηκαν, δεν ήταν δικοί σας, αλλά απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, της διπλανής πόρτας και από όλες τις παρατάξεις.

Μου έδωσαν το βήμα για την αλήθεια, την διαφάνεια και την εργατικότητα, την ηθική των πραγμάτων και κυρίως ήξεραν πως δεν λειτουργώ ως φερέφωνο κανενός.

Προεκλογικά επιθυμούσατε τη συνεργασία και με πιέσατε. Τώρα θα σας βόλευε να μην υπάρχω. Σας ευχαριστώ για τα διαπιστευτήρια. Θεωρώ ότι η αντιληπτικότητα στα γεγονότα είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Σέβομαι και εκτιμώ τους ανθρώπους, ότι και αν εκφράζουν αυτοί, μέχρι το τέλος. Πλέον όμως, αυτούς που πρέπει. Δεν σας αναγνωρίζω πλέον ως αρχηγό - επικεφαλής της ομάδας. Παρακαλώ γι' αυτό, τα μέλη της δημοτικής ομάδας να συνεδριάσουν για την αποπομπή μου ή όχι, όπως ο νόμος ορίζει. Και το «αποφάσισα» της επικεφαλής, όπως αρέσκεται να το λέει, ας το κρατήσει για την ίδια, αν θέλουμε να λεγόμαστε ομάδα».

11 σχόλια:

  1. Ε ναι ρε Κελεσίδη αφού αρχηγός σας είναι ο Βοργιατζίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολυ δημοκρατια μας εφαγε.
    Παλιοτερα που ηταν ο δημαρχος αρχηγος του τοπου για 4 χρονια ηταν ωραια,τωρα που εχει την αναγκη συμπραξης και με το δευτερο τριτο δεν ειναι καλα.
    Τα εσωτερικα του συνδιασμου αφορουν αυτον και μονο αυτον οποτε οταν μαζευτειτε να τα λυσετε.Δε μπηκατε σε συνδιασμο με απειλη ,διαλεξατε με ποιους θα πατε.
    Για τα θεματα της πολης λιγοτερες φορες μαλωσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε μου, τώρα που οι αρχηγοί των παρατάξεων δεν είναι πανίσχυροι να κάνουν ότι θέλουν, είναι πιο δημοκρατικό το σύστημα. Εσύ είσαι της (χουντικής άποψης) "αποφασίζομε και διατάσσομε". Αυτά δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, περάσανε ανεπιστρεπτί. Οι αποφάσεις πλέον πρέπει να παίρνονται συλλογικά, αυτό απαιτούν οι καιροί και η νόμοι της δημοκρατίας.
      Δεν το κατάλαβες εσύ, μικρό το κακό. Εδώ όμως δεν το κατάλαβαν ούτε οι αιρετοί και αυτό τους δημιουργεί προβλήματα.
      Τελικά όποιοι το καταλάβουν γρήγορα και το εφαρμόσουν θα έχουν λιγότερα προβλήματα και περισσότερη δημοκρατία.

      Διαγραφή
  3. Αυτή η σύμπραξη είναι ντρόπη για την πόλη και για την Μπατσαρά. Την ψηφίσαμε για να φύγει ο Βοργιατζίδης και όχι για να τα βρει μαζί του και να συνεργαστούν, με κύριο στόχο βέβαια τα οφίτσια. Εξαπάτησε τους ψηφοφόρους της.
    και φυσικά όπως γράφει ο φίλος παραπάνω αρχηγός είναι ο Βοργιατζίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανεπάρκεια , είπαμε, αργα ή σύντομα , τρομάζει. Γρήγορα θα φανεί οτι και τούτος, εχει δικιο. Επιτέλους πότε θα καταλάβουν όλοι οτι τα κομμωτήρια, τα γελάκια και οι φωτογραφίες , δεν ειναι πολιτική; Θα μου πεις, τα μπικικίνια να πέφτουν και ας τσιρίζει όποιος θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άτομα σαν εσάς «έκαψαν» τον συνδυασμό και ο βοριάτζιδης έκανε περίπατο .... Η κυρία Μπατσαρα δικαίως σας απέσυρε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εερεε τι ακουμε......τελικα η ανυπαρξια εγινε επιτυχια...χαχαχαχα βουρκοσαααα ρε κελεσιδη....χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ΡΕ ΦΟΥΡΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ!! ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όλοι οι αντιδήμαρχοι 500,00 ευρώ ΤΩΡΑ, να δω ποιός θα μείνει και ποιός θα λακίσει. Επιτέλους δείξτε αξιοπρέπεια όλοι σας!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΛΥΣΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΘΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΧΙ 1300 ΨΗΦΟΙ ΑΛΛΑ 2300

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ