Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, μετά την έγκριση της αίτησής του σε σχέδιο κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης, έχει την τιμή να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο «Integration and education of refugees» (Ένταξη κι Εκπαίδευση Προσφύγων). Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσφέρει την ευκαιρία σε στελέχη σχολικών μονάδων να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα με σκοπό την απόκτηση νέων ικανοτήτων σε σχέση με τις ανάγκες του σχολείου τους.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου κινητικότητας εκπαιδευτικοί του 16ου Δ.Σ. Βέροιας θα επισκεφθούν ευρωπαϊκά σχολεία με σκοπό να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και θα συμμετάσχουν σε διαρθρωμένα προγράμματα μαθημάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο:

· Να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες για να εργαστούν με πολιτιστικά διαφορετικές ομάδες
· Να αποκτήσουν γνώση σχετικά με τον τρόπο προώθησης της ανεκτικότητας, της ποικιλομορφίας και της κριτικής σκέψης.
· Να ανταλλάξουν τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με το πώς να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις με τους μαθητές και τις οικογένειες τους.
· Να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την ενσωμάτωση της διαπολιτισμικής κατάρτισης στους θεσμούς και στις τάξεις τους.
· Να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων της συνεργασίας λόγω της πολυμορφίας στην εκπαίδευση.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης θα συμβάλλει στην επαγγελματική τους βελτίωση και στην απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων και εμπειριών, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη εκσυγχρονισμού των διδακτικών πρακτικών και αναβάθμισης της ποιότητας του εκπαιδευτικού και διδακτικού έργου του σχολείου. Ταυτόχρονα η επαφή τους με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων και η ανταλλαγή εμπειριών και διαφορετικών διδακτικών προσεγγίσεων θα ενισχύσει την Ευρωπαϊκή διάσταση και εξωστρέφεια του σχολείου, καθώς θα καλλιεργήσει το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ